Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur."— Sunum transkripti:

1

2  Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.

3  Fakültemiz internet sayfasını sürekli kontrol edin.  Yaz stajı yapacak tüm öğrenciler, Teknoloji Fakültesi internet sayfasında Otomotiv Mühendisliği Bölümü sekmesinden yaz stajı ile ilgili hususları okumuş ve bilgilenmiş olmalıdır.

4

5  Facebook grubuna üye olmayanlar üye olsun. Ve kontrol edin. Duyuruları oradan da yapıyoruz.  Yaz okulundan ders alanlar aynı zamanda staj yapamazlar.

6  Öğrencinin toplam 72 gün staj yapması gerekmektedir.  Bölümümüzde 36 gün servis stajı ve 36 gün fabrika stajı olarak ikiye ayrılmıştır.  Bir seferde en az 20 gün staj yapılabilmektedir.  Fabrika cumartesi günleri de çalışıyorsa; cumartesi izin belgesi alarak siz de Cumartesi günü çalışabilirsiniz.

7  Yaz stajı için başvurular yaz stajına başlangıç tarihinden itibaren en geç 20 gün önce yapılmalıdır. (Örneğin; 20 Temmuz’da başlayacaksanız en geç 1 Temmuz’da başvurmuş olmalısınız.) Daha sonra gelen evraklar kesinlikle kabul edilmeyecektir.  Yaz stajı başlangıç tarihi : 27 Haziran 2016  Yaz stajı bitiş tarihi : 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Başlangıç Tarihi

8  Öğrenciler yaz stajı için fabrikaları/yetkili servisleri kendileri bulmak zorundadırlar. Örnek firmalar siteye eklenmiştir. İnceleyiniz.  Fabrikada üretim yapılması zorunludur.  Yaz stajı yapılacak fabrikalarda en az 10 çalışan ve en az 1 adet otomotiv/makine mühendisi olma zorunluluğu vardır.  Servis stajı için mühendis zorunluluğu yoktur.

9  Fabrikanın uygunluğu hakkında staj komisyonundan onay alınması, ondan sonra formların doldurulması gerekmektedir.  Yaz stajı için uygun yer bulunduktan sonra; › Başvuru için gerekli belgeler:  İşyeri eğitimi başvuru formu (3 adet) (nerede?)  Nüfuz cüzdanı fotokopisi (2 adet)

10  Yaz stajı başvuru formları öncelikle iş yerlerine onaylatılmalıdır.  Ardından yaz stajı başvuru formları Arş. Gör.Muhammed Hüseyin GÜZEL’e onaylatılacaktır.  Onaylatıldıktan sonra Fakülte Sekreteri İsmail KESER’e onaylatılacaktır.  En son olarak tahakkuk biriminde Mutlu BOZTAŞ’a onaylatılacaktır (İdari ofis- Dekan sekreterliğinin karşısındaki oda).

11  Staj başvuru formu doldurulduktan sonra 1 nüshası Mutlu Bey’e, 1 nüshası da Arş. Gör. Muhammed Hüseyin GÜZEL’e teslim edilecektir.  Onaylama işlemleriinden sonra; › Yaz stajı başvuru formu › S.G.K. kayıt belgesi alınıp fabrikalara yaz stajı başlangıcında teslim edilecektir.

12  Öğrenci başına bir kaza gelmesi durumunda en geç 3 gün içinde komisyonumuzu bilgilendirmelidir.  Öğrenci işyeri eğitimini bitirdikten sonra, yaz stajının fabrika kısmını da aynı yerde yapabilir. (Bütünleme tarihinden sonra)

13

14  Staj defteri şehir merkezinde bulunan Oruçoğlu İş Hanının alt katındaki Üniversitemiz kitap satış bürosundan alınabilir.  Staj defteri alındıktan sonra; defterin 1.sayfasındaki “öğrenci tarafından doldurulacaktır” başlığının altındaki kısım eksiksiz doldurulup Arş. Gör. Muhammed Hüseyin GÜZEL tarafından onaylanacaktır. Fotoğrafı eksik olan defterler onaylanmayacaktır.

15

16  “öğrenci tarafından doldurulacaktır” kısmında herhangi bir eksik tespit edildiğinde, öğrencinin yapmış olduğu staj gününden 3 gün düşülecektir.  Stajın yapılacağı tarihler arasında resmi tatil olup olmadığına öğrenci dikkat etmelidir. Aksi takdirde resmi tatilin olduğu gün sayısı, öğrencinin yapmış olduğu staj gününden düşülecektir. Cumartesi günleri; “cumartesi izin belgesi” doldurulmak suretiyle staj yapılabilir. Pazar günleri de resmi tatil günleri gibi değerlendirilmektedir.

17  Staj defterinin 1.sayfasındaki “işveren tarafından doldurulacak” başlığının altındaki kısım, İşyeri veya Firma tarafından eksiksiz doldurulacaktır. Bu kısmın doldurulması öğrencinin sorumluluğundadır.  “işveren tarafından doldurulacak” kısmında herhangi bir eksik tespit edildiğinde, öğrencinin yapmış olduğu staj gününden 3 gün düşülecektir.

18

19  Staj defterinin devam eden sayfalarında bulunan “pratik çalışmaların günlere dağılım çizelgesi” kısmı dikkatlice doldurulacak, hem öğrencinin hem de amirin imzası kısımları eksiksiz olacaktır.  “pratik çalışmaların günlere dağılım çizelgesi” kısmında herhangi bir eksik tespit edildiğinde, öğrencinin yapmış olduğu staj gününden 3 gün düşülecektir.

20

21  Staj defterinin devam eden sayfalarının üst kısmındaki “iş/birim adı, başlama tarihi, bitiş tarihi ve yapım/çalışma süresi” kısımları doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır. Bunun altında kalan “yapılan işler” kısmı ise detaylı bir şekilde özenle doldurulacaktır. Bu kısım doldurulurken, anlatımı kuvvetlendirmek için yapılan işlere ilişkin fotoğraf lar da eklenebilir. “tasdik edenin Adı-soyadı imza” kısmı da, her sayfada eksiksiz doldurulacaktır. Bu sayfalarda herhangi bir ciddiyetsizlik hâli tespit edildiğinde, öğrencinin yapmış olduğu staj gününden 5-10 gün düşülecektir.  Staj defteri doldurulurken; aynı iş tekrar tekrar yapılmış ise, birinci yapıldığı tarihte detaylı bir şekilde anlatılması yeterlidir. Diğer günlerde de aynı işin daha önce yapıldığı bir cümle ile belirtilmelidir.

22

23  Staj defterinin arka bölümünde yer alan “staj başarı formu(gizlidir)” kısmı işyeri veya firma tarafından doldurulacaktır. Şirket mührü ve yetkili imzası ile birlikte kapalı zarf içinde Staj Defteri ile birlikte teslim edilecektir. “staj başarı formu(gizlidir)” kısmında herhangi bir eksik tespit edildiğinde, öğrencinin yapmış olduğu staj gününden 3 gün düşülecektir.

24

25  Staj defterinin arka bölümünde yer alan “stajyer öğrenci puantaj formu” defterin arkasından koparılmadan doldurulacaktır. Her ay için ayrı ayrı düzenlenecektir. “stajyer öğrenci puantaj formu” kısmında herhangi bir eksik tespit edildiğinde, öğrencinin yapmış olduğu staj gününden 3 gün düşülecektir.

26

27  Staj defterinin her bölümünün doldurulması öğrencinin sorumluluğundadır. İşletmelere onaylatılan her türlü belgede kaşe veya mühür imza ile birlikte bulunmalıdır. Aksi durumlarda; yukarıda belirtilen şekillerde, öğrencinin yapmış olduğu staj gününden düşüm yapılacaktır.  Öğrenci, staj defterini doldururken defterin yetmemesi durumunda, staj defterinin boş bir sayfasını istediği miktarda çoğaltabilir ve yazmak istediklerini bu sayfalara yazabilir. Ancak, öğrenci çoğalttığı sayfaları da diğer sayfalar gibi yetkili kişiye onaylatmalıdır. Daha sonra, bu sayfaları staj defterine eklemelidir.

28  Staj bitiminde, staj defteri ve kapalı zarf içindeki “staj başarı formu(gizlidir)” kısmı Arş. Gör. Muhammed Hüseyin GÜZEL’e teslim edilecektir. Son teslim tarihi öğrencilere duyrulacaktır. Belirtilen son teslim tarihinden daha sonraki bir tarihte teslim edilen defterler için; öğrencinin yapmış olduğu staj gününden gecikilen gün sayısı kadar gün düşülecektir.

29  Staj defterinizi teslim etmeden önce defterinizde eksik olup olmadığını kontrol ediniz.


" Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları