Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz."— Sunum transkripti:

1

2 BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.

3 2015 Yılı sonunda resmi olmayan çalışmalarına başlayan İstanbul Bilim ve Akademisyenler Derneği 2016 yılında resmi faaliyete başlamıştır. Derneğin kurulma amacı toplumsal ve kamusal alanda oluşan her türlü bilimsel ve akademik sorunlara sosyal sorumluluk anlayışıyla yaklaşarak çözüm önerileri oluşturmaktır.

4 Derneğimizin Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Ümran SEVİL’dir.
Lisans: Ege Üniversitesi., Türkiye, 1981 Yüksek Lisans: Ege Üniversitesi, Türkiye, 1984 Doktora: Ege Üniversitesi, Türkiye, 1992 Yardımcı Doçentlik: Ege Üniversitesi, Türkiye, 1996 Doçentlik: Ege Üniversitesi,, Türkiye, 1997 Profesörlük: Ege Üniversitesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Türkiye, 2007

5 Prof. Dr. Ümran SEVİL; Öncelikle uzmanı olduğu Kadın Sağlığı ve Hastalıkları başta olmak üzere multidisipliner alanda çok sayıda bilimsel makale, araştırma ve basılı kitap çalışmasına sahiptir. Uluslararası Hakemli Hemşirelik Araştırmaları Dergisi ve Uluslararası Hakemli Kadın Hastalıkları ve Anne Çocuk Sağlığı Dergilerinin baş editörlüğünü yapmaktadır. Ayrıca uzmanı olduğu alan ve farklı disiplinlerde yayın hayatına devam eden çok sayıda bilimsel ve akademik anlamda faaliyet gösteren dergilerin hakemlik, editörlük ve bilim kurullarında aktif olarak görev yapmaktadır.

6 Prof. Dr. Ümran SEVİL; Halen Ege Üniversitesi, Hemşirelik Fakültesi, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanlığı’nı yapmaktadır.

7 Doç. Dr. Pelin AVŞAR KARABAŞ (Başkan Yardımcısı) Yrd. Doç. Dr
Doç. Dr. Pelin AVŞAR KARABAŞ (Başkan Yardımcısı) Yrd. Doç. Dr. Ayça GÜRKAN Yrd. Doç. Dr. Ali Serdar YÜCEL Uzm. Ozan KARABAŞ Deniz ONUR Doğuş ONUR

8 DERNEĞİMİZİN ADRESİ Kayaşehir Mh. Başakşehir Emlak Konutları, Evliya Çelebi Cad. 1/A D Blok K4 D29 Başakşehir İstanbul Tel:

9 YENİ SOSYOL SORUMLULUK PROJEMİZ

10 PROJENİN HAYATA GEÇİŞ TARİHİ
Aralık 2016-Aralık 2017

11 Doç. Dr. Pelin Avşar KARABAŞ Yrd. Doç. Dr. Ali Serdar YÜCEL
PROJE SORUMLULUKLARI Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ümran Sevil Proje Yürütücüleri Prof. Dr. Ümran SEVİL Doç. Dr. Pelin Avşar KARABAŞ Yrd. Doç. Dr. Ayça GÜRKAN Yrd. Doç. Dr. Ali Serdar YÜCEL

12 EĞİTİM GRUBU Prof. Dr. Mustafa TALAS Doç. Dr. Kaya YILDIZ Doç. Dr. Mustafa ÖNER UZUN Yrd. Doç. Dr. Ercan ŞAHBUDAK Yrd. Doç. Dr. Hülya UZUN Yrd. Doç. Dr. Selvinaz SAÇAN Av. Bülent YILMAZ Av. Nazmi ARİF Uzm. Ozan KARABAŞ

13 PROJENİN KONUSU Projemizde veli, eğitimci ve eğitim dışı bireylerin, çocukların fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel açıdan zarar görmesini önleme ve güvenliğini sağlama konularındaki farkındalıklarının artırılması hedeflenmiştir.

14 PROJENİN HEDEF KİTLESİ
İstanbul ve Farklı illerde öncelikli olarak ebeveynlerin bilgilendirilmesi, 0-18 yaş grubu çocuklarda bilgi ve algı düzeyinin ebeveyneler tarafından geliştirilmesi – eğitilmesi amaçlanmaktadır. Hedef kitlemiz anne, baba, öğretmen ve bakıcılardan oluşmaktadır.

15 PROJE HEDEFLERİMİZ Çocuklara yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin izleme ve önleme hizmetlerinin artırılması, Aile içi ve diğer her tür şiddet dahil okul içi ve dışı ortamlarda çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi, Eğitimcilerin çocuk istismarının önlenmesi, erken tanı ve müdahale yönünden farkındalıklarının artırılması, Ailelerin çocuk istismarının önlenmesi, erken tanı ve mudahale yönünden farkındalıklarının artırılması.

16 FAALİYETLERİMİZ Kurumlar arası politika birliği oluşturabilmek amacıyla İstanbul ili ve farklı illerde kamu ve özel kurumlar ile işbirliği yapmak, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi sınırları içinde yer alan ilçelerde, öğretmenlere, eğitim dışı personele ve velilere farkındalık eğitimleri yapılacak. Çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik toplumsal farkındalığın arttırılması amacı ile aile programları, kamu spotları, el kitabı, broşür vb. farkındalık materyalleri hazırlanıp, spot filmler oluşturulacaktır. Tüm ilgili kurumların katılımı ile proje sonuçlarının sunulduğu kapanış toplantısı yapılacaktır.

17 Projenin duyurulmasını sağlayacak bez afişler,
PROJE MATERYALLERİ Bilgisayar, Barkovizyon, Broşür, Eğitim Kitapçıkları, Projenin duyurulmasını sağlayacak bez afişler, Poster ve Panolar.

18 DIŞ DESTEKÇİLERİMİZ Sinema, Tiyatro Sanatçıları, Müzik ve Sahne Sanatçıları, Ulusal ve Uluslararası Yazılı Medya, Ulusal ve Uluslararası Görsel, İşitsel Medya, STK’lar, İlçe Belediyeleri, İşletme, Kurum, Şirket , ve Vakıflar

19 PROJE ÇIKTILARIMIZ Proje Sonrası Bilimsel Etkinlik Kitabı, Saha Uygulamalarına Yönelik Bulgu ve Analizler, Model Proje Uygulamasına Yatkınlık, Toplumsal Farkındalık ve Algıda Seçicilik, Kamusal Fayda Üretimi ve Yaratılması, Kamu Desteğinin ve Bilgisinin Artırılması.

20 SONUÇ Başta ülkemiz olmak üzere farklı dünya ülkelerinde özellikle savunmasız ve gelişim çağında olan çocuklara yönelik uygulanan; şiddet, taciz, eğitim kısıtlamaları, anne baba eğitimi, kurumsal farkındalık, kamusal yarar, toplumsal algı boyutunun artırılması, etkili ve kalıcı bir hukuk sisteminin yaratılması, caydırıcılığın ve bilinçli bir toplum inşası ve daha sorunsuz güzel bir yaşam dünyası yaratılması.

21 PROJE GÖRSELLERİ

22

23

24

25

26


"BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları