Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AMBALAJ MALZEMELERİ VE STERİLİZASYON

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AMBALAJ MALZEMELERİ VE STERİLİZASYON"— Sunum transkripti:

1 AMBALAJ MALZEMELERİ VE STERİLİZASYON
Katsan Katgüt San. Tic. A.Ş 1571 sokak No:22 Çınarlı/İZMİR- TÜRKİYE Tel: +90(232) Fax: +90(232) EĞİTİM SUNUM NO 6: EG6/REV00/130616

2 Sağlık bakım teknolojilerindeki gelişmeler ve bu alanda artan bilgi birikimine karşın, hastane enfeksiyonları halen önemli bir sorundur. Hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde temel ilkelerden bazıları doğru sterilizasyon yöntemi seçimi ve uygulanması, kullanılan aletlerin ön temizlik/dekontaminasyon, taşıma, yıkama/dezenfeksiyon, inspeksiyon, paketleme, sterilizasyon, taşıma ve depolamalarının doğru yapılmasıdır. Paketlemenin amacı; steril edilen tıbbi malzemeleri kullanım anına kadar kontaminasyondan korumak ve güvenliğini sağlamaktır.

3 Paketleme yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri paketleme malzemesinin doğru seçilmesidir. Steril edilecek malzemenin yapısına uygun olmalıdır. Uygulanacak sterilizasyon yöntemine uygun olmalıdır. Kullanılan sterilizatörün performansı ile uyumlu olmalıdır. Her kullanımda standart performans sağlamalıdır. Yırtılma ve delinmelere dayanıklı olmalıdır. Dış etkenlere (toz, nem, biyolojik yük vb.) karşı iyi bir bariyer oluşturmalıdır. Sterilizan maddenin paket içindeki sirkülasyonuna izin vermelidir. Sterilizan madde ile reaksiyona girmemelidir. Toksik madde içermemelidir. Kullanımı kolay olmalıdır.

4 Medikal Cihazlarda 2 paketten söz edilebilir.
İlk paket; içeriği, kontaminasyonu engelleyecek şekilde kapatan ve mühürleyen steril edildiği pakettir. İkinci paket; steril paketi, kontaminasyondan korumak için kullanılan taşıma paketleridir.

5 KATSAN AMBALAJ MALZEMELERİ;
MEDİKAL KAĞIT ALÜMİNYUM AMBALAJ MAKARA

6 1. MEDİKAL KAĞIT + FİLM Sterilizasyon Paket Malzemeleri
Buhar, etilen oksit, formaldehit ve hidrojen peroksit gaz plazma sterilizasyonuna uygundur. Kağıt kısmındaki mikro porlar, otoklav 55°C sıcaklığıa çıktığında Etilen oksit gaz girişine izin verecek şekilde açılır, sterilizasyon prosesi sonlarında sıcaklık düşünce porlar tekrar eski haline döner ve bakteri girişi için bariyer olma özelliğini sürdürür. Kağıt yüzey sterilanın geçişini, film yüzey malzemenin görünmesini sağlar.

7 Dokusu homojen ve bütünlüğü bozulmamış olmalıdır.
Kapatma kanallarında boşluk, çekilme, büzülme vb. deformasyon olmamalıdır. Kapatma sırasında kapatılan bölgede gözle ayırt edilebilir değişiklik olmalı, yapışmayan noktalar kolay fark edilmelidir. Ürün su geçirmemelidir. Gerilme, yırtılma, su tutma, hava geçirgenliği gibi fiziksel güçlere dayanıklı olmalı, dolayısıyla sterilizasyon işlemi sonrası deformasyon oluşmamalıdır. Açma sırasında partikül oluşmamalıdır.

8 3. MAKARA Katsan makaraları, minimum sütür hafızası sağlaması açısından büyük boyutlarda dizayn edilmiştir. Makaralar üzerinde kolay ürün ayrımı yapılması için renkli şeritler bulunur. Partikül bırakmaz.

9 2. ALÜMİNYUM AMBALAJ

10 ALÜMİNYUM AMBALAJ ÜST

11 ALÜMİNYUM AMBALAJ ALT

12

13 AMBALAJLARDAKİ SEMBOLLER
Kullanım kılavuzuna bakınız. Direk güneş ışığından uzak tutunuz. Nemden koruyunuz. Max. 25 0 Saklama koşulları: 5 0 C C Paketler zarar görmüş ise kullanmayınız Tekrar steril etmeyiniz. Tek kullanımlıktır.

14 STERİLİZASYON PGA RAPID PGLA RAPID HEMOSTAT PGA PGLA PGCL PDO PP PA
ETİLEN OKSİT GAMA IŞINLAMA PGA PGLA PGCL PDO PP PA İPEK ANTİBAKTERİYEL SÜTÜRLER MESH PGA RAPID PGLA RAPID HEMOSTAT

15 STERİLİZASYON 10 6 Bacillus Subtilis ETİLEN OKSİT STERİLİZASYONU;

16 STERİLİZASYON GAMA IŞINLAMA

17 TEŞEKKÜRLER…


"AMBALAJ MALZEMELERİ VE STERİLİZASYON" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları