Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YOZLAŞAN TÜRKÇE !!!.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YOZLAŞAN TÜRKÇE !!!."— Sunum transkripti:

1 YOZLAŞAN TÜRKÇE !!!

2

3 Her dil, kendisine göre bir yapı ve işleyiş düzenine sahiptir
Her dil, kendisine göre bir yapı ve işleyiş düzenine sahiptir. Dilin bu yapı ve işleyiş düzenine, “dil bilgisi” adı verilmektedir.“Yozlaşma” kav-ramını, dilin işte bu kendi yapı ve işleyişinde görülen bozulmaları, düzensizlikleri anlatmak üzere kullanıyoruz.

4 Dilde yozlaşma, dilin işleyiş özellikleri olan geçerli kurallarını bir tarafa atıp dili gelişigüzel kullanarak, yapı ve işleyişindeki kuralların işlemez hale getirilmesi, dilin işleyiş özelliklerini kaybedip bozulmasıdır.

5 Türkçenin yozlaşmasındaki nedenleri özetlemek gerekirse, -Politik ve ideolojik anlayışa dayanan “tasfiyeci-uydurmacı” dil anlayışı, -Millî duygu ve şuur eksikliği, -Okullarımızdaki Türkçe eğitim ve öğretiminin yetersizliği,  -Basın–yayın organlarının dili önemsemeyen tutumları,  -Yabancı dil hayranlığı ve yabancı dille öğretim, -Yabancı kültürlerin baskısı, olarak sıralayabiliriz.

6

7 BİRÇOK BATI ÜLKESİNDE, DÜKKANLARA VE ÇOCUKLARA YABANCI İSİM VERMENİN YASAK OLDUĞUNU…

8 TÜRKÇENİN 10.000 YILLIK GEÇMİŞİ İLE DÜNYANIN EN ESKİ VE EN KÖKLÜ BİLİM DİLİ OLDUĞUNU…

9 DİLDEKİ BU HIZLI YOZLAŞMA İLE GELECEKTE ŞUURSUZ, KİŞİLİKSİZ, GERİ KALMIŞ OLACAĞIMIZI…

10 BÜYÜK BİR ULUSU YOK ETMEK İÇİN ÖNCE DİLİNİN YOK EDİLDİĞİNİN…

11

12

13 YABANCI KELİME KULLANMA HASTALIĞI
Flaş : Çarpıcı Faul : Yanlış Enformasyon : Danışma Faks : Belgegeçer Filtre : Süzgeç Fitness : Sağlıklı Yaşam Enteresan : İlginç Empoze etmek : Dayatmak Eksper : Uzman Ekstre : Hesap özeti Entegrasyon : Uyum Festival : Şenlik Final : Sonuç Finiş : Bitiş

14 Türkçe ulus birliğini sağlayan bir tutkaldır
Türkçe ulus birliğini sağlayan bir tutkaldır. eWet, seWerim, Walla, yaW, War. Türkçemizde “W” harfi yoktur. Atalarımızın yıllarca vermiş olduğu kurtuluş mücadelesi, çektiği sıkıntılar, verdiğimiz şehitler bunun için miydi? TURKSCHE için değildi ! TÜRKİYE içindi. TÜRKÇE demek Türkiye demektir!

15

16 Karamanoğlu Mehmet Bey’in 1277 yılında Türkçe hakkındaki fermanı ile Dilin önemini yüzyıllar öncesinden vurgulamıştır.

17 Dilini Kaybetmiş Millet Yok Olmaya Mahkumdur. M.Kemal ATATÜRK

18

19 General Albert Sidney Johnston :
Türklerden nefret ediyorum! Bu yüzden Türkler gelecek kuşaklara ulaşmadan yok olmalıdır! Bunun en kısa yolu , Türkçe unsurunu yok etmektir.

20 Albay Pierre Loti : Bir daha Türklerle savaşmadan önce , Türklerdeki din, dil, namus, aile, vatan, millet ve birlik duygularının yok olup olmadığını iyi kontrol edin. Yoksa, Türkleri savaşarak yenemezsiniz…

21 General John B. Gordon : Ben böyle bir ırkı daha önce görmedim. Bir ırk, bir birine bu kadar mı bağlı olur ? Beyler! Bu birlik bozulmadığı sürece başarmayı hayal etmeyiniz…

22 Türkçeye musallat edilen bu Fransızca asıllı kullanışlar ve uydurma kelimeler için  Ünlü Şair Necip Fazıl, şöyle demişti: Ruhsal, parasal, soyut, boyut, yaşam, eğilim, Ya bunlar Türkçe değil, yahut ben Türk değilim. Oysa halis Türk benim, bunlar işgalcilerim. Allah Türk’e acısın, yalnız bunu bilirim. 

23

24 Bu kelimeler Türkçemizde yoktur!
Türkçemizi düzgün kullanmaya özen gösterelim.

25 BİZ VURDUM DUYMAZ GENÇLERİN İLGİSİNİ ÇEKMEK İÇİN YAPILDIĞINI…
BU SUNUMUN; BİZ VURDUM DUYMAZ GENÇLERİN İLGİSİNİ ÇEKMEK İÇİN YAPILDIĞINI… BİLİYOR MUSUNUZ?


"YOZLAŞAN TÜRKÇE !!!." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları