Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PODOCARPACEA Pinales takımına ait bir bitki familyasıdır. Güney yarım kürenin sıcak bölgelerinde yayılmışlardır. Türkiye'de Podocarpus kıyı şehirlerimizde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PODOCARPACEA Pinales takımına ait bir bitki familyasıdır. Güney yarım kürenin sıcak bölgelerinde yayılmışlardır. Türkiye'de Podocarpus kıyı şehirlerimizde."— Sunum transkripti:

1 PODOCARPACEA Pinales takımına ait bir bitki familyasıdır. Güney yarım kürenin sıcak bölgelerinde yayılmışlardır. Türkiye'de Podocarpus kıyı şehirlerimizde parklarda yetiştirilir Herdem yeşil, boylu ağaç ve ağaççıklardır.

2 Yaprakları pul veya iğne şeklinde, bazılarında oval ve rozet biçimindedir. Yaprakları pul veya iğne şeklinde, bazılarında oval ve rozet biçimindedir. Erkek çiçekler (erkek organ) sürgünlerin ekseninde yapraklarında koltuklarında yer alır veya kısa sürgünlerin ucunda bulunur. Erkek çiçekler (erkek organ) sürgünlerin ekseninde yapraklarında koltuklarında yer alır veya kısa sürgünlerin ucunda bulunur.

3 Dişi çiçeklerin 1-3 tanesi bir arada bulunur, her karpel tek ovül ihtiva eder. Dişi çiçeklerin 1-3 tanesi bir arada bulunur, her karpel tek ovül ihtiva eder. Tohumlar tek veya 2 kotiledonludur. Tohumlar tek veya 2 kotiledonludur. Bitkiler monoik veya dioik olabilirler. Bitkiler monoik veya dioik olabilirler. Stamenler 2 polen keselidir. Stamenler 2 polen keselidir.

4 İki alt cinsi vardır Podocarpus ve Foliolatus Bunlar kozalak ve tohum morfolojisi ile birbirinden ayrılırlar. İki alt cinsi vardır Podocarpus ve Foliolatus Bunlar kozalak ve tohum morfolojisi ile birbirinden ayrılırlar. Podocarpus; Ilımlı Tazmanya, Yeni Zelanda, Güney Şili ormanları ile bazı türler Afrika ve Amerika‘nın tropikal dağlık alanlarında yayılış gösterir. Podocarpus; Ilımlı Tazmanya, Yeni Zelanda, Güney Şili ormanları ile bazı türler Afrika ve Amerika‘nın tropikal dağlık alanlarında yayılış gösterir. Foliolatus; Genellikle tropikal ve astropikal dağılım, doğu ve güneydoğu Asya ve Malezya'da yoğundur, kuzeydoğu Avustralya ve Yeni Kaledonya'da alt cins Podocarpusla çakışır. Foliolatus; Genellikle tropikal ve astropikal dağılım, doğu ve güneydoğu Asya ve Malezya'da yoğundur, kuzeydoğu Avustralya ve Yeni Kaledonya'da alt cins Podocarpusla çakışır.

5 Podocarpus, Podocarpaceae familyasından en çok ve geniş ölçüde yayılmış, iğne yapraklılar (Pinopsida) sınıfına ait bir cinsdir. Podocarpus, Podocarpaceae familyasından en çok ve geniş ölçüde yayılmış, iğne yapraklılar (Pinopsida) sınıfına ait bir cinsdir. Podocarpus‘ un 105 türü, 1-25 m yükseklikte (nadiren 40 m'e) herdemyeşil ağaçlardır. Yapraklar, 0.5-15 cm uzunluktadır. Podocarpus‘ un 105 türü, 1-25 m yükseklikte (nadiren 40 m'e) herdemyeşil ağaçlardır. Yapraklar, 0.5-15 cm uzunluktadır.

6

7 Podocarpus matudae Podocarpus matudae

8 Podocarpus macrofilus Podocarpus macrofilus

9 Podocarpus saligna

10 Podocarpus totara aurea

11 Podocarpus nerifolus

12 Podocarpus celebicus Podocarpus celebicus


"PODOCARPACEA Pinales takımına ait bir bitki familyasıdır. Güney yarım kürenin sıcak bölgelerinde yayılmışlardır. Türkiye'de Podocarpus kıyı şehirlerimizde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları