Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1"— Sunum transkripti:

1 8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1

2 Karikatür 2

3 Karikatür 3

4 Karikatür 4

5 Karikatür 5

6 8 mart dünya kadınlar günü ile şiirler 1
Büyülü Anlar Gül Gül Sen ve Ben Bir Dilek Tut Anılar Dostluk Sevgi Kokteyli Sevgi Melodisi Seni Düşündüm Meleğim Sana Yazıyorum Uzaktaki Sevgili Seni Seviyorum Seni Seviyorum Hasret Dostluk

7 Şiirler 2 Kadın Ruhu düşleri kadar engin Teni dağ esintilerinden ılık Yüreği okyanus tınısı yarınları yoğuran ellerinin her bir tırnağında ayrı bir hatıra her bir tencerede yeni bir hatır bakışının değdiği yerde umut sesinin çınladığı her bir kulakta öğüt kadın nasırlı ellerinde bebesini yoğuran kadın ağıdıyla gülüşlü yarınları var kılan kadın işinde köle, kadın evinde hizmetçi kadın amelinde efendi kadın yarın..

8 Şiirler 3 www.hayalkatibi.com
Kadın Bir kadın tanımadım, yüreği ile bakan. Bir kadın tanımadım, insanlık kokan. Bir kadın tanımadım, korkuya rest çekmiş. Bir kadın tanımadım, meğer gerçekmiş. Bir kadın tanımadım, pazarlık etmeyen. Bir kadın tanımadım, sevgisi bitmeyen. Bir kadın tanımadım, kadınlığını diretmeyen. Bir kadın tanımadım, nankör olup kirletmeyen. Bir kadın tanımadım, gerçeklere barışık. Bir kadın tanımadım, zor günlerde ışık. Bir kadın tanımadım, söylediği gibi olan. Bir kadın tanımadım. eksik olsun yalan. Bir kadın tanımadım, yaş geldi kırka çıktı. Bir kadın tanımadım, duygularım acıktı. Bir kadın tanımadım, kapris bilmesin. Bir kadın tanımadım, verdiği söz ölmesin. Bir kadın tanımadım, ışık tutsun yollarıma. Bir kadın tanımadım, ağırlık olmasın kollarıma. Bir kadın tanımadım, alçak gönüllü, haddini bilen. Bir kadın tanımadım, gülünce gözleri gülen. Bir kadın tanımadım, insan sarrafı olsun. Bir kadın tanımadım, aktıkça durulsun. Bir kadın tanımadım, gözü pek, vefalı, mert. Bir kadın tanımadım, ne sorun olsun ne dert. Bir kadın tanımadım, sahte sözler kulak asmasın. Bir kadın tanımadım, incitmesin, kırmasın, sarsmasın

9 Şiirler 4 Dünya Kadınlar Günü Bugün Dünya Kadınlar günü. Unutulmamalı dünü,bugünü. Sevgi ve şefkat gösterelim. Koruyalım geleceğin küçüğünü. Türk kadını çalışır,emekçidir. Yalanları hiç olmaz gerçekçidir. Her zaman kıymet bilinmeli. Bugün Dünya Kadınlar günüdür. Kadınlar çileyi çok çeker. Gönüllere sevgi tohumları eker. Dilleri bal,pekmez sanki şeker. Bugün Dünya Kadınlar günüdür. Kavgaya hayır,istemezler eziyet. Hiç birinde yok ne kin,ne kötü niyet. Her birinde var pek çok büyük marifet. Bugün dünya kadınlar günüdür.

10 Şiirler 5 ANACIĞIM Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Kaç geceler bana ninni söylerdi, Hasta olunca oydu başucumda bekleyen, Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Uzun kış geceleri masal masaldı. Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar, Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı. Akşam biraz geciksem yollara düşerdi . Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi. Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Bilirim yine kalbinde yerim anacığım. Selam sana Kadınlar Günü İstanbul'dan. Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan, Vefalı ellerinden öperim anacığım.


"8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları