Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATATÜRK (1881-1938).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATATÜRK (1881-1938)."— Sunum transkripti:

1 ATATÜRK ( )

2 BENDEN BİLGİLER ! Atatürk 1881 yılında Selanik'te doğdu babası Ali Rıza Efendi annesi Zübeyde Hanımdır.Annesinin istediği ile ilk mahalle okuluna gitti. Sonra babasının gönderdiği Şemsi Efendi okuluna devam etti. Bu okulda okurken babası vefat etti. Yetim kalan Mustafa annesi ile köye dayısının yanına gittiler. Annesi Mustafa'nın okula devam etmesini istiyordu bu yüzden Selaniğe döndüler. Selanik Mülkiye Rüştiyesine (orta okula) yazdırıldı. Askerlik mesleğine ilgi duyuyordu. Askeri okul sınavına girdi ve kazandı.

3 Selanik Askeri Rüştiyesini bitiren Mustafa Kemal kaydını Manastır Askeri idadisine (lise) yaptırdı. Bu okuluda bitiren Mustafa Kemal Harp okuluna girdi. Sonra Harp Akademisine devam etti.Harp Akademisini bitirdi. Kurmay yüzbaşı olarak göreve başladı. İlk askerlik başarısını orda gösterdi Trablus'ta İtalyanlara karşı kazandı.Binbaşılığa yükseldi. Balkan savaşlarının başlaması üzerine İstanbul'a döndü sonra

4 Sofya Askeri Ataşeliğine atandı. Yarbay oldu
Sofya Askeri Ataşeliğine atandı. Yarbay oldu. Birinci dünya savaşı başlaması üzerine Çanakkale cephesinde görev aldı. Grup komutanlığında başarılar kazandı. Milli Mücadele bizzat komuta ettiği ve kazandı sizinde gördüğü gibi Atatürk savaşları kazanarak Türk milletinin bağımsızlığa kavuşmasında büyük rol oynadı 1938 yılında Atatürk vefat etti.

5 Selanik

6 Ali Rıza Efendi

7 Zübeyde Hanım

8 Makbule Hanım

9 Atatürk

10 Latife Hanım

11 Anıtkabir

12 HAZIRLAYAN FATMA NUR YILMAZ


"ATATÜRK (1881-1938)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları