Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Parçaları birleştirmeden önce !  Elimizdeki parçaları birleştirdikten sonra motorun, kontrol kartının ve diğer elemanların düzenini her grup kendi belirleyecek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Parçaları birleştirmeden önce !  Elimizdeki parçaları birleştirdikten sonra motorun, kontrol kartının ve diğer elemanların düzenini her grup kendi belirleyecek."— Sunum transkripti:

1 Parçaları birleştirmeden önce !  Elimizdeki parçaları birleştirdikten sonra motorun, kontrol kartının ve diğer elemanların düzenini her grup kendi belirleyecek. Yani her grup kendi motorun montajıyla ve düzeniğin şekliyle sorumludur.  Bu tasarım size ait istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Motorun milindeki açıyı daha rahat görmek için motorun miline ufak bir kaplin veya ibre gibi bir aparat takılabilir. Ayrıca mil kısmının arkasına 360 derecelik bir ölçek yerleştirilebilir.  Örneğin bütün elemanlar 20x20 cm lik düz bir pleksiglass a yerleştirilip düzenek hazırlanabilir. Bu tasarımdan siz sorumlusunuz.

2 Donanım Kurulumu Önceden aldığımız malzemelerin montajını yapacağız. Size verilen listedeki malzemeleri temin edebildiyseniz şekildeki gibi modkiti arduino üzerine montajlıyoruz. Eğer modkit resimdeki gibi header pini ile gelmediyse laboratuvardan header pin temin edip lehimlemeniz gerekiyor.

3 Motorun kırmızı ve siyah olan kablolarını modkitin M1 olarak isimlendirilmiş klemenslerine bağlıyoruz.

4  Motordan gelen diğer renkli kablolar enkoderden gelen kablolardır. Arduino pin 7 Arduino pin 8 Arduino GND Arduino +5V

5 +5v GND pot1pot2 pot3 Potansiyometrelerin bağlantısı


"Parçaları birleştirmeden önce !  Elimizdeki parçaları birleştirdikten sonra motorun, kontrol kartının ve diğer elemanların düzenini her grup kendi belirleyecek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları