Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Başvuruları

2 Farabi Değişim Programı Nedir?
"Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

3 Başvurusu Kabul Edilen Öğrencilerin Hazırlaması Gereken Belgeler
Öğrenci Başvuru Formu (2 adet) Öğrenim Protokolü (Güz veya Güz+Bahar, 3'er adet) Öğrenci Bilgi Formu (1 adet) Yükümlülük Sözleşmesi (2 adet) SGK Sigorta Hizmet Tescil Kaydı (1 adet) Fotoğraf (2 Adet) Ziraat Bankası Iban Numarası 25 Nisan- 9 Mayıs başvuru belgeleri hazırlanır. Belgelerini Bölüm Koordinatörü yardımıyla hazırlayıp, Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim eder.

4

5

6

7

8 Öğrenim Protokolü Öğrenim Protokolünde, öğrencinin hangi derslerin yerine hangilerini alacağına karar verilir. Öğrenci dersleri uygun bulduğunu ve takip edeceğini imza ile beyan eder. Gönderen Yüksek Öğretim Kurumu da bu protokolde alınan derslerin ders içeriklerinin ve kredilerinin denk olduğunu onaylar. Kabul eden kurum da protokolde yer alan derslerin açılacağını taahhüt eder.

9

10

11 İki kurum tarafından onaylanan Öğrenim Protokolü öğrencinin bağlı bulunduğu Fakülte/Yüksekokul /Enstitü Yönetim kurulu kararı alınır. Kredilerin tamamlanmasında ders tekrarlarının önlenmesi amacıyla, gidilen yükseköğretim kurumunun alt ve üst sınıflarından da dersler seçilebilir, Değişim Programından yararlanan öğrencilerin karşı kurumdan aldığı dersler, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarının ders çizelgelerinde (transkript) yazılı olarak belirtilir.

12 KAYIT SÜRECİ Öğrencinin bağlı olduğu üniversitedeki akademik takvimde belirlenen tarihlerde öğrenci kayıt harcını kendi üniversitesine yatırır ve boş kayıt yaptırır. Gittiği üniversitenin akademik takviminde belirlenen kayıt yenileme ve ders kayıtları haftasında öğrencinin öğrenim protokolünde belirlenen derslere göre ders kaydı yapılır.

13 Ders çakışması, dersin açılmaması vb
Ders çakışması, dersin açılmaması vb. gibi durumların oluşması halinde gün içerisinde Ders Değişiklik Formu (Ekle-Sil) doldurulması ve karşı üniversiteye imzalatılarak 3 orijinal nüsha halinde öğrencinin bağlı bulunduğu Kurum Koordinatörlüğüne gönderilir. Ders Değişiklik Formu (Ekle-Sil) imzalanarak öğrencinin bağlı olduğu Fakülte / Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu/ Enstitü Yönetim Kurulu Kararı almak üzere gönderilir.

14

15 Her bir eğitim öğretim kademesinden sadece birinde Farabi Değişim Programına burslu katılmak mümkündür (Ön lisans, Lisans, Y. Lisans, doktora). Ortalamalarına göre sıralanacak 61 öğrenci dışında diğer öğrenciler, kabul eden tarafta yeterli öğrenci kontenjanları bulunması şartıyla, burssuz olarak öğrencilerin değişim faaliyetlerinden yararlanmasını da sağlanabilir. Burslu öğrencinin karşı kurum tarafından kabul edildiği halde herhangi bir nedenle feragat etmesi durumunda, yerine not ortalamasına göre ilk sıradaki burssuz öğrenci aktarılır ve o öğrenciye burs ödenir. Burssuz Farabi Değişim Programı öğrencilerine de aynı Yönetmelik hükümleri uygulanır. Bir kamu kuruluşunda ya da özel sektörde sürekli ücrete tabi olarak çalışanlara ödeme yapılmayacaktır.!!!

16 Öğrenciler, gittikleri yükseköğretim kurumunda almaları gereken derslerden başarısız olmaları durumunda, ilgili dersin tekrarını, öğrenci olarak kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumunda yaparlar. Ders tekrarı, Öğrenim Protokolünde denkliği kabul edilen dersi tekrar etmesi suretiyle yapılır.

17 Değişim sürecinin sonunda;
Öğrenci, not çizelgesi, katılım belgesi ve öğrenci nihai raporunu, en geç 15 gün içinde kendi yükseköğretim kurumuna teslim etmelidir. Eksik veya hatalı evraklarının tamamlanması veya düzeltilmesi için 15 günden fazla olmamak üzere ek süre verilir. Süresi içinde belgeleri tam olarak teslim etmemesi halinde, öğrencinin işlemleri geçersiz sayılır ve kendisine yapılan ödemelerin iadesi istenir. Karşı kurum tarafından kabul edilen geçme notu öğrencinin bağlı olduğu üniversite de aynen kabul edilir. Öğrenim protokolünde 2 derse karşılık 1 ders alması durumunda, alınan dersin başarı notu sayılacak derslere aynen işlenir.

18 FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

19 YÖK FARABİ SAYFASI: http://www.yok.gov.tr/web/farabi

20

21


"ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları