Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONU:MODA HAZIRLAYANLAR DİLARA ÖĞMEN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONU:MODA HAZIRLAYANLAR DİLARA ÖĞMEN "— Sunum transkripti:

1 KONU:MODA HAZIRLAYANLAR DİLARA ÖĞMEN ESMANUR YILDIZ

2 MODA NEDİR???  Moda; toplumda en çok beğenilen ürünlerin giyilmesi, aksesuarların takılması, ayakkabıların seçilmesi kitlece beğenilen her şeyin kendine uygulanmasıdır. Moda denince akılla gelen ilk şey bayandır. Alışveriş yapmaya gittiğinizde bile en çok bayan ürünü satan mağazaları görürsünüz çünkü erkeklere nazaran bayanlar iyi giyinmeye ve iyi görünmeye daha çok ihtiyaç duyar.

3  Bayanlar için dış güzellik oldukça önemlidir. Güzellikleriyle kendilerinden söz ettirmek isterler. Modayı çok sık takip ederler televizyon programları, internet siteleri, mağaza vitrinleri ünlülerin neler giydikleri ve çevrelerindeki diğer insanlardan ilham alırlar ve kendine yakışacağını düşündüklerini giyerler,takarlar ve yakıştırırlar.

4  Moda iyi giyinmek isteyen yada istemeyen herkesin içinde olduğu bir alandır. Modayla çok ilgilenmiyor olabilirsiniz, moda programlarını izlemiyor ve moda sitelerine girmiyor olabilirsiniz ama bu sizin modadan geri kalmanıza sebep olmaz dışarı çıkıp "aaa çok güzel bir ceket gördüm onu hemen almalıyım" dediğiniz an modanın içinde yaşıyorsunuz demektir.  Moda zevkten zevke, yaştan yaşa değişir. Kendinize yakışanı giymek ise her şeyi değiştirir.

5

6

7

8

9 MODA HAKKıNDA  Aynanın karşısına geçtiğinizde, kendinizden hoşnut olduğunuz andaki halinizdir. Kimi zaman o dönemdeki moda diye anılan kıyafetler içerisinde böyle hissedersiniz; kimi zamansa hiç de gündemde olmayan kıyafetlerle. Ne olursa olsun sizin kendinizi iyi hissetmeniz kendi modanızı oluşturmalıdır.

10 STILLER  Stil tek bir tanıma bağlı olmayan, biraz özgür, biraz sınırlar içinde kalarak oluşur. Kişinin kendini, ruhunu ve bedenini tanımasıyla başlar stil. Önce ruhunuzu tanırsınız. Sizi nelerin anlattığını bulursunuz. Tutkularınızı keşfedersiniz. Ardından vücut yapınızı, şeklinizi ve kusurlarınızı tanırsınız. Peki bunları öğrendikten sonra Stil Nedir diye soracaksınız değil mi? Stil, işte tüm bu adımları geçip, modayı sizin yönetmenizdir.

11 6 Sonbahar geldi diye üzülürken güneş yine bizleri yalnız bırakmadı ve yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Ancak bu havanın da bir kötü yanı var: Ne giymemiz gerektiği anlaşılmıyor. Sabah soğuk olan hava öğleden sonra yazdan kalma bir gün gibi hissettirebiliyor veya tam tersi bir durumla karşılaşıyoruz. İşte bu havada örnek alabileceğiniz üç ünlü sokak stili de, burada devreye giriyor:

12 Hemen açıklayayım, pastırma yazı ve kışa hazırlık soğuklarını iç içe yaşadığımız o karmaşık günlerdeyiz. Ve çoğunuzun havalar soğumaya başladı ya da zaten başlayacak düşüncesiyle elbiseleri rafa kaldırdığını da biliyorum. Ama bu havalarda da feminenliğinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz. İşte yukarıdaki isimleri bu yüzden seçtim:

13 MODA ILE ILGILI TÜYOLAR  1- KENDİNİ ZAYIF GÖSTEREN KIYAFETLERİ GİYMELİSİN  Pek çok blogda hangi kıyafetlerin insanları zayıf gösterdiğini hangilerinin ise tam tersi insanları olduğundan şişman gösterdiklerini paylaştım. Bu en önemli moda ipuçlarından birisidir.Bu tarz kombinelerden birine örnek ise canlı bir koyu renk giymek olabilir, bu renk net bir siyah olabilir ve bu kıyafet kesinlikle üzerinde parıldayan açık bir renk barındırmamalı.

14  2- ŞEHİRDEKİ BİR GECE TURU İÇİN NASIL GİYİNMELİ?  Neredeyse her filmde özellikle klasiklerde gece elbisesi giymiş hoş bir kadına rastlanır. O kadın büyük olasılıkla çok güzeldir ve görünümüyle dudak ısırtır. Onu seyreden herkes iltifatlarla onu yüceltir. Bir kadın her zaman bir erkek tarafından fark edilmek ister, o halde neden bu tarz bir gece elbisesi giymeyi denemiyorsun!

15  3- SPOR SALONLARINDAYMIŞ GİBİ GİYİN!  Spor salonlarına uğramayabilirsin ama bunu kim biliyor ki? Sanki haftanın bir çok gününde spor yapıyormuş gibi giyin, örneğin spor t- shirtler ve spor eşofmanlar senin fit ve sportif biri olduğunu gösterir. Bunları özellikle kışın o soğuk günlerinde giymenin hiçbir sakıncası yoktur. Ev temizliği yapmanın spordan sayılmadığını kim söyleyebilir ki? Pek çok kadın rahat elbiseler giyerek hem rahatlığın hem de modanın tadını çıkarıyor, sen de bunlardan biri olabilirsin!

16  4- DAHA ÖNCE HİÇBİR KADININ GİYİNMEDİĞİ GİBİ GİYİN!  Bu tarz farklı ve eğlenceli renk kıyafetleri denemeyi gerektirir. Bunlara örnek turuncu, yeşil ve pembe olabilir. Birçok moda tüyosu da bunu doğrular, parlak renkler insanı mutlu kılarken aynı zamanda fark edilmeyi sağlar. Sen de bu şekilde fark edilmek istiyorsan en azından haftanın bir ya da iki gününde bu tarz eğlenceli ve farklı renkleri denemelisin.

17  5- GİYDİKLERİNLE FARK YARAT VE BUNU ÖZGÜRCE GÖSTER  Eğer seksi hissetmek istiyorsan seksi giyinmelisin. Seksi giyinmek hiçbir zaman gereksiz kısa ve açık elbiseler giymek zorundasın demek değildir, bu kısalığı ve açıklığı belirli bir ölçüde tutmalısın. Kaplumbağa kabuğundan çıkmalısın. Kısa etekler ve gömlekler oldukça seksidir özellikle ilkbahar ve yaz aylarında.

18  6- KIYAFETLERİN UYUM İÇİNDE OLMALI  Her kadın giydiği kıyafetlerin her seferinde farklı bir tarzda olasını onlara her seferinde farklı bir hava katmasını istemeli ve bunun içinde o kıyafetleri her giydiğinde farklı aksesuarlar ve farklı makyajlar denemeli. Buradaki asıl nokta bu farklılıkların belirli bir uyum içinde olması gerektiğidir.  Örneğin bir kesik pantolon giyiyorsan bu pantolonu süet bir ceketle tamamlayabilirsin, uyum içinde bir farklılık yaratmış olursun. Kıyafetlerini kombinelerken onların her zaman modaya uygun, farklılık yaratan bir şekilde kombinelemek oldukça önemlidir.

19  7- SINIRLI BİR BÜTÇEYLE NASIL GİYİNİLİR  Alışveriş yaparken bütçeniz azsa bu demek değil ki istemediğiniz kıyafetleri almak zorundasınız. Pekala, kendi bütçeniz doğrultusunda da çok çekici kıyafetler bulabilirsiniz, bunlar özel dikim ve modaya uygun kıyafetler de olabilir. Unutmayın ki pek çok ünlü isim de böyle yapıyor. Sadece bu kıyafetleri nerede bulacağını bilmen gerekiyor, bu ucuz kıyafetleri bulduğunda evet artık kırmızı halıda yürümeye hazırsın demektir. Pek çok kadın çok güzel kıyafetlerle kendini şımartmayı bilmeli, üstelik bu kıyafetlere çok fazla para ödemeden.  Evet, bunlar her bayanın bilmesi gereken modanın yedi ipucuydu. Güzel görünmek ve seksi olmak için çok fazla para harcamaya gerek yok. Rahatlıkla güzel kıyafetler, zevkine uygun ayakkabılar ve aksesuarlar bulabileceğin indirim yapan yerler vardır. Peki, senin modaya uygun giyinmek için verebileceğin tüyolar nelerdir, burada bizimle paylaşabilirsin!

20 GÜZEL GİYİNMEK İÇİN 6 İPUCU  ”Hadi dışarı çıkalım!” lafı duyduğunuzda sizin de tüyleriniz diken diken oluyor mu? Cevap vermeden önce yaşanan bir sessizlik, tüm kıyafetleriniz bir film şeridi gibi gözlerinizin önünden geçiş, camdan dışarı saliselik bir göz atış ve hava durumu analizi, aynadan kendinize bir bakış ve hemen aynadan uzaklaşma isteği… Sonunda bir moral bozukluğu ve ”Off ne giysem!” polemiği… Sokağa çıktığınızda etrafta şık kadınları da gördükçe daha da bozulan bir moral ve ”Giyecek hiç-bir-şeyim yok!!” üzüntüsü… Tüm bunları artık bir kenara atın, çünkü bugün inceleyeceğimiz 10 tüyo ile bu büyük problem tamamen tarih olacak.

21  Bazı ipuçları gerçekten hayatımızı kolaylaştırıyor. Bazılarını bilmiyoruz, bazılarına dikkat etmiyoruz bazen saçma gelebiliyor. Ancak şık kadınların çoğu bu pratik bilgilere fazlasıyla dikkat ediyor, her bilgiyi kendi üzerinde deniyor ve sonunda kendine uyarlayarak bir tarz oturtuyor. Biz de bugün şık kadınların her programa nasıl çaba sarf etmeden şık katıldıklarını, son dakika programlarında neden sıkıntı yaşamadıklarını detaylı olarak araştırdık.

22  Kural 1: Kıyafetlerinizi bir gece önceden hazırlayın.

23

24  Kural 2: Ayakkabılarınıza özen gösterin.

25

26  Kural 3: İ lham aldı ğ ınız kombin resimlerini saklayın.

27

28  Kural 4: Kararsız kaldı ğ ınız zaman joker parça olarak ”Jean” tercih edin.

29 Bir jean örne ğ i

30  Kural 5: Tek renk giyinerek her zaman dikkat çekici olabilirsiniz.

31

32  Kural 6: Kıyafetiniz ne kadar sıradan olursa olsun, saçlarınız güzel olsun.

33

34

35

36


"KONU:MODA HAZIRLAYANLAR DİLARA ÖĞMEN " indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları