Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr."— Sunum transkripti:

1 BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr

2 SUNU PLANI  Bologna Süreci (bologna.bartin.edu.tr)  Bartın Üniversitesi Bilgi Paketi (bubp.bartin.edu.tr)  Memnuniyet Bilgi Sistemi (anket.bartin.edu.tr)  Mezun Bilgi Sistemi (mbs.bartin.edu.tr)  ERASMUS, Mevlana, Farabi  Web görünürlüğü  Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Süreci www.bartin.edu.tr

3 BOLOGNA SÜRECİNDE NEREDEYİZ? 2008 20122015-16 201? BÜ Kuruluş Diploma Eki (DE) DE Etiketi AKTS Etiketi Kalite / Akredite Süreci Başvurular açılırsa HAZIRIZ! Kalite/Akredite Yıl HEDEF OLMALI !

4 Bartın Üniversitesi Bilgi Paketi bubp.bartin.edu.tr

5 Bartın Üniversitesi Bilgi Paketi bubp.bartin.edu.tr

6 Bilgi Paketine Veri Girişi ubys.bartin.edu.tr

7

8 Bilgi Paketine Veri Girişinde DİKKAT  Program ve ders bilgilerinin tamamlanmasında nicelik kadar niteliğin önemli olduğu unutulmamalı.  İngilizce çevirileri doğru yapılmalı.  Program/ders bilgileri güncel olmalı.  Bologna Kılavuzuna göre yapılmalı. http://bologna.bartin.edu.tr/Files/Program_Yeterlilikleri_Program_ve_Ders_Bilgi_Paketi_Hazirlama_Kilavuzu.pdf  AKTS İş Yükü hesabı doğru yapılmalı (1 AKTS=25 saat).

9 NEDEN ÖNEMLİ? ÇÜNKÜ  Bölümler tarafından yazılan bilgiler, Diploma Eki’ne sistem tarafından otomatik olarak çekilmekte ve işlenmektedir.  Programların akreditasyon sürecinde bu bilgiler esas alınmaktadır.

10 NE YAPALIM?  Tüm programların bilgi paketinde veri girişlerini tamamlaması sağlanmalıdır.  Veri girişini tamamlayan programın sistem üzerinde raporlaması yapılarak kontrol edilmelidir.

11 Memnuniyet Bilgi Sistemi anket.bartin.edu.tr ÖNEMLİ!  Anketler zamanında yaptırılmalı!  Anket analizleri yapılmalı!  Geri dönütlere göre düzenlemeler yapılmalı!

12 Mezun Bilgi Sistemi mbs.bartin.edu.tr ÖNEMLİ!  Mezunlar takip edilmeli!

13 ERASMUS, MEVLANA, FARABİ ÇOK ÖNEMLİ  ERASMUS + kapsamında; Üniversitemize farklı ülke/üniversitelerden farklı fakülte/bölümlerimize öğrenci GELMELİ!

14 WEB GÖRÜNÜRLÜĞÜ  Tüm akademik, idari birim ve ilgili alt birimlerin web sayfaları sürekli güncellenmeli.  Bölüm/program web sayfaları standart/güncel olmalı ve Bilgi Paketi (bubp.bartin.edu.tr) ile ilişkilendirilmeli.

15 Kalite Güvence Sistemi  Kurum misyon, vizyon ve hedeflerine nasıl ulaşmaya çalışıyor? - Kalite güvence sistemleri, - İç ve dış değerlendirme süreçleri, - Program akreditasyonu.

16 AKREDİTASYON  Program tasarımı ve onayı süreci; - İç ve dış paydaş katkıları, - Program yeterlikleri ve TYYÇ, - Ders öğrenme çıktıları, - Web görünürlüğü.

17 AKREDİTASYON  Öğrenci merkezli öğrenme, öğretme ve değerlendirme; - AKTS iş yükü, - Ölçme ve değerlendirme, - Uluslararası, engelli öğrencilerin durumu, - Danışmanlık ve rehberlik hizmeti, - Web görünürlüğü.

18 AKREDİTASYON  Eğitim-öğretim kadrosu; - Yeterli sayıda ve nitelikte akademik personel, - Atama, yükselme, mesleki gelişim, - Performans izleme ve ödüllendirme, - Ders görevlendirmelerinde uzmanlık ile ders içeriği uyumu, - Sürdürülebilirlik.

19 AKREDİTASYON  Öğrenme kaynakları, erişilebilirlik ve destekler,  Programların sürekli izlenmesi ve güncellenmesi.

20 TEŞEKKÜRLER… Doç. Dr. Fatma ÜNAL Bartın Üniversitesi Bologna Koordinatörü fatmaunal@bartin.edu.tr fatmaunal@bartin.edu.tr BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ


"BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları