Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AMAZON WEB SERVICES HAKKINDA HER ŞEY Amazon Web Services (AWS)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AMAZON WEB SERVICES HAKKINDA HER ŞEY Amazon Web Services (AWS)"— Sunum transkripti:

1 AMAZON WEB SERVICES HAKKINDA HER ŞEY Amazon Web Services (AWS)

2 AWS HAKKINDA MERAK EDİLENLER  AMAZON AWS NE İŞE YARAR, NE AMAÇLA KULLANILIR ?  AMAZON ve AMAZON AWS KURULUŞU  AMAZON AWS NE GİBİ HİZMETLER VERİYOR ?  AMAZON AWS’NİN REFERANSLARI NELERDİR ?  AMAZON AWS’NİN YAN KURULUŞLARI NELERDİR ?

3 AMAZON NASIL KURULDU ?  Amazon.com ilk kurulmuş en büyük e-ticaret sitesidir.  Adını Amazon Nehri’nden alır.  Jeff Bezos tarafından 1994 yılında Amerika’da kurulmuştur. İşe ilk önce kitap satarak başlayan amazon.com elektronik ticaret öncüsüdür.  e-Ticaret öncüsü olan amazon 2006 yılında bulut sağlayıcı hizmeti vermesi de amazonu yine bir planın öncüsü yapmış ve rakipsiz kılmıştır.

4 AWS NE İŞE YARAR? Bulut bilişim, sisteminizdeki verileri veyahut server da ki depolanacak bilgileri bulut sisteminde paylaşarak kolay kullanıma sunmaktadır. Verilerinize ulaşmak için yalnızca internet bağlantısı olmasının yeterli olması bulut sistemini cazip kılan şeylerin başında gelir.  Bulut bilişime ihtiyaç duyulması AWS’nin ortaya çıkışına vesile olmuştur diyebiliriz.

5 VERDİĞİ HİZMETLER NELER ?  Hesaplama  Ağ Oluşturma  İçerik Dağıtımı  Depolama  Veritabanı  Dağıtım  Yönetim  Uygulama Hizmetleri  Mantıksal Analiz

6 REFERANSLARI NELERDİR ?

7 ORTAK KURULUŞLAR

8 TÜRKİYE’DE AWS AWS’nin büyüyen müşteri ağına bir yenisini eklemek için İstanbul’da ofis açtığını duyurdu. Türkiye’de benimsenip hızlı bir şekilde kullanıma geçilen bulut bilişimi AWS ile çağ atladı diyebiliriz.

9 Araştırma Yöntem ve Teknikleri RECEP KEÇEÇİ 165511033


"AMAZON WEB SERVICES HAKKINDA HER ŞEY Amazon Web Services (AWS)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları