Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ."— Sunum transkripti:

1 DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ

2 ERZURUM’DA ORGANİK ET VE SÜT ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ

3 DOĞUANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ 2002 YILINDADOĞUANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİNİ KURDUK. AMACIMIZ ; DOĞUANADOLU’DA TARIM VE HAYVANCILIK POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİREREK ÜRETİMİ VE ÇİFTÇİLERİMİZİN GELİR SEVİYELERİNİ ARTIRMAK BÖYLECE BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI SAĞLAMAK BU AMAÇLA KURULDUĞUMUZ TARİHTEN İTİBAREN PROJELER HAZIRLADIK VE UYGULADIK PROJELERİMİZİ ÇEŞİTLİ ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLARDAN VE T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI HİBE FONLARINDAN ALDIĞIMIZ DESTEKLER İLE GERÇEKLEŞTİRDİK

4 BU GÜNE KADAR UYGULADIĞIMIZ PROJELERİMİZ  SÖZLEŞMELİ ORGANİK TARIM PROJESİ  ERZURUM YÖRESİNDE ORGANİK TAHIL YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ  İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR ELEDİYESİ ORGANİK BUĞDAY ÜRETİMİ PROJESİ  GEZİCİ LABORATUARLARIN OLUŞTURULMASI PROJESİ  YEREL ZERUN, KIRİK, ŞİGON, ORGANİK BUĞDAY ÜRETİMİNDE KAYNAKLARIN EN ETKİN, SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEKİLDE KULLANIMI PROJESİ

5 PROJE ÇALIŞMALARIMIZDAN GÖRÜNTÜLER

6

7

8 PROJELERİMİZİ, KONUSUNDA UZMAN AKADEMİSYENLERİN DANIŞMANLIĞINDA VE REHBERLİĞİNDE HAZIRLADIK. PROJEMİZİN İÇERİĞİNDE; UZMANLARA, ONLARIN SUNDUĞU BİLGİLERE VE UYGULAMALARA YER VERDİK.

9 ERZURUM’DA ORGANİK ET VE SÜT ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ

10 TÜRKİYE CUMHURİYETİ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROGRAMI PROJE SÜRESİ 12 AYDIR. PROJEMİZ 15 ŞUBAT 2016 TARİHİNDE BAŞLAMIŞTIR. PROJENİN TOPLAM BÜTÇESİ 164.000 AVRODUR. % 90’ I HİBE % 10 ‘ U DERNEĞİMİZİN KATKISI İLE SAĞLANMAKTADIR PROJEDE KOORDİNATÖR 2 ZİRAAT MÜHENDİSİ EĞİTİMCİ 1 SEKRETER GÖREV YAPMAKTADIR. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN EGE ÜNİVERSİTESİNDEN IFOAM ‘ IN GÖREVLENDİRDİĞİ UZMANLAR PROJE DANIŞMANLIĞINI VE EĞİTİCİLERİN EĞİTİLMESİ FAALİYETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİRLER.

11 PROJE ORTAĞIMIZ IFOAM ALMANYA MERKEZLİ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR. ORGANİK HAYVANCILIK KONUSUNDA BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK EĞİTİM FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR.

12 PROJE İŞTİRAKÇİMİZ ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJE İŞTİRAKÇİSİ OLARAK ORGANİK HAYVANCILIK YAPACAK İŞLETMELERİN TESPİTİ VE ÜRÜNLERİN İŞLENMESİ, PAZARLANMASI VE GİRİŞİMCİLİĞİN ARTMASI KONUSUNDA DESTEK VERECEKTİR.

13 PROJENİN AMACI YÖREMİZDE ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİREREK ORGANİK HAYVANCILIK ET VE SÜT ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞMASINI SAĞLAMAK ÜRETİCİLERİN GELİR SEVİYELERİNİ ARTIRARAK, BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI SAĞLAMAK DOĞANIN KORUNMASI, SAĞLIKLI ÜRETİM VE SAĞLIKLI BESLENMEYE KATKI SAĞLAMAK

14 PROJE SONUNDA BEKLENEN SONUÇLAR  ORGANİK TARIM KONUSUNDA120 İŞLETMENIN KAPASİTESİ VE 500 İŞLETMENİN FARKINDALIĞI ARTIRILMASI  DOĞTARBESBİR PERSONELININ KAPASITESININ ARTIRILMASI  KONTROL SERTİFİKA MEKANİZMASININ DESTEKLENMESİ  BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARA KÜPE TAKMA SISTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ  KONTROL SERTİFİKASYONUN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ  İŞLETMELERİN OTBİS VE ORGANİKVET’E(VETERINER BİLGİ SİSTEMİ) KAYDI ÜZERİNDEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE İLGİLİ OLARAK, ALMANYA VE TÜRKİYE İŞLETMELERİ ARASINDA BAĞ KURULMASI  KİLİT KURUM VE KURULUŞLARIN ORTAK OLDUĞU BIR AĞ KURULARAK BÖLGEDE SÜRDÜREBİLİR TARIMIN GELİŞMESİ DESTEKLENMESİ

15 PROJE ETKİNLİKLERİ  EĞİTİM PROGRAMLARININ VE EĞİTİM MATERYALLERİNİN HAZIRLANMASI VE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ  PLOT ÜRETİCİ İŞLETMELERİN BELİRLENMESİ  KONTROL VE SERTİFİKALANDIRMA  ÖRNEK İŞLETMELERİN ZİYARET EDİLMELERİ VE ÜRETİCİLERİNİN EĞİTİLMESİ  ORGANİK HAYVANCILIK EĞİTİM ÇALIŞTAYLARININ DÜZENLENMESİ  ORGANİKVET VERİ TABANININ OLUŞTURULMASI  ALMANYA’YA ÇALIŞMA ZİYARETİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

16 PROJE ETKİNLİKLER İNDEN GÖRÜNTÜLER

17

18

19 TEŞEKKÜRLERİMİZ  HİBE DESTEĞİNİ SAĞLAYAN T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI NA  SÖZLEŞME MAKAMI MFİB ‘NE  GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINA  ERZURUM VALİMİZ DR. AHMET ALTIPARMAK ‘A  ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE  BELEDİYE BAŞKANIMIZ MEHMET SEKMEN’E  İLÇE KAYMAKAMLIKLARINA  GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE VE İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE  TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNE  ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HİKMET KOÇAK’A  ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN DEĞERLİ HOCALARIMIZ PROF. DR. YAVUZ SELİM SAĞLAM, PROF. DR. MEHMET AKİF YÖRÜK’E  EGE ÜNİVERSİTESİNDEN DEĞERLİ HOCALARIMIZ PROF. DR. YILMAZ ŞAYAN, DR. MUAZZEZ CÖMERT’E

20 TEŞEKKÜRLERİMİZ  TANITIM VE EĞİTİMLER İÇİN SALONLARINI TAHSİS EDEN ERZURUM TİCARET VE SANAYİ ODASINA VE KOSGEP’ E  PROJELERİMİZDE BİZİ PROJE ORTAĞI OLARAK DESTEKLEYEN IFOAM “ULUSLAR ARASI ORGANİK TARIM HAREKETLERİ FEDERASYONUNA  IFOAM BAŞKANI SAYIN MARKUS ALBENZ’E  IFOAM’I TEMSİLEN KATILAN KONUĞUMUZ SAYIN TOMAS CIERPKA ‘YA  IFOAM’I TEMSİLEN KATILAN KONUĞUMUZ  SAYIN ANGELA PERNASESCOSTEGUY’A TEŞEKKÜR EDERİZ


"DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları