Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA."— Sunum transkripti:

1 TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA

2 TEKİRDAĞ

3 Tekirdağ Hakkında Genel Bilgi
Tekirdağ ili (eski adı: Tekfürdağı), Türkiye Cumhuriyetinin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında, doğuda İstanbul, güneyde Marmara Denizi ve Çanakkale, batıda Edirne, kuzeyde Kırklareli ve kuzeydoğuda Karadeniz ile çevrili il.İlin merkezi aynı adı taşıyan Tekirdağ şehridir. 

4 Tekirdağ’ın Önplana Çıkan Turizm Kaynakları
Vatan şairimiz Namık Kemal’in 1840 yılında Tekirdağ’da doğduğu evin yakın çevresinde eski Tekirdağ evleri örnek alınarak Namık Kemal’in hatırasına 1993 yılında yapyırılmıştır..Namık Kemal Evi; Tekirdağ mutfağı ve yöresel dallar da hizmet veren bir müze şekline dönüştürülmüştür.

5 TEKİRDAĞ ŞARKÖY Şarköy,Tekirdağ’ın bir ilçesidir. Tekirdağ'ın güneybatısında, Marmara Denizi kıyısında kurulmuştur. Şarköy ilçesinde biri ilçe merkezi ikisi kasaba olmak üzere 3 belediye vardır.Bunlar dışında ilçe merkezi 3 mahalleden oluşurken, ilçeye bağlı 26 köy bulunmaktadır.

6 Tekirdağ’ın Diğer Turizm Kaynakları
Tekirdağ’ın merkezinde Mimar Sinan Caddesi’nde bulunan bu külliye Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı ve damadı Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kitabesinden öğrenildiğine göre yapım tarihi 1553’tür. Giriş kapısı üzerindeki ikinci bir kitabede de Sultan Abdülmecit tarafından da 1841 yılında onarıldığı yazılıdır.Bugün külliyenin cami, hamamı, bedesten, medresesi ve kitaplığı ayaktadır. Vaktiyle kervansarayı ve imareti de olduğu çeşitli kaynaklarda yer almaktadır.

7 Tekirdağ’ın Doğal Çekim Merkezleri
Saray ilçesi sailleridir.Bahçeköy üzerinden gidilen bölge orman,kum,deniz ve plaj ile çekicidir… Atatürk Ormanı ve Uçmakdere meşhur turistik köşelerdir.

8 Tekirdağ’da BulunanKaplıca Ve İçmeler
YARAPSUN ÇAMURU: Tekirdağ ile Muratlı yoldan 7 km. içeride bulunan çamur banyosu romatizmaya ve ağrılara iyi gelmektedir.Ayrıca Avşar ve Çanakçı içmesi ile Tekirdağ’a 21 km.mesafede ki Çanakçı civarın da bulunan Buşar (Barboros) içmeleri vardır.

9 YALOVA

10 Yalova Hakkında Genel Bilgi
Yalova ili her mevsim turizm faaliyetinin yaşanabildiği, termal turizmi, kıyı turizmi, av turizmi, spor amaçlı doğa turizmi gibi etkinliklere sahip önemli bir liman kentidir. Özellikle dünyaca ünlü Termal kaplıcaları ve Armutlu kaplıcaları Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun sağlık, şifa ve dinlence merkezi haline gelmiştir. Yalova’nın en önemli özelliklerinden biri süs bitkileri üreticiliğinin yaygın oluşudur.

11 Yalova’nın Önplana Çıkan Turizm Kaynakları
ARMUTLU Yalova’nın 38 km.lik sahil şeridine ve koylarına sahip olduğu Yalova’ya 51 km.uzaklıkta kurulmuş olan ufak sahil kasabasıdır.Armutlu sahilleri Marmara Denizi’nin en temiz kıyılarını oluşturmaktadır.

12 YALOVA TERMAL KAPLICALARI

13 YALOVA ÇINARCIK Çınarcık ilçesinin toprakları ; Doğuda Yalova,Gökçedere;Güneyde Bursa ili,Gemlik ilçesi;Batıda Armutlu ve Kuzeyde Marmara Denizi ile çevrilidir. Çınarcık, Yalova'ya 17 km,Bursa'ya 82 km,İstanbul'a karayolu ile 172 km,uzaklıkta olup Marmara'nın Ormanıyla ve doğal güzellikleriyle şirin turistik bir ilçesidir.

14 YALOVA KURŞUNLU HAMAMI
Termalde bulunan bu yapı Bizans kralı Jüstinyen tarafından yaptırılmıştır.Depremlerle toprağa gömülen bu yapı 1900 yılın da Abdülhamit tarafından tamir ettirilerek üzerine kurşun dökülmüştür.

15 Yalova’nın Diğer Turizm Kaynakları
KARAKİLİSE Yalova’nın doğusunda Çiftlik köy de geçmişi Roma dönemine ait bir su mimarisi olan fakat halk arasında Karakilise olarak bilinen yapıdır.Bu yapı Bizans döneminde kilise olarak kullanılmıştır.

16 TERMAL ATATÜRK KÖŞKÜ İran Şah’ını ağırlamak için 1929’da inşa ettirilmiştir ve 38 günde tamamlanmıştır.11 odalı bu köşkte dönemin eserleri sergilenmektedir.

17 YALOVA DOĞAL ÇEKİM MERKEZLERİ
ESENKÖY Yeşillik ve sahilde ki Dallabas dağının çınarları ile bütünleşen Esenköy Yalova’ya 34km.dir.Temiz denizi,bol oksijenli havası ve bozulmamış doğası ile ülkemizin sayılı turizm beldelerinden biridir.

18 YALOVA GÖKÇEDERE Yaklaşık 90 yıl önce, Batum’dan gelen Gürcüler, bir ırmağın kenarına kurdukları bu köye yosunlu taşlardan dolayı Gökçeliırmak adını vermişlerdir. Daha sonra zamanla Yalova Gökçedere ismine dönüşmüştür. Yalova Termal kaplıcalarının merkezi olan Yalova Gökçedere’de birçok otel ve pansiyon hizmet vermektedir. Ana geçim kaynağını termal kaynakların oluşturduğu Yalova Gökçedere zamanla tatil köyü görünümü kazanmıştır.


"TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları