Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm."— Sunum transkripti:

1

2 Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm annelere iyi dilekler sunulur.

3 Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuşmalar yapılır.

4 Türk Kadınlar Birliği’nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir. Okullarımızda ayrıca Anneler Günü nedeniyle toplantılar düzenlenir. Bu toplantılarda okunan şiirler, söylenen türküler, şarkılar, annelere armağan edilir. Filimler gösterilir.

5 GÜZEL SÖZLER Ana sevgisi bütün sevgilerin kaynağıdır. Anne evin direğidir. Anaya borç tükenmez. En değerli armağan sevgidir. Annenize sevginizi veriniz.

6 Sıcağın sinmiş bana, Seni severim ana. Sensin bana can veren, Sensin bana kan veren. Küçükken yudum yudum, Sütlerinle uyudum. Kulağıma ninniler, Neler söyledin, neler. Beni büyüttün ana, Beni yürüttün ana. ANNE SEVGİSİ

7 ANNE’YE ÖZEL MESAJLAR Sana binlerce kez teşekkür etsem azdır. Sen benim hayat ışığımsın.Annemsin. Varlığımın tek nedeni.. Anneler günün kutlu olsun.

8 Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü’dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor.

9 özüm gabiye değil,lâftan anlayanadır Kadın doğurmasa da o her zaman anadır. Erkeğin kazandığı,mal,mülk,onca paradır Süs,kozmetik sanayi hep kadından yanadır. Havva ana Adem'in kemiğinden halkoldu Oysa bütün insanlık Havva ile var oldu. Hayat erkekte başlar,kadın ile var olur Tek kadın doğurunca,tüm kadın ana olur..

10 —Anneme ve bütün annelere— Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kaç geceler bana ninni söylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi.

11 —Anneme ve bütün annelere— Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kaç geceler bana ninni söylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen.

12 —Anneme ve bütün annelere— Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kaç geceler bana ninni söylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen ANNEM

13 Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Uzun kış geceleri masal masaldı Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar

14 Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Bilirim yine kalbinde yerim anacığım Selam sana Anneler Günü İstanbul’dan Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan Vefalı ellerinden öperim anacığım.

15 Annelerin güzeli sensin benim güzel annem soğuk esse sıcaksın benim kalbim senin senin kalbin benim dir sen beni korudun ben de seni koruyacagım sen benim bir tanemsin ben de senin bir tanenim eger sen olmasaydın ben Dünyaya gelmezdim iyki varsın melek lerin birisisin melek annem şeytanı kovdun hayalimden

16 AnnemeAnne girdin düşüme. Yorganın olsun duam; Mezarında üşüme. Anlamam, anlatamam. Düşen düştü peşime, Artık vadeler tamam...

17 Anneciğim(Çocuk Şarkısı) Bekle beni anneciğim Bir gün sana döneceğim Pamuk gibi ellerinden Doya doya öpeceğim Anneciğim anneciğim Benim canım anneciğim Anneciğim anneciğim Benim güzel anneciğim Demet demet çiçeklerle Lâle menekşe güllerle Aydınlık bir gelecekle Annem sana geleceğim

18 Ne şirindir senin sözün Yeter ağlamasın gözün Bitsin artık çile hüzün Annem sana döneceğim Anneciğim anneciğim Benim canım anneciğim Anneciğim anneciğim Benim güzel anneciğim


"Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları