Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ik gündemi anket raporu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ik gündemi anket raporu"— Sunum transkripti:

1 ik gündemi anket raporu
Çalışan Devir Oranı ve İstifa Nedenleri Analizi Tüm yorum ve analizler Emre Kavukcuoğlu’na aittir. İzinsiz olarak herhangibir amaçla kullanılamaz.

2 ik gündemi anket sonuçları- katılımcı dağılımı
ik gündemi’nde ankete veri sağlayan şirket sayısı 40’dır. veri sağlayan şirketlerin %76’sı 101 ve üzerinde çalışan sayısına sahiptir.

3 ik gündemi anket sonuçları- sektörel dağılım
17 farklı sektörden veri toplanmıştır. Diğer kategorisinde 3 şirket verisi yer almaktadır: endüstriyel üretim ve elektrikli el aletleri sektörlerinin konsolidasyonudur.

4 Devir oranları– genel durum
devir oranı = toplam ayrılan çalışan sayısı / 2011 ortalama çalışan sayısı istifa devir oranı = istifa eden çalışan sayısı / 2011 ortalama çalışan sayısı

5 İstifa nedenleri 94 adet istifa nedeni sıralanmıştır.
En sık ifade edilen istifa nedenleri : Ücret (%33), Yönetici Tutumu (%10) ve Kariyer (%7)

6 İstifa nedenleri – örnek sektörel analiz
Ücret, her sektörde istifa nedeni olarak belirtilmiştir. bununla birlikte, en fazla veri sağlanan sektörlere bakarsak: Hızlı Tüketim : Ücret / Kariyer / Yönetici Tutumu Hizmet: Ücret / Kariyer / Yönetici Tutumu / Çalışma Saatleri Metal: Ücret / Kariyer / Çalışma Koşulları Perakende: Ücret / Kariyer / İş Tatminsizliği ön plana çıkmaktadır.

7 Son söz… Ankete veri sağlayan tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Umarım bu çalışma sizlere katkı sağlamıştır. Çalışmanın sadece 40 şirketle sınırlı olması, rapor sektörlerin genel durumlarıyla ilgili kesin bir yönlendirme olarak görülmemelidir. Ancak, temsili olarak birtakım çıkarımlar yapılabilinir. Çalışma ile ilgili daha detaylı bilgi için; adresinden bana ulaşabilirsiniz. Herhangibir yorumunuz varsa da lütfen yukarıda belirttiğim mail adresinden bana mesaj gönderiniz. Saygılarımla Emre Kavukcuoğlu 11/04/2012


"ik gündemi anket raporu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları