Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI"— Sunum transkripti:

1 ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI

2 Meslek Liseleri Mezuniyet sonrası kariyer seçenekleri
Bu okullardan mezun olanlar Teknisyen unvanı ile kendi alanları ile ilgili yerlerde çalışabilecekleri gibi kendi işyerlerini de açabilirler. YGS/LYS puanları ile 4 yıllık fakültelere yerleşebilirler. Alanlarıyla ilgili 2 yıllık meslek yüksek okullarına ek puan alarak yerleşebilirler. Daha sonra meslek yüksekokulundan öğrenciler isterlerse Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olurlarsa 4 yıllık bölümlere Geçiş yapabilirler.

3 BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI

4 İŞ BULMA İMKÂNLARI Sekreterlik mesleğinin iş imkânları, iş alanlarının sayısı kadar geniştir. Sekreterler hemen hemen her iş alanının da iş bulma imkânına sahiptirler. İşletmeler hangi işi yaparlarsa yapsınlar işlerini büro ortamında yürütmektedirler. Bürolarda yazışmalardan makine kullanımına kadar birçok iş sekreterler tarafından yürütülmektedir. Ayrıca her ticari kuruluş, dosyalama ve arşivleme yapmak zorunda olduğundan bu işleri de sekreterler yapmaktadır.

5 Eğitim ve Kariyer İmkanları
Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı meslek yüksek okullarının ilgili bölümleri ile lisans düzeyinde Büro Yönetimi Öğretmenliği bölümlerinde bulunmaktadır. Kurumlar, başarılı gördükleri sekreter ve yönetici asistanlarını destekleyen bir takım eğitimler vererek daha fazla yetki ve sorumluluk üstlenmelerini sağlamaktadırlar.

6 MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

7 Eğitim ve Kariyer İmkanları
Bu okullardan mezun olanlar meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine sınavsız geçiş yaparak ön lisans düzeyinde eğitim alırlar. Ön lisans programını tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde alanları ile ilgili lisans programlarına geçebilirler. Bu eğitimden sonra ÖSYM’nin yapacağı sınav neticesinde başarılı olanlar lisans düzeyinde eğitim de alabilirler.

8 İŞ BULMA İMKÂNLARI Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

9 ADALET ALANI

10 Eğitim ve Kariyer İmkanları
Mezunları, Öğrenci Seçme Sınavına (YGS, LYS) katılma hakkına sahiptirler. Sınavsız olarak Adalet Meslek Yüksekokullarına geçebilmektedirler. Bu okullarda meslek dersleri ağırlıklı olup, ortak dersler ile desteklenmiş Adalet Alanı Zabıt Kâtipliği Programı uygulanmaktadır. Uygulanan programlar ile öğrencilere, alanı ve mesleği ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, yaratıcı, gelişime ve eleştiriye açık ve meslekî yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

11 İŞ BULMA İMKÂNLARI  Adalet bölümü mezunlarının mezun olduktan sonra yapabileceği işler şunlardır: -Üniversite mezunu oldukları için Ön Lisans KPSS’ye girilerek memur olarak atanabilirler. -Mezun olduktan sonra isteğe bağlı olarak, icra müdürlüğü sınavına girerek icra müdürü veya icra müdür yardımcısı olabilirler. -Zabıt katipliği için başvurabilir ve zabıt katibi olarak çalışabilirler. -Alanla ilgili özel sektörde çalışma imkanına sahipler.

12 Bilişim Teknolojileri Alanı
Bir öğrenci Bilişim Teknolojileri Bölümüne geldiğinde okuyabileceği 4 dal mevcuttur. Bölüm dalı okul tarafından seçilir. Bu dallar aşağıdaki gibidir:  1-Ağ İşletmenliği 2-Web Programcılığı 3-Veri Tabanı Programcılığı 4-Bilgisayar Teknik Servisi  Bilişim Teknolojileri Bölümüne Gelen Öğrencide Olması Gereken Özellikler;  1-Bilgisayar ve teknolojiye ilgi duyması, 2-Sayısal ve mantıksal zekâsının iyi olması, 3-Sabırlı, dikkatli ve araştırmacı kişiliğe sahip olması, 4-Analitik düşünebilmeli yani bir sorunu ayrıştırarak ve sorunun köküne inerek irdeleyebilmeli, 5-Sistemli düşünebilme ve yaratıcı düşünce gücüne sahip olabilmelidir.  Bir öğrencide yukarıdaki özellikler mevcut ise Bilişim Teknolojileri Alanında başarılı olacağı aşikârdır.

13 Bilişim Teknolojileri Alanı
Bilişim Teknolojileri Dallarını Kısaca Özetleyecek Olursak;  1-Ağ İşletmenliği Bilgisayarın donanım ve yazılım eğitiminin yanında, ağ sistemleri ve ağ kurulumları ağırlıklı eğitim almaktadır.  2-Web Programcılığı Bu dalda ise öğrencilere 10.sınıftan itibaren programlama mantığı verilmeye başlanır. Donanım derslerinin daha az olduğu bu alanda daha çok web programcılığı yani internet sitesi tasarlama ve programlama üzerine odaklanmış bir daldır. Bu daldan mezun olan öğrenciler mezun olduğunda; donanımsal sorunları çözebilmesinin yanı sıra grafik animasyon gibi görsel tasarım programları ile web sitesi tasarlayabilmekte ve programlayabilmektedir. 3-Veri Tabanı Programcılığı Bu dalda da bilgisayar sistemlerinin donanımsal ve yazılımsal kurulumu öğretilir. Ancak daha ağırlıklı eğitim ise dal isminden anlaşılacağı gibi veri tabanları ile ilgilidir. Yani veri tabanı tasarlayabilme, programlayabilme aynı zamanda veri tabanı oluşturma, yönetme ve veri tabanı programcısı olarak yazılım geliştirebilmektedir. Yine veri tabanlarının bakımlarını ve yedek alma işlemlerini yapabilmektedir.

14 Bilişim Teknolojileri Alanı
4-Bilgisayar Teknik Servis İsminden de anlaşıldığı gibi bilgisayarda oluşabilecek donanımsal ve yazılımsal arızaları giderme, bilgisayar sistemlerini kurma, bilgisayar montajı yapabilme gibi eğitimler verilir. Bilişim Teknolojileri Alanı Okuyan Öğrencinin Avantajları: Öncelikle şunu belirtmek gerekir, bu meslek hem günümüzün hem de geleceğimizin vazgeçilmez meslekleri arasında yer alır. Çağımızda hızına yetişemediğimiz teknolojik gelişmeler yaşanmaktadır. Teknoloji hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunmaktadır. Hal böyle olunca teknolojiden anlayan, teknolojiyi etkili kullanabilen ve kullandırtabilen iş gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla iş imkânı oldukça fazladır. Bir öğrenci bilişim teknolojileri bölümünde okuyorsa, okurken bile harçlığını çıkarabilecek yeteneğe ve bilgiye sahip olabilmektedir. 10.Sınıfta Format atma yani işletim sistemlerini kurma, bilgisayarın donanımsal sorunlarını çözebilme gibi becerilere sahip olurlar. Bu sorunlar çevremizde sıkça karşılaşılan ve çözüm bekleyen olaylardır. Bu alanda okuyan öğrenciler bu tip işleri belli bir ücret karşılığında yapabilir. Ve yine 11.Sınıfta grafik tasarımı ve web sitesi tasarımı öğrenmektedirler. Günümüzde artık her birey ya da kurumun ihtiyaç listesine giren web siteleri, kendini alanında geliştiren öğrencilerimiz için gelir kapısı olarak karşısına çıkacaktır.


"ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları