Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün tanıtımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün tanıtımı"— Sunum transkripti:

1 Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün tanıtımı
Bölge Müdürlüğümüz BİT Alt Yapısı Çalışmaları Coğrafi Bilgi Sistemi Çalışmaları Bölge Müdürlüğümüz Web Sitesi Kurumsal e-posta

2

3 BURSA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ:
1- BİLECİK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2- BURSA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 3- İNEGÖL ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 4- KELES ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 5- M.KEMALPAŞA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 6- ORHANELİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 7- YALOVA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

4 PERSONEL 7 ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 50 ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ
179 TEKNİK ELEMAN 126 MEMUR 278 ORMAN MUHAFAZA MEMURU TOPLAM 583 PERSONEL

5 ORMAN DURUMU ORMANLIK ALAN 754.735,5 Ha. AÇIKLIK ALAN 827.080,0 Ha.
TOPLAM ALAN ,5 Ha.

6 ORMANLARIMIZIN AĞAÇ TÜRLERİNE GÖRE DAĞILIMI
İBRELİ YAPRAKLI ,0 Ha. ,5 Ha. KARIŞIK (İBRELİ + YAPRAKLI) ,0 Ha. TOPLAM ,5 Ha.

7 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN ORMANLIK ALANLARI
AÇIKLIK ALAN BOZUK KORU İYİ KORU

8 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ BİT ALT YAPISI ÇALIŞMALARI
İlk olarak Orman Genel Müdürlüğü’ nden alınan Bila tarih ve B.18.1.OGM /21 sayılı emir gereği Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 4 adet alt yapı grubu oluşturulmuştur. Alt yapı gruplarında yer alan tüm personel ilgili emir gereği belirtilen işleri yürütmek üzere Bölge Müdürlüğümüzce görevlendirilmiştir.

9 ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’NE
T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BURSA H.NO : B.18.1.OGM / KONU: Bilgi ve İletişim Çalışmaları ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’NE Makamca daha önceden yayınlanmış olan 6534 sayılı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Tamimi ile ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğünden alınan Bila tarih ve B.18.1.OGM /21 sayılı emir ve eklerine ilişkin fotokopiler ekte gönderilmiştir. Emir gereği Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 4 adet alt yapı grubu oluşturulmuştur. Bu konuda düzenlenen tarih ve 16 sayılı olur Bölge Müdürlüğü oluru ile bu olura ilişkin alt yapı olurları ayrıca ilişiğe eklenmiştir. Alt yapı gruplarında yer alan tüm personel ilgili emir gereği belirtilen işleri yürütmek üzere Bölge Müdürlüğümüzce görevlendirilmiştir. Bu nedenle söz konusu emrimizin ilgililere imza karşılığı tebliğini ve neticede düzenlenecek tebellüğ ilmuhaberlerinin üst yazı ile Planlama ve Proje Şube Müdürlüğüne gönderilmesini önemle rica ederim. Ali GİRGİN Bölge Müdürü

10 OLUR TARİHİ: OLUR NO:16 OLUR Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile ilgili 6534 Sayılı Tamim makamca yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.Bu tamim gereği yapılacak Bilgi ve İletişim çalışmaları ile ilgili makamdan tarih ve 121 sayılı emir alınmıştır.Emir gereği yapılacak çalışmalarla ilgili Orman Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde alt yapı gruplarının kurulması gerekmektedir. Bu nedenle uygun görüldüğü takdirde C.B.S., B.İ.T., Web Sitesi ve Kurumsal Yazılımlar ile ilgili 4 adet alt yapı kuruluşunun oluşturulmasını ve bu yönde düzenlenmiş ve olura ekli listelerde belirlendiği şekilde bu gruplarda yer alan merkez ve taşra teşkilatındaki personelin bu olur gereği görevli sayılmalarını olurlarınıza arz ederim Zekai DAĞLI Pl.Prj.Şube Müdürü O L U R 31/01/2008 Ali GİRGİN Bölge Müdürü

11

12

13

14

15

16 (İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına)
T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BURSA H.NO :B.18.1.OGM / KONU :Bilgi ve İletişim Çalışmaları (İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına) ANKARA İLGİ:Bila Tarih ve B.18.1.OGM /21 İlgi emir ile istenilen rapor ve ekleri tanzim edilerek ekte gönderilmiştir. Bilgilerinize arz ederim Ali GİRGİN Bölge Müdürü EKİ:8

17 BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALT YAPISI
1- DONANIM ALT YAPISI Birimi Bilgisayar Adedi İnternete bağlı bilgisayar GPS Cihazı Fotoğraf Makinası Video Kamera Yazıcı Adedi Tarayıcı Adedi Masaüstü Dizisüstü Bursa Bölge 66 16 79 10 1 27 4 Bilecik 32 2 7 - 33 Bursa 41 13 54 14 31 İnegöl 34 5 55 Keles 15 11 6 M.Kemalaşa 28 24 Orhaneli 20 19 3 Yalova 22 23 17 TOPLAM 265 37 271 9 229

18 Bölge Müdürlüğümüz merkezinde network altyapısını 5 Ad. 24 portlu, 1 Ad. 16 portlu ve 4 Ad. 8 portlu switch oluşturmaktadır. Bu yerel ağa Bölge Müdürlüğümüz ve Bursa İşletme Müdürlüğündeki bilgisayarların tamamı Cat-5 kablolar ile bağlanmış durumdadır. Bölge Müdürlüğümüzün ADSL sistemine geçmesinden sonra yerel ağda internete bağlı bilgisayar sayısının hızla artması beraberinde bazı sorunlar getirmiştir. Bilgisayarların internet üzerindeki zararlı yazılımlardan etkilenmesi, gereksiz ve yoğun kullanım sonucu internet hızının günden güne düşmesi denetim mekanizmasının gerekliliğini gündeme getirdi.

19 Bu nedenle Linux server kurulumu yapılarak sakıncalı sitelerin büyük bir bölümüne erişim engellenmiş, bazı portlar kapatılmak suretiyle internet hızındaki düşmenin önüne geçilmeye çalışılmıştır. Ayrıca server sayesinde kullanıcıların güniçinde ziyaret ettiği sitelerin raporunun alınabiliyor olması internetin daha verimli kullanılmasını sağlanmıştır.

20 2- YAZILIM ALT YAPISI Birimi İşletim Sistemi Office 2003
GIS Yazılımları WinXP Win98 ArcGIS NetCAD Bursa Bölge 53 - 25 4 18 Bilecik 5 Bursa İnegöl 16 Keles 2 1 M.Kemalaşa Orhaneli 10 Yalova 20 3 TOPLAM 129 62 41

21 Lisans yasasının çıkması ve Bursa’ nında bu konuda plot bölgelerden biri olarak belirlenmesi sonucu Microsoft firması ile Open license anlaşması yapılarak 50 Ad. XP pro ve 50 Ad. Office Standart paketlerinin lisansları alınmıştır. Coğrafi bilgi sistemleri çalışmalarının hızlanmasıyla NetCAD ve ArcGIS program lisansları alınmış, Bölge Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüklerine dağıtımları ve ilgili personelin bilgisayarlarına kurulumları yapılmıştır. Bölge Müdürlüğümüz merkezinde kullanıcılara ilgili firma yetkililerince gerekli eğitimler verilmiştir.

22 Coğrafi Bilgi Sistemi Çalışmaları
Bursa orman Bölge Müdürlüğümüzde Coğrafi Bilgi Sistemi hazırlıklarına Mayıs 2006 tarihinde 1 orman mühendisiyle başlanmıştır ortasında bu sayı 2 ye çıkmış olup Amenajman Başmühendisinin tayini ile 2008 başında sayı 3 e çıkmıştır. Çalışmalar halen 3 mühendis ile yürütülmektedir. Fakat seviye 1 aplikasyonunun başlamasıyla birlikte bu sayı 2 ye düşecektir.

23 Orman Genel Müdürlüğümüzün emirleri gereği 31 ocak 2008 tarihine kadar teslim edilmesi gereken;
1- BOLGE_MUD KATMANI 2- ISLETME_MUD KATMANI 3- SEFLIK KATMANI 4- BOLME KATMANI 5- BOLMECIK KATMANI - BLM_NO - MES_TIP - PLAN_ID - PYIL - Plandaki_alan Katmanları hazırlanarak zamanında Genel Müdürlüğümüze teslim edilmiştir.

24 Orman Genel Müdürlüğümüzün emirleri gereği 15 MART 2008 tarihine kadar teslim edilmesi gereken;
1- Bölmecik katmanının bazı tablo bilgileri - MESCERE - MES_KOD - ARZ_KUL - ISL_SIN - KAPALILIK - CAG_SIN - FONK1-FONK2-FONK3 - ISLEM - KAR_KOD - BONITED - YAS_SIN 2- Yangın verileri katmanı 3- Kent ormanları ve mesire yerleri katmanı Katmanları hazırlanarak zamanında Genel Müdürlüğümüze teslim edilmiştir.

25 Orman Genel Müdürlüğümüzün emirleri gereği 31 MAYIS 2008 tarihine kadar teslim edilmesi gereken;
1- BLM_TIPI KATMANI LİNE (ÇİZGİ) 2- DETAY KATMANI 3- TEPE KATMANI 4- YERLESIM KATMANIPOİNT (NOKTA) 5- YOL, TESİS 6- SİLVİKÜLTÜR 7- ODUNDIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ Katmanlarının ise hazırlıkları devam etmektedir.

26

27

28

29

30 Bölge Müdürlüğümüz web sitesi www. ogm-bursaobm. gov
Bölge Müdürlüğümüz web sitesi alan adı ile Nisan 2004 ten beri faaliyettedir. Sitedeki içeriğin derlenmesi, bilgi mimarisinin ve navigasyonun planlanması, tüm grafik objelerle birlikte sayfaların tasarlanması ve yayıncılık hizmetleri Bölge Müdürlüğümüz Plan Proje Şube Müdürlüğü'nce yürütülmektedir. Şu anda sitenin içeriğinde; Bursa Orman Bölge Müdürlüğü' nün tanıtımına yönelik sayfalar,  Bursa, Bilecik ve Yalova Kent Ormanlarını tanıtıcı sayfalar, ormanlar ve ormancılığımızla ilgili bilgiler, Bölge Müdürlüğü sınırları içinde bulunan tarihi ve doğal güzellikler, haberler, duyurular-ilanlar, gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili detaylar ile birlikte ormancılıkla ilgili gündemdeki konular yer almaktadır. Ayrıca,  OGM ile belli başlı resmi web sayfalarına da sitemiz aracılığıyla kolayca erişilebilmektedir.

31 Web sitesinin haberler ve duyurular-ilanlar sayfaları sürekli güncellenmekte, haberler aynı anda mail yolu ile ye iletilmektedir. Bölge Müdürlüğümüz web sitesi tamamen kendi çalışanımız eseri olup html tabanlı sade bir arayüze sahiptir. Sitenin daha çağdaş bir görünüme sahip yeni arayüzü üzerinde çalışmalar devam etmektedir, eksiklikler giderildikten sonra en kısa sürede güncelleme yapılacaktır.

32 KURUMSAL e-posta 6534 Sayılı BİT Tamiminde belirtildiği üzere tüm teşkilat çalışanlarımız kurumsal e-posta kullanacaktır. Bu konuyla ilgili Genel Müdürlüğümüzün 07/03/2008 tarih B.18.1.OGM /52 sayılı talimatları tüm Bölge Müdürlüğümüz personeline duyurulmuş ve e-postaların 31 Mart 2008 tarihine kadar aktif hale getirilmesi sağlanmıştır. Dileyen personelimiz için OGM webbirimi ile temasa geçilerek ilave adresleri açılmıştır. Ayrıca Bölge Müdürlüğümüze ait yeni kurumsal e-posta adresleri Bölge Müdürlüğümüz web sitesinde iletişim başlığı altında yayınlanmıştır.

33 Kurumsal e-posta adreslerinin kullanımı için İşletme Müdürlükleri ve Şeflik Merkezlerine gidilerek ilgili personelin bilgisayarlarına outlook kurulumları yapılmış, aktif hale getirilmiş ve kullanıcılara gerekli eğitim verilmiştir. Ayrıca Genel Müdürlüğümüz talimatları gereği web browserların açılış sayfalarının olması için tüm Bölge Müdürlüğü personeli bilgilendirilmiştir. Fakat son dönemde ogm serverındaki problemler nedeniyle sık sık bağlantı problemi yaşanmaktadır. Bu durum personel açılış sayfalarının olarak ayarlanmasında ister istemez gecikmelere yol açmaktadır.

34 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

35

36

37 KÜREKLİ ŞELALESİ

38


"Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün tanıtımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları