Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 Okulumuzun Tarihçesi Okulumuzun 2451 sayı tarihinde geçici kabulü yapılmıştır. M.E.B’nın sayı ve tarihli oluru ile devlet yatırım programında 82HOO1440 noda yer alan yapımı tamamlanmış 21 derslikli binanın Yavuz Sultan Selim Orta Okulu adıyla orta öğretime uygun görülmüştür. Okulumuz ve 1988 tarihli yıllarda da orta okul olarak eğitim öğretime devam etmiştir. tarih ve sayılı M.E.B oluru ile eğitim öğretim yılında ise liseye dönüştürülmüştür. Okulumuzun yapıldığı alan m olup okul inşaatında kapladığı yer ise 2924 m²’dir.

3 VİZYONUMUZ Öğrencileri her alanda destekleyerek sorumluluk sahibi katılımcı, kendisi ile çevresi ile barışık iletişimi güçlü bireyler yetiştirmek . MİSYONUMUZ Kendisine, ailesine , toplumuna, ülkesine ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen , bu amaçla öğrencilerin yeteneklerini ve kişiliklerini ön planda tutan, sınıf ve zümre ayrımı yapmadan eşitlik ve adaleti esas alan, milli ve manevi değerlere bağlı Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş bireyler yetiştiren, çevreye ve öğrencilere güvenilir ve nitelikli bir eğitim ortamı hazırlayan okuluz.

4 Okulumuzun GENEL BİLGİLERİ
Okulumuz; idari kadro olarak Okul Müdürü, Müdür Baş Yardımcısı, 5 Müdür Yardımcısı’ndan; öğretim kadrosu olarak 68 öğretmenden; memur kadrosu olarak 3 memurdan, hizmetli kadrosu olarak 3 kişiden oluşmaktadır. Okulumuzda öğretim şekli tek devredir. Öğrenci mevcudumuz 2038’dir. Okulumuzda iki binamızda toplam 50 derslik, 3 atölye, 3 laboratuvar, 1 spor salonu, 1 konferans salonu, 1 resim dersliği, 1 kütüphane, 1 futbol sahası, 1 Bilişim Teknolojileri sınıfı mevcuttur.

5 BÖLÜMLERİMİZ Kimya Teknolojisi Alanı Metal Teknolojisi Alanı
İnşaat Teknolojisi Alanı Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanı Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı

6 KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI
Programın Amacı: Kimya programının amacı, kimya endüstrisinde, kimya mühendisleri ve kimyagerlerle işçiler arasında köprü görevi yapacak ara insangücünü yetiştirmektir.  Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Kimya programını bitirenlere "Kimya Teknikeri" ünvanı verilir. Kimya teknikeri, kimyasal madde üreten fabrika ve atölyelerde, alet ve makineleri çalıştırma, ürünlerin kalitesini kontrol etme gibi görevlerin yürütülmesinde mühendis ile laborant ve işçi arasında köprü işlevi görür. Çalışma Alanları: Kimya teknikeri, tüm kimyasal üretim tesislerinde, sağlık merkezlerinde, çevre ve halk sağlığı araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında görev alırlar.

7 TEMEL KİMYA LABORATUVARI

8 TEMEL KİMYA LABORATUVARI

9 ANALİTİK KİMYA LABORATUVARI

10 ANALİTİK KİMYA LABORATUVARI

11 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI
Programın Amacı:  Metal teknolojisi; metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, çeşitli metallere ısıl işlemlerin uygulandığı, metallere değişik konumlarda kaynak, perçin ve cıvata ile birleştirmelerin yapıldığı, metal mobilya ve doğrama, metal süsleme ve çelik konstrüksiyon işlerinin yapıldığı bir alandır. Çalışma Alanları: Binaların pencere ve kapıları, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinin metal kısımları, mutfak eşyaları, otomotiv ve uçak sanayi, demir-çelik endüstrisi, demiryolu ve köprü yapımı, eğlence araçları vb. işler metal teknolojisinin çalışma ve uygulama alanlarındandır.

12 METAL TEKNOLOJİSİ ATÖLYESİ

13 METAL TEKNOLOJİSİ ATÖLYESİ

14 METAL TEKNOLOJİSİ ATÖLYESİ

15 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Programın Amacı: Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı insan hayatı için yaşamsal önem taşıyan suyun şartlandırılmasını ve sağlıklı tüketimini, gıda, ilaç gibi maddelerin soğukta muhafazasını, yaşam için sağlıklı, konforlu ortam şartlarının oluşturulmasını, endüstri dallarında zorunlu olan hava şartlarının en uygun seviyelerde oluşturulması işlemlerini kapsar ve hedefler. Çalışma Alanları: Sıhhi tesisat işleri, armatür, vitrifiye ve tesisat gereçleri üretimi ve montajı, ısıtma ve doğalgaz tesisatları, merkezi ve bireysel iklimlendirme sistemleri, ev ve ticari tip ısıtma ve soğutma cihazları üretimi ve servis işlerinde de ciddi anlamda artış vardır. Diğer taraftan son yıllarda frigorifik taşımacılık ve araç klima işleri de önemli iş kollarından biri haline gelmiştir.

16 TESİSAT VE İKLİMLENDİRME ATÖLYESİ

17 TESİSAT VE İKLİMLENDİRME ATÖLYESİ

18 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI
Programın Amacı: Elektrik programında her türlü elektrik tesisat ve makinelerinin kurulması ve işletilmesi, bunlarla ilgili üretim alanlarında imalata konu olan elektrik malzemeleri ve ünitelerinin tasarlanması ve tesisat projelerinin çizilmesi konularında uygulamaya dönük eğitim ve öğretim yapılır. Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Bu programdan mezun olanlara “Elektrik Teknikeri” ünvanı verilmektedir. Elektrik teknikeri çalıştığı kurumlarda mühendis ve teknisyen arasında teknik ara elemanı olarak görev yapar. Çalışma Alanları: Bu programdan mezun olanlar kamu ve özel kuruluşlarda teknik ara eleman olarak çalışırlar, isterlerse özelişyeri açabilirler.

19 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ATÖLYESİ

20 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ATÖLYESİ

21 GÜVENLİK SİSTEMLERİ ATÖLYESİ

22 GÜVENLİK SİSTEMLERİ ATÖLYESİ

23 SPOR SALONUMUZ

24 TOPLANTI SALONUMUZ

25 FUTBOL SAHAMIZ


"YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları