Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Bu bilgiler ışığında Su Yönetiminde istenilen sonuçların oluşturulabilmesi açısından yapılması gerekenler; 1 ) Tüm Belediye.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Bu bilgiler ışığında Su Yönetiminde istenilen sonuçların oluşturulabilmesi açısından yapılması gerekenler; 1 ) Tüm Belediye."— Sunum transkripti:

1 ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ

2 Bu bilgiler ışığında Su Yönetiminde istenilen sonuçların oluşturulabilmesi açısından yapılması gerekenler; 1 ) Tüm Belediye ve İlgili kurumların ihtiyacı olan eğitimlerin düzenli olarak verilmesi gerekmektedir. Eğitimlerin içeriğinde Su Yönetimi kapsamına giren uygulamaların pratiğinin Mühendislere verilmesi esas kabul edilmelidir. Eğitimler Kamu Kurumlarına iş yapan firmaların anahtar personelleri ve saha elemanlarına da verilerek Sertifikasız eleman çalıştırmanın önüne geçilmelidir.

3 EĞİTİMDE OLMASI GEREKEN BAZI KONULAR PLANLAMA – BORULAMA MALZEME SEÇİMİNDE MUKAVEMET İRDELEMELERİ BELEDİYECİLİKTE CAD-CAE UYGULAMALARI TEKNİK RESİM ANALİZİ ÖRNEK TASARIM ÇALIŞMALARI KAZISIZ TEKNOLOJİLER

4 POMPA SİSTEMLERİ ŞARTNAME HAZIRLAMA MUAYENE TESELLÜM UYGULAMALARI İÇMESUYU ARITMA MEKANİĞİ ATIKSU ARITMA MEKANİĞİ KAVİTASYON

5 2) Türkiyede su Yönetimi konusunda ihtiyaç duyulan Teknik Bilgilerin ve Standartların oluşturulması için AWWA, ATV standardı benzeri oluşumlar organize edilerek bu konuda uzman akademisyenler ve ilgili birimlerden uzman komisyonlar oluşturulmalıdır. Bu komisyonlar TSE ile koordineli çalışarak İhtiyaç duyulan Tüm Teknik Bilgileri Standartlaştırmalıdır. 3) Su Kayıp Kaçaklarının Önlenmesine dair Yönetmelik Belediyelerde ivedilikle hayata geçirilmelidir. Üst Yöneticiye bağlı birimler kurulmalı, Uzman personellerin sık sık yer değiştirmesi önlenerek kalifiye elemanlarla çalışma sağlanmalıdır.

6 4) Tüm Kamu Kurumlarında Varlık Yönetimi sistemi eksiksiz uygulanarak sistemde tıkanan yönler resmi olarak tespit edilmelidir. Sık arıza veren malzemeler ve uluslararası deneyimle sabit malzeme ömürleri kıyaslandırılarak Kayıp Kaçaklara sebebiyet veren unsurlar tespit edilmelidir. 5) KİK’e bağlı olarak yapılan ihalelerde Fiyat dışı unsurların ihale dökümanlarında belirleyici olacağı İdari Şartnameler hazırlanmalıdır. KİK ile irtibata geçilerek konun önemi ve Kamu zararının büyüklüğü anlatılarak İdarelerin eli güçlendirilmelidir.

7 6) İdarelerde AR-GE birimlerinin kurulması teşvik edilmelidir. Kurumların 30-40 yıl önceki teknolojiler ve veri tabanları ile hareket etmesinin önüne geçilmeli, Yeni teknolojilerin ve Kamu yararı sağlayacak uygulama ve yazılımların Kamuya adaptesi kolaylaştırılmalıdır. 7) Standartlaştırılan Teknik Bilgi ve Dökümanlara Tüm Belediyelerin ulaşabilmesi sağlanmalıdır. Maddi yetersizlik içindeki Belediyelere Teknik Destek sağlanabilmesi için mevzuatlar düzenlenmelidir.

8 7) Su ile iştigal eden tüm kurumlara hizmet verecek Su Merkezleri Kurulmalıdır. Bu merkezler UGETAM benzeri yapılandırılarak Eğitim ve Test merkezi olarak hizmet vermelidir. UGETAM ve TSE nin uzmanlık alanlarında bu kurumlardan yararlanılarak Koordineli çalışma sağlanmalıdır. 8) Konuyla ilgili yaptırımlar gözden geçirilmelidir.

9 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


"ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Bu bilgiler ışığında Su Yönetiminde istenilen sonuçların oluşturulabilmesi açısından yapılması gerekenler; 1 ) Tüm Belediye." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları