Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AVRUPA TUNA BOYUNCA… Tuna, Almanya'nın güneyinde Karaorman bölgesinde Brege ve Brigach da ğ ırmaklarının 678 m yükseklikteki Donau-Eschingen 'de birle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AVRUPA TUNA BOYUNCA… Tuna, Almanya'nın güneyinde Karaorman bölgesinde Brege ve Brigach da ğ ırmaklarının 678 m yükseklikteki Donau-Eschingen 'de birle."— Sunum transkripti:

1

2 AVRUPA TUNA BOYUNCA…

3 Tuna, Almanya'nın güneyinde Karaorman bölgesinde Brege ve Brigach da ğ ırmaklarının 678 m yükseklikteki Donau-Eschingen 'de birle ş mesiyle meydana gelir. Tuna kayna ğ ı Donaueschingen kasabasından fı ş kırarak bir kanal ile Brigach nehrine döküldü ğ ü noktadan itibaren bu nehrin ismini Tuna diye de ğ i ş tirir. Donaueschingen'den Karadeniz'e döküldü ğ ü Sulina limanına kadar uzunlu ğ u 2779 km'dir. Bunun 2415 km'si üzerinde Seyrüsefer yapılmaktadır. Tuna nehri co ğ rafi bakımdan üçe ayrılır: kayna ğ ından Gönyü'ye kadar yukarı tuna (988 km), Gönyü'den Turnu Severin'e kadar orta tuna (860 km) buradan nehir a ğ zı Sulina kadar a ş a ğ ı tuna (931 km). Kayna ğ ından denize döküldü ğ ü noktaya kadar Almanya,Avusturya,Slovakya, Macaristan,Hırvatistan,Sırbistan,Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna olmak üzere toplam 10 ülkenin topraklarını katetmektedir.

4 Almanya'nın güneyinde Karaorman bölgesinde Brege ve Brigach da ğ ırmaklarının 678 m yükseklikteki Donau-Eschingen 'de birle ş mesiyle meydana gelir.

5 Donaueschingen kasabasından fı ş kırarak bir kanal ile Brigach nehrine döküldü ğ ü noktadan itibaren bu nehrin ismini Tuna diye de ğ i ş tirir

6 Ulm (Almanya)da TUNA

7 Ingolstadt (Alman y a) ’da TUNA

8 Regensburg (A l man y a) ’da TUNA

9 Ainda ( Alman y a )’da TUNA

10 Avusturya, L LL Linz’de TUNA

11 Krems ( Av ust u r y a) ’da TUNA

12 Avusturya’nın ba ş kenti, V VV Viyana’da TUNA

13 SLOVAKYA’ nın ba ş kenti B BB Bratislava’da TUNA

14 Macaristan’ın ba ş kenti Budapeşte’de TUNA

15 Vukovar’ da TUNA

16 Novi Sad ‘da TUNA

17 Belgrad ‘ da TUNA ‘ yı besleyen üç ırmaktan Sava..

18 Belgrad ‘ta TUNA

19 Rom a n y a ‘ Severin’de TUNA

20 Bulgaristan’ V VV Vidin‘de TUNA

21 Ruse ‘da TUNA

22 Romanya’ B BB Braila’da TUNA

23 Romanya ‘ G GG Galati ‘da TUNA

24 Tulca ‘ da TUNA

25 Floresta Letea’da tropikal delta olarak TUNA

26 TUNA D DD Delta’sı...

27 UNESCO’NUN DOGAL KORUMASINDAK İ TUNA

28

29

30

31

32

33

34 MUHTEŞEM TUNA ’da GUN BATIMI

35


"AVRUPA TUNA BOYUNCA… Tuna, Almanya'nın güneyinde Karaorman bölgesinde Brege ve Brigach da ğ ırmaklarının 678 m yükseklikteki Donau-Eschingen 'de birle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları