Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Anket Hakkında Ankete 40 kişi katıldı. CERN’de Türk vatandaşı olarak yaklaşık 150 kişi kayıtlı. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu deneysel alanda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Anket Hakkında Ankete 40 kişi katıldı. CERN’de Türk vatandaşı olarak yaklaşık 150 kişi kayıtlı. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu deneysel alanda."— Sunum transkripti:

1

2 Anket Hakkında Ankete 40 kişi katıldı. CERN’de Türk vatandaşı olarak yaklaşık 150 kişi kayıtlı. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu deneysel alanda çalışıyorlar. Teorik alandan katılım çok sınırlı.

3 Akademik Durum Doktora sonrası katılımcıların sayısı ile lisans sonrası eğitimini sürdüren kişilerin sayısı yaklaşık olarak aynı.

4 YEF’te Geçirilen Süre Ankete katılan kişiler genelde 15 yıldan kısa süredir yüksek enerji fiziği ile ilgileniyor. Doktora eğitimide işin içine katıldığında bu post-doc’un sonunda ya da kadrosunu yeni almış kişiler demek. Uzun süredir kadrolu olan öğretim üyeleri ankete ilgi göstermedikleri gözüküyor. Sebebi merak konusu.

5 CERN Öncesi Bilgi Durumu Katılımcılara CERN’e ilk geldiklerinde çeşitli konularda kendilerini yeterli hissedip hissetmediklerini sorduk. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu kendilerini teorik, detektör, hızlandırıcı, bilgisayar ve programlama konularında yetersiz yabancı dil konusunda ise yeterli gorüyor.

6 Custom comments

7 CERN’de Çalışılan Konulardan Memnuniyet CERN’de bulunulan sürede çalışılan konulardan memnuniyet genel olarak yüksek.

8 CERN’e Hazırlık Katılanların yaklaşık yarısının CERN’e gelmeden önce çalışılacak konu ve CERN’deki kontak kişi ve yaşam koşulları hakkında bilgisi yok. CERN’de iken yeterli süre ve bilimsel desteğe sahip olamadıkları ortaya çıkıyor. Bazı kişiler sigortasız, çoğunluk ise CERN’ün koyduğu resmi limitin altında destek alıyor!

9 Türkiye’den katkıda bulunmak

10 Türkiye’nin kaynakları hakkındaki görüşler

11 Akademik konulardan memnuniyet

12 Önümüzdeki 5 yıl için kariyer planı

13 Kariyer tercihinin sebebi

14 Beyin göçünü önlemenin yolları

15 TAEK’in yeterliliği

16 Türkiye-CERN ilişkileri

17 Türkiye’nin üyeliği hakkında bilgi

18 Diğer konular

19 Sonuçlar


"Anket Hakkında Ankete 40 kişi katıldı. CERN’de Türk vatandaşı olarak yaklaşık 150 kişi kayıtlı. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu deneysel alanda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları