Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HERKES İÇİN SPOR Prof. Dr. Erdal ZORBA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HERKES İÇİN SPOR Prof. Dr. Erdal ZORBA."— Sunum transkripti:

1 HERKES İÇİN SPOR Prof. Dr. Erdal ZORBA

2 HERKES İÇİN SPORUN (H.İ.S) TANIMI
Avrupa Konseyi’nin Spor Gelişim Komitesi Herkes İçin Sporu “sosyal durumlarına, menşelerine, özürlü ve engelliliklerine bağlı olmaksızın spor yapmayı arzu eden herkesin boş zamanlarını spor ile değerlendirme iştirakini mümkün kılma anlamında bir deyimdir” şeklinde tanımlamıştır.

3 HERKES İÇİN SPORUN AMACI
Herkes İçin Spor, bünyesi içinde eğlence ve sağlık amacını aynı zamanda gerçekleştirmeyi amaç edinmiştir. Şu da bir gerçektir ki, Herkes İçin Spor çok az çaba, rahatlama ve eğlenme ilkesi doğrultusunda uygulandığı zaman olumlu bir sonuç alınabilir.

4 H.İ.S FEDERASYONUNUN AMAÇLARI
Karşılıklı anlayış içerisinde insanlarımızı bir araya getirerek bireyin kendini geliştirmesine fırsat vermek. Herkes için spor (H.İ.S) düşüncesini yaygınlaştıracak, sempozyum, konferans, bölgesel yada uluslar arası seminer, vb. etkinlikler düzenlemek. H.İ.S fikrini geliştirme ve ilerlemesini desteklemek.

5 H.İ.S FEDERASYONUNUN AMAÇLARI
H.İ.S sponsorluğunu geliştirmek ve hızlandırmak. H.İ.S uygulamasına adapte edilmiş bilimsel araştırmaları hızlandırmak, desteklemek ve yönetim alanında yönlendirmek. H.İ.S aktivitelerini artırmak için kitle iletişim araçlarını aktif hale getirmek ve işbirliği içine girmek.

6 H.İ.S FEDERASYONUNUN AMAÇLARI
H.İ.S çerçevesinde yapılacak bütün etkinliklerde ilgili federasyonlar ile işbirliğine girmek. Resmi yarışma kurallarına bağlı olmayan yarışmalarla eğlenceye yönelik organizasyonları programlamak ve düzenlemek. Bilinen serbest zaman değerlendirme ve spor türlerine yenilerini eklemek amacı ile araştırmalarda bulunmak.

7 H.İ.S FEDERASYONUNUN AMAÇLARI
Bölgesel ve uluslar arası etkinliklere katılarak bu alanda yapılan çalışmaları, yapılan yeni uygulamaları ilgililerin hizmetine sunmak. Etkinlikler sırasında vatandaşlarımızın ilgisini çekmek ve spor alışkanlığını kazandırmak için maddi ve manevi ödüller dağıtmak H.İ.S animatörlerine eğitim düşüncesinden yola çıkarak bu alanda kurslar ve hizmet içi eğitim programları düzenlemek.

8 DÜNYADA HERKES İÇİN SPOR ANLAYIŞI
Spor herkes içindir. Kişinin yaşı veya cinsiyeti ne olursa olsun, spor eğlenmek, insanlarla kaynaşmak kendilerini iyi hissetmek için iyi bir yoldur. Herkes için spor; herkesin faydalanacağı, hoşlanacağı, eğlenceyi ve sağlığını koruyacağı derecede kolaylaştırmayı hedefleyen uluslararası bir programdır.


"HERKES İÇİN SPOR Prof. Dr. Erdal ZORBA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları