Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp."— Sunum transkripti:

1 ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI

2 ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır. Tüm dünya çocuklarının kalpleri; Barış,Barış, Mutluluk,Mutluluk, Sevgi,Sevgi, Hoşgörü veHoşgörü ve İyi dilekleriyle çarpar.İyi dilekleriyle çarpar.

3 ÜLKELER ARASI ALIŞ-VERİŞ İnsanların ihtiyaçlarının bir kısmı ülke içerisinde üretilen mallardan karşılanırken bir kısmı da yabancı ülkelerde üretilen mallardan karşılanır.İnsanların ihtiyaçlarının bir kısmı ülke içerisinde üretilen mallardan karşılanırken bir kısmı da yabancı ülkelerde üretilen mallardan karşılanır. Böylelikle ülkeler arası alış-veriş doğar. İTHALAT (DIŞ ALIM) Bir ülkeye, başka ülkelerden alınan malların tümüne ithalat denir.Bir ülkeye, başka ülkelerden alınan malların tümüne ithalat denir. İHRACAT (DIŞ SATIM) Bir ülkenin başka ülkelere mal satmasına ihracat denir.Bir ülkenin başka ülkelere mal satmasına ihracat denir.

4 DÜNYANIN KÜLTÜREL VE DOĞAL ORTAK MİRASLARI Günümüzdeki yazılı ve görsel kaynaklardan öğrendiğimize göre, gerek yurdumuzda gerekse dış ülkelerde, bozulmadan zamanımıza kadar gelen birçok yapıt vardır.Günümüzdeki yazılı ve görsel kaynaklardan öğrendiğimize göre, gerek yurdumuzda gerekse dış ülkelerde, bozulmadan zamanımıza kadar gelen birçok yapıt vardır. Bunlardan bazıları insan emeği ile yapılmış eserler, bazıları ise doğal alanlar.Bunlardan bazıları insan emeği ile yapılmış eserler, bazıları ise doğal alanlar. Bu eserlerin korunması ve bizden sonrakilere bırakılması insanlığın ortak görevi olmalıdır.Bu eserlerin korunması ve bizden sonrakilere bırakılması insanlığın ortak görevi olmalıdır.

5 ÇİN SEDDİ Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki insan eliyle yapılmış tek eserdir.Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki insan eliyle yapılmış tek eserdir. Üzerinde atlar ve arabalar gidebilmektedir.Üzerinde atlar ve arabalar gidebilmektedir. Dünyanın en uzun savunma duvarıdır.Dünyanın en uzun savunma duvarıdır. Çin Seddi, UNESCO tarafından 1987’de Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınmıştır.

6 TAC MAHAL Tac Mahal, Hindistan Türk İmparatorluğu’nun Timuroğulları hanedanının 5. hükümdarı Şah Cihan tarafından inşa edilmiştir. Şah cihan doğum sırasında ölen eşi anısına yaptırmıştır. Yapımında günde yaklaşık 20 000 işçi çalışmıştır.

7 MISIR PİRAMİTLERİ Dünyanın yedi harikasından günümüze kadar ulaşan tek eser Keops Piramidi’dir. Mısır’ın başkenti Kahire yakınındaki Nil Nehri’nin batısında bulunan Giza Yaylası’ndadır. Bazıları 10-15 ton ağırlığında 2 300 000 adet blok taşın üst üste yığılmasıyla oluşturulmuştur.

8 DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NDEKİ DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARIMIZ İstanbul’un tarihi alanları,İstanbul’un tarihi alanları, Göreme ve Kapadokya Milli Parkı,Göreme ve Kapadokya Milli Parkı, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası,Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, Hattuşaş (Boğazköy),Hattuşaş (Boğazköy), Nemrut Dağı),Nemrut Dağı), Pamukkale,Pamukkale, Safranbolu şehri,Safranbolu şehri, Truva Arkeolojik KentiTruva Arkeolojik Kenti

9 NEMRUT DAĞI Adıyaman’a bağlı Kahta ilçesinde 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı yamaçlarında yer alır.Adıyaman’a bağlı Kahta ilçesinde 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı yamaçlarında yer alır. 1. Antiochos’un tanrıları ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırmış olduğu anıt mezar ve heykeller doğu (İran) ile batı (Yunan) üsluplarının birleşmesini yansıtır.

10 HATTUŞAŞ (Boğazköy) Çorum iline bağlı Boğazköy’deki Hattuşaş M. Ö. 1700’lerden başlayarak; M. Ö. 1180 sonlarına kadar Hitit İmparatorluğu’nun başkenti olmuştur.Çorum iline bağlı Boğazköy’deki Hattuşaş M. Ö. 1700’lerden başlayarak; M. Ö. 1180 sonlarına kadar Hitit İmparatorluğu’nun başkenti olmuştur. İlk sahibi Hatiler tarafından “Hattuşaş” olarak adlandırılan şehir, Hitit egemenliğine geçtikten sonra “Hattuşaş” adını aldı.

11 TÜRKİYE’DE TURİZM Turizm bacasız bir fabrikadır.Turizm bacasız bir fabrikadır. Fransa, İspanya gibi bazı ülkelerin turizmden kazançları, milli gelirin önemli bir kısmını oluşturmaktadır.Fransa, İspanya gibi bazı ülkelerin turizmden kazançları, milli gelirin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Ayrıca turizm; Ülkelerin ortak miraslarının tanınmasına, korunup yaşatılmasına,Ülkelerin ortak miraslarının tanınmasına, korunup yaşatılmasına, Değişik ülke insanları arasında yakınlaşmaya, birbirlerini tanımalarına ve ön yargılarından uzaklaşmalarına katkıda bulunur.Değişik ülke insanları arasında yakınlaşmaya, birbirlerini tanımalarına ve ön yargılarından uzaklaşmalarına katkıda bulunur.

12 TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİK ÖNEMİ Türkiye, coğrafi özellikleri nedeniyle büyük bir jeopolitik öneme sahiptir.Türkiye, coğrafi özellikleri nedeniyle büyük bir jeopolitik öneme sahiptir. Yurdumuzun jeopolitik önemini arttıran nedenlerin başlıcaları;Yurdumuzun jeopolitik önemini arttıran nedenlerin başlıcaları; Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü durumundadır.Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü durumundadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ılıman bir iklime sahiptir.Üç tarafı denizlerle çevrili ılıman bir iklime sahiptir. Zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarına sahiptir.Zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarına sahiptir.

13 Tarım üretimi beslenme ihtiyacını karşılayan hatta bu konuda ihracat yapan dünyada ender ülkelerden biridir.Tarım üretimi beslenme ihtiyacını karşılayan hatta bu konuda ihracat yapan dünyada ender ülkelerden biridir. Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan boğazlara hakim durumdadır.Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan boğazlara hakim durumdadır. Bütün bu özellikler, Türkiye için bir tehdit unsuru olmaktadır.Bütün bu özellikler, Türkiye için bir tehdit unsuru olmaktadır. Önceden olduğu gibi, bugünde birçok ülkenin gözü bizim ülkemizdedir.Önceden olduğu gibi, bugünde birçok ülkenin gözü bizim ülkemizdedir. Onlara bu fırsatı vermemek, herkes için milli bir görevdir.Onlara bu fırsatı vermemek, herkes için milli bir görevdir.

14 Hazırlayan : Yeşilbayır İlköğretim Okulu Mart 2008


"ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları