Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası."— Sunum transkripti:

1

2 Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası dünyadaki olaylardan anında haberdar oluyoruz. Önceden ellerimizle yaptığımız bir çok işi, şimdi teknolojiyle makinelere yaptırıyoruz.

3 Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız İlk insanların yaşamını düşündüğümüzde o koşullarda yaşamak bize imkansız gibi gelebilir. Telefonsuz, televizyonsuz, buzdolapsız, fırınsız, ışıksız, arabasız, uçaksız bir yaşamın nasıl olabileceğini bir düşününüz. ?_?

4 Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Öncelikle insanlar, teknolojiyi doğru ve çevreye zarar vermeden kullanmak konusunda eğitilmelidir. Örneğin artık hayatın her alanına giren bilgisayar sayesinde istediğimiz bilgilere kolayca ulaşabiliyoruz. Ödevlerimizi kolayca hazırlayabiliyoruz.

5 Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Ancak bütün bu yararlara rağmen bilgisayar karşısında saatlerce oturmak fiziksel gelişimimizi olumsuz etkileyebilir. Gözlerimizin bozulmasına neden olabilir. Daha da önemlisi diğer inanlarla ilişkilerimizi olumsuz etkileyebilir.

6 Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Ayrıca teknolojik ürünleri, amaçları doğrultusunda kullanmaya özen göstermeliyiz. Örneğin telefon ankesörleriyle oynamamalıyız. Ankesörlerin bozulmasına sebep olabiliriz.

7 Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Acil telefonların hayatımızda önemli bir yeri vardır. Deprem, trafik kazası, yangın gibi zor durumda kaldığımızda yardım istemek için acil telefonları kullanırız.


"Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları