Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gizem TOK Twitter. Twitter’ın Tarihçesi Twitter'ın yaratıcısı Jack Dorsey bu fikri yılları arasında yaratmayı önerdi ve bu fikrini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gizem TOK Twitter. Twitter’ın Tarihçesi Twitter'ın yaratıcısı Jack Dorsey bu fikri yılları arasında yaratmayı önerdi ve bu fikrini."— Sunum transkripti:

1 Gizem TOK 20072664 Twitter

2 Twitter’ın Tarihçesi Twitter'ın yaratıcısı Jack Dorsey bu fikri 2000-2001 yılları arasında yaratmayı önerdi ve bu fikrini hemen kağıda döktü. Dorsey'in 2000-2001 yılları arasında karaladığı bu dokumanlar orijinal fikrini yansıtıyordu ve kullanıcıların gerçek zamanlı günlüklerinden oluşan bir siteyi tarif ediyordu. İlerleyen zamanlarda bu dokumanlar fikir doğrultusunda olgunlaştırıldı.

3 2006 yılının Mayıs Ayı (Twttr Online) Twitter'ın orijinal ismi bu tarihte Twttr'dı. Ana renkleri ise mavi ve beyaz yerine yeşil ve beyazdı. Twitter'ın ismi Twttr'den değişim geçirerek yaratıldı. Bu isim SMS servis kodu olarak kullanılıyordu ve tutmadı. Böyle olunca isim Twitter olarak değiştirildi.

4 2006 yılının Mayıs Ayı (İlk Twitter mesajı) Dorsey’in yayınladığı ilk Twitter mesajı.

5 2006 Yılı Sonbaharı 2006 yılının sonbaharında Twitter yalnızca ismini değil ana renklerini de Mavi- Beyaz olarak değiştirdi.

6 2007 Yılının Ocak Ayı (Twitterrific Doğuyor) 2006 yılının sonbaharından beri değişiklik yapmayan Twitter kullanıcıların interaktifliğinin geliştirilmesi üzerine 2007 yılının Ocak ayında yüksek popülerliğe sahip Twitterrific'i kullanıcıların beğenisine sundu.

7 2008 Yılının Bahar Ayları (Twitter Arızası) Twitter 2008 yılının bahar aylarında düzenli olarak arızalanıyordu. Sitesinin sunucuları yüksek giriş sayılarında çökmeye başladı. Bunun başlıca sebebi Ruby yazılım dilinin optimizasyonunun iyi yapılmamasından kaynaklanıyordu.

8 2008 Yılının Sonbaharı (Facebook'un Çılgın Teklifi) 2008 yılının Ağustos ayında Facebook Twitter için verdiği nakit 100 milyon dolarlık teklifi 400 milyon dolara yükseltti. Fakat bu yüksek teklif reddedildi.

9 2009 Yılının Eylül Ayı (Twitter'a 100 Milyon Dolar) 2009 yılının Eylül ayında gelen finans akışı sebebiyle Twitter'ın değeri katlanarak 1 milyar doları buldu.

10 2010 Yeni Twitter’ la tanışın… Artık Twitter’da Resim, video paylaşımları görüntülenebilir olacak. Bir yandan tweetleri takip ederken diğer yandan videolara göz atabileceksiniz. Peki bu yeniliklere kimler destek veriyor: DailyBooth, DeviantART, Etsy, Flickr, Justin.TV, Kickstarter, Kiva, Photozou, Plixi, Twitgoo, TwitPic, TwitVid, USTREAM, Vimeo, yfrog ve YouTube…

11 Ana Ekran Yeni versiyonda twitter ana sayfası iki geniş alana ayrılmış durumda.

12 Profil Görünümü Sık kullanılan alanlara (profil, takipçiler, liste, favoriler) daha kolay erişim sağlandı.

13 Mini Profil Kullanıcı adı tıklandığında sağ tarafta kullanıcının bilgileri, son bildirimleri kısacası yeni bir sayfa açılmadan mini profilini görüntüleyebiliyoruz.

14 Kullanıcı Bildirimleri Kullanıcının herhangi bir tweetine tıkladığımız zaman o bildirinin ve geçmiş bildirilerinin olduğu pencereyi görebiliyoruz.

15 Video Desteği Video olarak arama yapıldığında bile, özellikle youtube linkini tıkladığımızda linkin altında videoyu görüntüleyebiliyoruz.

16 TEŞEKKÜRLER…


"Gizem TOK Twitter. Twitter’ın Tarihçesi Twitter'ın yaratıcısı Jack Dorsey bu fikri yılları arasında yaratmayı önerdi ve bu fikrini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları