Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi."— Sunum transkripti:

1 SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi annesi zübeyde hanımdır makbule adında bir kız kardeşi vardır. Mustafa kemalin babası önceleri Selanikte gümrük memurluğu yapmış daha sonra memuriyetten ayrıllarak ticaret hayatına atılmıştır.

2 MUSTAFA KEMAL’İN OKUDUĞU OKULLAR MAHALLE MEKTEBİ ŞEMSİ EFENDİ SELANİK MÜLKİYE RÜŞTİYESİ SELANİK ASKERİ RÜŞTİYESİ MANASTIR ASKERİ İDADİSİ HARP OKULU HARP AKADEMİSİ

3 Bu okulla 1905 yılında kurmay yüzbaşı olarak mezun olmuştur. İlk görev yeri şamdır.2.meşrutiyete karşı çıkan 31 mart ayaklanmasını bastırmasında görev alan hareket ordusunun kurmay başkanıdır. Kafkasya cephesinde muş ve bitlisi Ruslardan geri almayı başarmıştı.

4 4 ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL SELANİK Doğduğu öğrenim hayatına başladığı ittihat ve terakki’ye katıldığı yerdir.

5 MANASTIR Askeri idadisinde okuduğu Mustafa Kemal’in fikir hayatını geliştirmeye başladığı edebiyat ve tarihe ilgi duyduğu dönemdir. Fransız düşünürleriyle tanışmıştır.

6 İSTANBUL Eğitim öğretim ulaştığı arkadaşları ile fikir alış verişi yaptığı Osmanlı devletini geliştirdiği akılcı ve bilimsel düşüncelerin ön plana attığı yer olmuştur.

7 SOFYA Askeri temsilci olarak bu şehre gelmiştir. Bu şehirde çeşitli gözlemlerde bulunmuştur.

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 HAZIRLAYAN VE SUNAN Ödev sahibi No SINIF ÖĞRETMEN ÖDEV KAYNAK Merve Aslaner 773 8/A AYGÜN BIYIKSIZ PERFORMANS İNTERNET,KİTAP, DERSLER İLE İLGİLİ DEFTERLER,DERGİ


"SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları