Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE SAMSUNG ELECTRONİCS İSTANBUL PAZARLAMA VE TİC. LTD. ŞİRKETİ ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE SAMSUNG ELECTRONİCS İSTANBUL PAZARLAMA VE TİC. LTD. ŞİRKETİ ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ."— Sunum transkripti:

1 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE SAMSUNG ELECTRONİCS İSTANBUL PAZARLAMA VE TİC. LTD. ŞİRKETİ ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

2 YENİMAHALLE MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANLARI ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ HABERLEŞME BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİS DALLARI

3 Bu protokol 13 Ağustos 2013 tarihinde Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Tic. LTD. Şirketi Bu protokol 13 Ağustos 2013 tarihinde Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Tic. LTD. Şirketi arasında yapıldı.

4 PROJENİN HEDEFLERİ: Mezun öğrencilerimize iş istihdamı sağlayarak sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak. Mezun öğrencilerimize iş istihdamı sağlayarak sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak. Mesleki eğitim- öğretimi en gelişmiş ve etkin biçimde uygulayarak, öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamak. Mesleki eğitim- öğretimi en gelişmiş ve etkin biçimde uygulayarak, öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamak. Öğrencilerimizi, teknik konulardaki yenilik ve çalışmalara dünya ile eş zamanlı hazırlayarak bireysel ve kurumsal gelişime katkı sağlamak. Öğrencilerimizi, teknik konulardaki yenilik ve çalışmalara dünya ile eş zamanlı hazırlayarak bireysel ve kurumsal gelişime katkı sağlamak. Okulumuzu, benzer okullar arasında en fazla tercih edilen, mesleki donanımı ve fiziki şartları uygun, standardı yüksek bir kurum haline getirmek. Okulumuzu, benzer okullar arasında en fazla tercih edilen, mesleki donanımı ve fiziki şartları uygun, standardı yüksek bir kurum haline getirmek.

5 PROJENİN AMAÇLARI: Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemen eksikliğini gidermek, Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemen eksikliğini gidermek, Özellikle elektrik- elektronik, haberleşme ve bilişim alanlarında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman yetiştirmek, Özellikle elektrik- elektronik, haberleşme ve bilişim alanlarında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman yetiştirmek, Okulumuzun fiziki durumunu iyileştirme ve teknik donanımını arttırmak, Okulumuzun fiziki durumunu iyileştirme ve teknik donanımını arttırmak, Okulumuzda yeni teknolojilere dayalı laboratuarların kurularak, bu laboratuarlarda öncelikle okulumuz öğrencilerine, bunun yanında Ankara’daki diğer meslek liselerinden yönlendirilecek öğrencilere profesyonel eğitim uygulanmasını sağlamak, Okulumuzda yeni teknolojilere dayalı laboratuarların kurularak, bu laboratuarlarda öncelikle okulumuz öğrencilerine, bunun yanında Ankara’daki diğer meslek liselerinden yönlendirilecek öğrencilere profesyonel eğitim uygulanmasını sağlamak, Okulumuzun; “Sürekli Eğitim Merkezi” haline gelmesini sağlamaktır. Okulumuzun; “Sürekli Eğitim Merkezi” haline gelmesini sağlamaktır.

6 PROTOKOL KAPSAMINDA SAMSUNG ELECTRONİCS İSTANBUL PAZARLAMA VE TİC. LTD. ŞİRKETİ’NİN EĞİTİME KATKILARI. 2.000.000,00 TL proje maliyeti ile “mobil cihazlar, ses ve görüntü cihazları, bilişim ürünleri ve beyaz eşya laboratuarları”ndan oluşan 4 adet bilişim ve elektronik laboratuvarının kurulması. Laboratuvarların bakımı, korunması ve geliştirilmesi. Laboratuvarların bakımı, korunması ve geliştirilmesi. Laboratuvar donanım ve teçhizatının mülkiyetinin verilmesi. Laboratuvar donanım ve teçhizatının mülkiyetinin verilmesi. Laboratuvar görevlilerinin seçiminin yapılması. Laboratuvar görevlilerinin seçiminin yapılması. Mesleki eğitimlerin ders programının yapılması. Mesleki eğitimlerin ders programının yapılması. Eğitmenlere Hizmet içi Eğitim verilmesi. Eğitmenlere Hizmet içi Eğitim verilmesi. Öğrencilerin seçiminin yapılması Öğrencilerin seçiminin yapılması Laboratuvar eğitimleri ve uygulanması. Laboratuvar eğitimleri ve uygulanması. Servislerde uygulamalı eğitimin yapılması. Servislerde uygulamalı eğitimin yapılması. Kurs bitirme belgesinin verilmesi. Kurs bitirme belgesinin verilmesi. Mezun olan öğrencilerin istihdamı sağlanması. Mezun olan öğrencilerin istihdamı sağlanması.

7 YENİMAHALLE MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ SAMSUNG AKADEMİ ÖĞRETMENLERİNİN EĞİTİM SÜRECİ 13 Ağustos 2013 tarihinde protokol imzalandıktan sonra, seçilen görevli öğretmenler Samsung firması tarafından Eylül ayında İstanbul’da eğitime alınmıştır. 13 Ağustos 2013 tarihinde protokol imzalandıktan sonra, seçilen görevli öğretmenler Samsung firması tarafından Eylül ayında İstanbul’da eğitime alınmıştır. Ayrıca öğretmenler her yıl yaz aylarında Samsung firması tarafından tekrar güncelleme eğitimine alınmaktadırlar. Ayrıca öğretmenler her yıl yaz aylarında Samsung firması tarafından tekrar güncelleme eğitimine alınmaktadırlar.

8 SAMSUNG FİRMASININ PROTOKOL KAPSAMINDA HİBE ETTİĞİ VE HALİHAZIRDA DESTEKLEDİĞİ MAKİNE-ARAÇ-GEREÇ TEDARİK DURUMU SAMSUNG firması 2013-2014 eğitim-öğretim yılında fiziki alanların tanzimi sonrası, çeşitli beyaz eşya makineleri, cep telefonları, televizyonları, diz üstü bilgisayarlar, yazıcılar, yedek parça, test araç ve ekipmanlarını okulumuza teslim etmişler ve bunlar eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Her eğitim-öğretim yılı başlangıcında talep ettiğimiz yedek parçaları da ivedilikle karşılamaktadırlar. SAMSUNG firması 2013-2014 eğitim-öğretim yılında fiziki alanların tanzimi sonrası, çeşitli beyaz eşya makineleri, cep telefonları, televizyonları, diz üstü bilgisayarlar, yazıcılar, yedek parça, test araç ve ekipmanlarını okulumuza teslim etmişler ve bunlar eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Her eğitim-öğretim yılı başlangıcında talep ettiğimiz yedek parçaları da ivedilikle karşılamaktadırlar.

9 ■ MUHTELİF MODELLERDE CEP TELEFONU………..…………… 210 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE CEP TELEFONU………..…………… 210 ADET ■ MUHTELİF MODELLERDE TABLET………………..……….…….... 10 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE TABLET………………..……….…….... 10 ADET ■ ÜRÜN YEDEK PARÇALARI ■ ÜRÜN YEDEK PARÇALARI ■ TEST EKİPMAN -ARAÇLARI■ TEST EKİPMAN -ARAÇLARI OKULUMUZA TESLİM EDİLEN MALZEMELER MOBİL CİHAZLAR LABORATUARI

10 ■ MUHTELİF MODELLERDE TV.……………………………………… 61 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE TV.……………………………………… 61 ADET ■ MUHTELİF MODELLERDE HOME THEARETER……….……… 4 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE HOME THEARETER……….……… 4 ADET ■ ÜRÜN YEDEK PARÇALARI■ ÜRÜN YEDEK PARÇALARI ■ TEST EKİPMAN -ARAÇLARI■ TEST EKİPMAN -ARAÇLARI OKULUMUZA TESLİM EDİLEN MALZEMELER GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ LABORATUARI

11 ■ MUHTELİF MODELLERDE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR……………. 50 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR……………. 50 ADET ■ MUHTELİF MODELLERDE YAZICI ………………..……….……..... 6 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE YAZICI ………………..……….……..... 6 ADET ■ DİGİTAL KAMERA…………………………………….………………….. 1 ADET■ DİGİTAL KAMERA…………………………………….………………….. 1 ADET ■ ÜRÜN YEDEK PARÇALARI■ ÜRÜN YEDEK PARÇALARI ■ TEST EKİPMAN -ARAÇLARI■ TEST EKİPMAN -ARAÇLARI OKULUMUZA TESLİM EDİLEN MALZEMELER BİLİŞİM ÜRÜNLERİ LABORATUARI

12 ■ MUHTELİF MODELLERDE BUZDOLABI……………………………. 7 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE BUZDOLABI……………………………. 7 ADET ■ MUHTELİF MODELLERDE ÇAMAŞIR MAKİNESİ…………….... 8 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE ÇAMAŞIR MAKİNESİ…………….... 8 ADET ■ MUHTELİF MODELLERDE BULAŞIK MAKİNESİ…………..…… 10 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE BULAŞIK MAKİNESİ…………..…… 10 ADET ■ MUHTELİF MODELLERDE MİKRODALGA FIRIN….………….... 1 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE MİKRODALGA FIRIN….………….... 1 ADET ■ MUHTELİF MODELLERDE ANKASTRE FIRIN………............. 1 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE ANKASTRE FIRIN………............. 1 ADET ■ MUHTELİF MODELLERDE KLİMA……………………………………. 8 ADET■ MUHTELİF MODELLERDE KLİMA……………………………………. 8 ADET ■ ÜRÜN YEDEK PARÇALARI■ ÜRÜN YEDEK PARÇALARI ■ TEST EKİPMAN -ARAÇLARI■ TEST EKİPMAN -ARAÇLARI OKULUMUZA TESLİM EDİLEN MALZEMELER BEYAZ EŞYA LABORATUARI

13 LABORATUARLAR MAKİNE-ARAÇ- GEREÇLERİ Eğitim –Öğretim ekipmanları

14 SAMSUNG ADAKEMİ ÖĞRENCİ SEÇİM AŞAMALARI Ankara’da bulunan meslek liselerinin ‘Bilişim ve Elektrik- Elektronik Teknolojileri’ alanında okuyan, akademik başarı durumu, ilgi ve istekleri göz önüne alınarak 10. sınıfı başarıyla tamamlayan okuyan öğrenciler arasından, okul müdürünün başkanlığında bölüm öğretmenlerinden oluşan bir komisyon tarafından belirlenmektedir. Bu adaylar daha sonra, Samsung firması tarafından Eylül ayının son haftasında değerlendirilerek kontenjan dahilinde protokole kabul edilir. Ankara’da bulunan meslek liselerinin ‘Bilişim ve Elektrik- Elektronik Teknolojileri’ alanında okuyan, akademik başarı durumu, ilgi ve istekleri göz önüne alınarak 10. sınıfı başarıyla tamamlayan okuyan öğrenciler arasından, okul müdürünün başkanlığında bölüm öğretmenlerinden oluşan bir komisyon tarafından belirlenmektedir. Bu adaylar daha sonra, Samsung firması tarafından Eylül ayının son haftasında değerlendirilerek kontenjan dahilinde protokole kabul edilir.

15 SAMSUNG AKADEMİ EĞİTİM SÜRECİ Dört farklı ürün grubunu kapsayan ve güncel teknolojilerle uyumlu, teknik ekipmanlarla donatılmı ş laboratuvarlarda Ankara’daki 8 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. ve 12 sınıf ö ğ rencileri Ekim-Haziran ayları arasında Pazartesi- Salı ve Per ş embe-Cuma 100 er ki ş ilik gruplar halinde toplam 236 saatlik teorik ve pratik e ğ itim almaktadırlar.

16 SAMSUNG AKADEMİ STAJ VE İSTİHDAM DURUMU 2013-2014 e ğ itim-ö ğ retim yılında 153 ö ğ renci, 2014- 2015 e ğ itim-ö ğ retim yılında 147 ö ğ renci (toplam 300 ö ğ renci) Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı ve Samsung onaylı sertifika almaya hak kazandılar.

17 ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ VE İSTİHDAM DURUMU 2014 ve 2015 yılında Samsung Akademiden mezun etti ğ imiz 300 ö ğ rencinin 153 ü Ankara Samsung yetkili servislerinde stajlarını tamamlamı ş lardır ve Ankara Samsung ve di ğ er elektronik yetkili servislerinde çalı ş maya ba ş lamı ş lardır. 2014 ve 2015 yılında Samsung Akademiden mezun etti ğ imiz 300 ö ğ rencinin 153 ü Ankara Samsung yetkili servislerinde stajlarını tamamlamı ş lardır ve Ankara Samsung ve di ğ er elektronik yetkili servislerinde çalı ş maya ba ş lamı ş lardır. Samsung Akademiden mezun olan ancak Lise son sınıfta bulunan 147 ö ğ rencimiz de Ankara Samsung yetkili servislerinde stajlarına devam etmektedirler. Samsung Akademiden mezun olan ancak Lise son sınıfta bulunan 147 ö ğ rencimiz de Ankara Samsung yetkili servislerinde stajlarına devam etmektedirler. 2016 yılında verece ğ imiz mezunlarımızla beraber her geçen yıl ö ğ rencilerimizin istihdam sayıları artacaktır. Ö ğ rencilerimizin beceri e ğ itimi sonunda i ş teklifi almaları ve Arçelik Yetkili servislerinden aldı ğ ımız sözlü ve yazılı te ş ekkür beyanları bu protokolün sa ğ lıklı bir ş ekilde yürütüldü ğ ünü göstermektedir. 2016 yılında verece ğ imiz mezunlarımızla beraber her geçen yıl ö ğ rencilerimizin istihdam sayıları artacaktır. Ö ğ rencilerimizin beceri e ğ itimi sonunda i ş teklifi almaları ve Arçelik Yetkili servislerinden aldı ğ ımız sözlü ve yazılı te ş ekkür beyanları bu protokolün sa ğ lıklı bir ş ekilde yürütüldü ğ ünü göstermektedir.

18 PROTOKOL ÖNCESİ,İNŞAAT AŞAMASI VE SONRASI ATÖLYE GÖRÜNTÜLERİ ÖNCESİ SONRASI

19 RESTERASYON ÇALIŞMASI ÖNCESİ VE SONRASI ATÖLYE FİZİKİ ALAN GÖRÜNTÜLERİ Protokol öncesi Atölye çalışma ortamı Protokol sonrası Müstakil Uygulama Atölyesi

20 RESTORASYON SONRASI ATÖLYE ÇALIŞMA GÖRÜNTÜLERİ

21 MEZUNİYET SONRASI ‘’ELEKTR İ KL İ EV ALETLER İ TEKN İ K SERV İ S DALI’’ e ğ itimini tamamlayıp okulumuzdan mezun ö ğ rencilerimiz : Sanayinin ihtiyacı olan elektrik- Elektronik Alanı Teknolojilerinde özellikle ; İ klimlendirme-So ğ utma, Elektrik-Elektronik Ürünler Servis elemanlı ğ ı alanlarında Kalifiye Eleman olarak çalı ş abilirler veya Ön lisans veya Lisans programlarına devam ederek Yüksek ö ğ renimlerini tamamlayabilirler. ‘’ELEKTR İ KL İ EV ALETLER İ TEKN İ K SERV İ S DALI’’ e ğ itimini tamamlayıp okulumuzdan mezun ö ğ rencilerimiz : Sanayinin ihtiyacı olan elektrik- Elektronik Alanı Teknolojilerinde özellikle ; İ klimlendirme-So ğ utma, Elektrik-Elektronik Ürünler Servis elemanlı ğ ı alanlarında Kalifiye Eleman olarak çalı ş abilirler veya Ön lisans veya Lisans programlarına devam ederek Yüksek ö ğ renimlerini tamamlayabilirler.

22 Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen “3. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” yarışmasında Samsung Akademi çalışması Türkiye 1. si olmuştur.

23 E ğ itim Reformu Giri ş imi (ERG) tarafından 2 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen 13.E ğ itimde İ yi Örnekler Konferansında Samsung Akademi çalı ş ması poster sunumu olarak sergilendi.

24 SAMSUNG İLE PROTOKOL YAPILDIKTAN SONRA OKULUMUZ ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ DALINDA NELER DEĞİŞTİ? 2013 -2014 Eğitim – Öğretim yılı itibariyle SAMSUNG İle ANKARA Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan Protokolle; tam teşekküllü 4 adet teknoloji sınıfı, Yedek parça deposu,, ürün deposu, uygulama atölyesi ve öğretmen odasından oluşan modern bir çalışma mekanına sahip olan Bölümümüz ; Yaklaşık 2.000.000. TL. ( İki milyon TL) yatırım maliyeti olduğu belirtilen bu projeyle ; hem modern Atölyelere hem de en son model ürünler, ürün test ekipmanlarına ve ürün yedek parçalarıyla eğitim-öğretim yapma imkanına kavuştu. İstanbul’da bulunan Saumsung Akademide verilen ve dönemsel olarak yenilenen uygulamalı ve teorik eğitimlerine katılan ve yeni eğitimlere katılacak Elektrik- Elektronik Teknolojileri Alanı Dal öğretmenleri olarak öğrencilerimizi en son modern teknolojiyle buluşturduğumuz ve mezuniyet sonrası Ülke Ekonomisine kazandırdığımız için öğretmenler olarak çok mutluyuz. 2013 -2014 Eğitim – Öğretim yılı itibariyle SAMSUNG İle ANKARA Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan Protokolle; tam teşekküllü 4 adet teknoloji sınıfı, Yedek parça deposu,, ürün deposu, uygulama atölyesi ve öğretmen odasından oluşan modern bir çalışma mekanına sahip olan Bölümümüz ; Yaklaşık 2.000.000. TL. ( İki milyon TL) yatırım maliyeti olduğu belirtilen bu projeyle ; hem modern Atölyelere hem de en son model ürünler, ürün test ekipmanlarına ve ürün yedek parçalarıyla eğitim-öğretim yapma imkanına kavuştu. İstanbul’da bulunan Saumsung Akademide verilen ve dönemsel olarak yenilenen uygulamalı ve teorik eğitimlerine katılan ve yeni eğitimlere katılacak Elektrik- Elektronik Teknolojileri Alanı Dal öğretmenleri olarak öğrencilerimizi en son modern teknolojiyle buluşturduğumuz ve mezuniyet sonrası Ülke Ekonomisine kazandırdığımız için öğretmenler olarak çok mutluyuz.


"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE SAMSUNG ELECTRONİCS İSTANBUL PAZARLAMA VE TİC. LTD. ŞİRKETİ ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları