Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURAL DIŞI HAMLE MERKEZ HAKEM KURULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURAL DIŞI HAMLE MERKEZ HAKEM KURULU."— Sunum transkripti:

1 KURAL DIŞI HAMLE MERKEZ HAKEM KURULU

2 Bir oyuncu şahını tehdit altında bırakacak bir hamle yaparsa :
A-saate basmadan bunun kural dışı bir hamle olduğunu fark edip hamlesini geri alıp, başka bir hamle yapabilir. (1.2.Oyuncunun; şahını tehdit altında bırakmasına, tehdit altına sokacak hamle yapmasına izin verilmez. )

3 Bir oyuncu şahını tehdit altında bırakacak bir hamle yaparsa :
B-Hamlesini yapıp saatine basarsa, iki dakika zaman cezası alır. Hamlesini geri alıp, kurallara uygun başka bir hamle yapmalıdır.

4 Bir oyuncu şahını tehdit altında bırakacak bir hamle yaparsa :
C-Rakip oyuncu itiraz ederse oyuncu hamlesini geri alır. Kurallara uygun başka bir hamle yapmalıdır. (1.2.Oyuncunun; şahını tehdit altında bırakmasına, tehdit altına sokacak hamle yapmasına izin verilmez. )

5 Bir oyuncu kural dışı bir hamle oynarsa:
Saate basmadan bunun kural dışı bir hamle olduğunu fark edip hamlesini geri alamaz. Dokunulan taş kuralı gereği bu taşı oynamak zorundadır. Oyuncu bu taşı ile kurallara uygun bir hamle yapmalıdır. Oyuncuya iki dakika zaman cezası verilir.

6 Not:Eğer oynanması ile şahı tehdit altında bırakan taş, şah tehdidini geçici bile olsa önlüyorsa oyuncu bu taşı oynamak zorundadır.

7 Hakem kural dışı bir hamlenin yapılmasına izin vermez.
Bir oyuncu kural dışı bir hamle yapıp saatine basmazsa, hakem saate basıncaya kadar beklemesi gerekir. Eğer saatine basmadan uyarısını yaparsa bu kural dışı hamle yapan oyuncuya bir zaman avantajı sağlar.


"KURAL DIŞI HAMLE MERKEZ HAKEM KURULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları