Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI"— Sunum transkripti:

1 ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI

2 Annesinin isteği ile önce Mahalle Mektebi’ne ( ilkokul ) gitti.

3 Daha sonra babası Ali Rıza
Efendi’nin isteği üzerine çağdaş eğitim veren Şemsi Efendi İlkokulu’na başladı.

4 Küçüklüğünden beri subay olmak isteyen Mustafa Kemal , annesinden gizli askeri okulların sınavlarına katıldı ve kazandı. Selanik Askerî Rüştiyesi‘ne (ortaokul) başladı.Bu okulda matematik öğretmeni O’na ‘’ Kemal ‘’ adını verdi.

5 Rüştiyeden sonra Manastır Askerî İdadisi’ni (Askeri Lise)
bitirdi.

6 Askeri Lise’yi bitirdikten sonra İstanbul Harp Okulu’na başladı
Askeri Lise’yi bitirdikten sonra İstanbul Harp Okulu’na başladı.Buradan teğmen olarak mezun oldu.

7 Atatürk,son olarak İstanbul Harp Akademisi’ ne
başladı.Buradan Kurmay Yüzbaşı olarak mezun oldu.Ve Osmanlı Ordusu’nda göreve başladı.

8

9

10 1.)Atatürk’ün annesinin adı……………………….hanımdır.
çalışkan İdadisi’ne Zübeyde mahalle Şemsi Efendi Ali Rıza Rüştiyesi’ne Okulu’na Akademisi’ni asker Aşağıdaki cümlelerdeki boş yerlere yukarıdaki uygun kelimeleri yerleştiriniz. 1.)Atatürk’ün annesinin adı……………………….hanımdır. 2.) Atatürk’ün babasının adı………………………..Efendi’dir. 3.) Mustafa Kemal, ilk önce……………………..mektebine gitti. 4.) Babasının istediği okul ………………………….okuluydu. 5.)Babasını kaybettikten sonra önce Selanik Askeri……………………gitti. 6.) Selanik Askeri Rüştiyesinin ardından, Manastır Askeri …………gitti. 7.) Manastır Askeri İdadisinden sonra, Harp…………………………gitti. 8.) Harp ………………………….bitirdikten sonra subay olarak orduya katıldı. 9.)Mustafa Kemal’in en büyük hayali ……………………….olmaktı. 10.) Mustafa Kemal, çok ……………………….bir öğrenciydi.

11 Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına D, yanlış olanlara Y, koyunuz.
1. (…..) Mustafa Kemal ilk olarak Şemsi Efendi İlkokulu’na gitti. 2. (…..) Mustafa Kemal’in en büyük hayali doktor olmaktı. 3. (…..) Babası, Mustafa Kemal’in mahalle mektebine gitmesini istiyordu. 4. (…..) Annesinden habersiz Selanik Asker Rüştiyesi’ni kazandı. 5. (…..) Harp Akademisi’ni bitirdikten sonra subay olarak orduya katıldı. 6. (…..) Mustafa Kemal, çok çalışkan bir öğrenciydi. 7. (…..) Mustafa Kemal’in ablasının adı Makbule Hanım’dır. 8. (…..) Mustafa Kemal, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. 9. (…..) Mustafa Kemal, 1938’de İstanbul’da vefat etti. 10. (..) Mustafa Kemal’in mezarı Anıtkabir, Ankara’dadır.

12


"ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları