Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CPS’e Kaydettiğimiz Bir Veriyi Arp_Map Ortamına Aktarmak Hazırlayan:Egemen KONAŞ Temmuz—2008 MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CPS’e Kaydettiğimiz Bir Veriyi Arp_Map Ortamına Aktarmak Hazırlayan:Egemen KONAŞ Temmuz—2008 MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ."— Sunum transkripti:

1 CPS’e Kaydettiğimiz Bir Veriyi Arp_Map Ortamına Aktarmak Hazırlayan:Egemen KONAŞ Temmuz—2008 MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

2 • Masaüstündeki Kısayoldan Map-Source sayfası açılır.

3

4 • Map-source sayfasında aktar menüsünden cihazdan al linki tıklanır.Açılan pencereden cihazı bul putonu tıklanır.İlgili cihaz bulununca izlekler penceresi aktif hale getirilir.

5

6

7

8

9

10

11

12 • Dosya Farklı Kaydet ten,Dosya adı olarak istediğimiz bir ismi yazarak kaydederiz.(Türkçe karakter kullanmadan).Dosya türü olarak dxf seçilir.Daha sonra kaydet denilerek buradan çıkılır.

13

14

15 • Boş bir Arp-Map sayfası açılır.Buradan kaydettiğimiz veri çağrılır.Çağırdığımızda nokta,çizgi ve poligon katmanlarının hepsi gelir.Yol katmanı çizgiden oluştuğundan çizgiyi bırakıp diğerlerini remove yapabiliriz.Eğer ölçeceğimiz yer bir alansa poligon katmanı bırakılıp diğerleri remove yapılır.

16

17

18

19

20 • Diğerlerini remove ile gönderip sadece çalışacağımız katman kaldıktan sonra katman üzerinde sağ klik yapılıp data-export data tıklanır.Çıkan pencereye de kendimize göre bir isim verip,(Türkçe karakter kullanmadan) ok denilip buradan çıkılır.Artık shape haline gelen dosya Arp-map te kulanılabilir üzerinde değişiklik yapılabilir. Daha sonra bu katmanı nereye kaydettiysek oradan çağırarak,bu katman üzerinde çalışmalarımızı gerçekleştirebiliriz.

21

22

23

24

25

26 TEŞEKKÜRLER….. TEŞEKKÜRLER…..


"CPS’e Kaydettiğimiz Bir Veriyi Arp_Map Ortamına Aktarmak Hazırlayan:Egemen KONAŞ Temmuz—2008 MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları