Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOŞ GELDİNİZ İbrahim Halil YETİMOĞLU & Seher KARAGÖKTAŞ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOŞ GELDİNİZ İbrahim Halil YETİMOĞLU & Seher KARAGÖKTAŞ."— Sunum transkripti:

1 HOŞ GELDİNİZ İbrahim Halil YETİMOĞLU & Seher KARAGÖKTAŞ

2 iOS nedir? iOS, dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemidir ve iPhone, iPad ve iPod touch’ın temelini oluşturur. Hem günlük işlerinizi hem de arada sırada yaptığınız şeyleri, kullanıcı dostu, basit ve eğlenceli yollarla yapmanızı sağlayan uygulama ve özellikler içerir.

3 İ şletim sistemi ilk olarak iPhone için Macworld Conference & Expo'da 9 Ocak 2007'de duyuruldu, aynı yılın Haziran ayında yayınlandı. İ lk başta Apple pazarlama literatürü bu ismi açıkça belirtmedi, "iPhone OS X kullanıyor" diye açıkladı.iPhoneMacworld Conference & Expo Başlangıçta, üçüncü tarafların geliştirdi ğ i uygulamalar desteklenmiyordu. Steve Jobs daha sonra geliştiricilerin uygulamalar geliştirmesini savundu.17 Ekim 2007'de Apple SDK'in geliştirildi ğ ini duyurdu ve geliştiriciler için Şubat ayında yayınladı. 6 Mart 2008'de iPhone OS'in beta sürümü yayınladı.Steve Jobs Dördüncü sürüm Nisan 2010'da duyuruldu. Bu sürüm multitasking, iş amaçlı özellikler, e-mail ve eklentiler için şifreleme özelliklerini içeriyordu. 7 Haziran 2010 WWDC 2010'da Apple, iPhone OS'in adını iOS olarak de ğ iştirdi ğ ini açıkladı.WWDC 2010 Apple, Cisco System ile anlaşıp iOS markasının ticari haklarını satın aldı.

4 iOS 4, 21 Haziran 2010'da iPhone 4'ten 3 gün önce yayınlandı. [ iOS 5, 5 Ekim 2011'de iPhone 4s ile birlikte tanıtıldı ve aynı yılın Ekim ayı içerisinde yayınlandı. iOS 6, 19 Eylül 2012'de, iPhone 5'in tanıtılmasından bir hafta sonra, son kullanıcı için yayınlandı. iOS 7, 10 Haziran 2013'te WWDC 2013'te tanıtıldı. iOS 7'de, klasik iOS arayüzü tamamen de ğ iştirilmiştir. Bunların dışında Multitasking penceresi yenilenmiştir, Siri'ye Erkek ve Kadın sesi opsiyonu eklenmemiş, Siri'nin sesi de ğ iştirilmiş ve gelişmiştir. Ayrıca Multitasking penceresi yenilenmiş, 3 parmakla birden uygulama kapatma özelli ğ i gelmiştir. Arama ekranı (Spotlight kısmı) sol pencereden ana ekranlardan herhangi birinden aşa ğ ı çekince açılmaya başlamıştır. Ayrıca Bildirim Merkezi geliştirilmiş ve Denetim Merkezi (Control Center) özelli ğ i eklenmiştir. Ayrıca iOS 7'nin içerisinde el feneri uygulaması yüklü gelmektedir. iOS 7, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch (5. Nesil), iPad 2, The new iPad (3. Nesil), iPad with Retina Display (4. Nesil) ve iPad Mini'ye kurulabiliyor. iOS 7, iPhone 5S ve iPhone 5C piyasaya sürülmeden 1 gün önce, yani 18 Eylül'de son kullanıcı için yayınlanmıştır.WWDC 2013iPhone 4iPhone 4SiPhone 5iPod Touch (5. Nesil)iPad 2The new iPadiPad with Retina DisplayiPad MiniiPhone 5SiPhone 5C

5 iOS 8, 3 Haziran 2014'te tanıtılmıştır. iOS 8'de, QuickType adlı yeni bir klavye yazılımı ile artık cihazlar kelimenin sonunu tahmin edebilecektir. Apple, en çok kullanılan uygulamanın mesajlar oldu ğ unu aktardıktan sonra mesajlarda da bir takım yenilikler yapmış, iMessage aracılı ğ ıyla grup olarak mesajlaşma olana ğ ı sa ğ lanmıştır. Ayrıca grup mesajlaşmasında kişi kendi konumunu di ğ er arkadaşlarıyla paylaşabilecektir. iOS 8 ile birlikte gelen çocuk güvenli ğ i, çocukların ailelerinden haberi olmadan alışveriş yapmasını önlemektedir. Siri ise güçlendirilmiş, Shazam ile koordineli olarak müzik tespit edebilme özelli ğ i gelmiştir. Ayrıca sa ğ lık uygulamaları ve geliştiricilere tanınan yeni ayrıcalıklar bu işletim sisteminin yeni özelliklerindendir. Bu yazılımla birlikte Apple, iPhone 4'e güncelleme deste ğ ini kesmiştir.Aynı zamanda gelen ek iOS 8.2 güncellemesi ile Apple Watch entegresi sa ğ landı, Sa ğ lık Uygulamasında düzeltmeler yapıldı ve iOS 8.3 güncellemesi ile birlikte kişisel asistan Siri'ye Türkçe, Danca, Rusça, Hollandaca, Tai Dili, İ sveççe ve Portekizce dilleri eklendi.iPhone 4TürkçeDancaRusça Hollandaca İ sveççePortekizce

6 iOS 8, 3 Haziran 2014'te tanıtılmıştır. iOS 8'de, QuickType adlı yeni bir klavye yazılımı ile artık cihazlar kelimenin sonunu tahmin edebilecektir. Apple, en çok kullanılan uygulamanın mesajlar oldu ğ unu aktardıktan sonra mesajlarda da bir takım yenilikler yapmış, iMessage aracılı ğ ıyla grup olarak mesajlaşma olana ğ ı sa ğ lanmıştır. Ayrıca grup mesajlaşmasında kişi kendi konumunu di ğ er arkadaşlarıyla paylaşabilecektir. iOS 8 ile birlikte gelen çocuk güvenli ğ i, çocukların ailelerinden haberi olmadan alışveriş yapmasını önlemektedir. Siri ise güçlendirilmiş, Shazam ile koordineli olarak müzik tespit edebilme özelli ğ i gelmiştir. Ayrıca sa ğ lık uygulamaları ve geliştiricilere tanınan yeni ayrıcalıklar bu işletim sisteminin yeni özelliklerindendir. Bu yazılımla birlikte Apple, iPhone 4'e güncelleme deste ğ ini kesmiştir.Aynı zamanda gelen ek iOS 8.2 güncellemesi ile Apple Watch entegresi sa ğ landı, Sa ğ lık Uygulamasında düzeltmeler yapıldı ve iOS 8.3 güncellemesi ile birlikte kişisel asistan Siri'ye Türkçe, Danca, Rusça, Hollandaca, Tai Dili, İ sveççe ve Portekizce dilleri eklendi.iPhone 4TürkçeDancaRusça Hollandaca İ sveççePortekizce

7 Kullanıcı dostu arayüzü, uzun kullanılabilirlik ve kapalı sistem yapısı ile di ğ er mobil işletim sistemlerinden ayrılan iOS, sahip oldu ğ u uygulama ma ğ azası AppStore ile mobil işletim sistemleri arasında en fazla do ğ rulanmış uygulamaya sahip sistemdir. Android’in de piyasaya girişi ile birlikte büyük bir rakibi karşısında bulmasına ra ğ men stabillik konusunda hala dikkat çekmeyi başaran iOS, sisteme dışarıdan herhangi bir müdahaleye açık olmadı ğ ından halk arasında kapalı kutu sistem olarak da bilinmektedir. Bu özelli ğ i ile sevildi ğ i kadar tepki de almayı başaran mobil işletim sistemi, son kullanıcıya yönelik olarak tasarlanmış olup özellikle tasarımsal ayrıntıları ile takipçileri tarafından tercih edilmekte, uzun süreli kullanım için en ideal işletim sistemi olarak gösterilmektedir.

8 iOS işletim sistemi = yine Apple ürünlerinde bulunana Mac OS X ile bünyesinde bulunanan iTunes, iCloud ve Airdrop programları ile eş zamanlı çalışabilmektedir. Son güncelleme ile birlikte iOS cihazına gelen telefon ça ğ rısı, mesaj ve bildirimler, anlık olarak di ğ er Apple cihazlarınız ile de senkronize olup bir bütünlük içerisinde teknoloji deneyiminizi geliştirmeyi hedeflemektedir. iOS = işletim sisteminin uzun yıllardır en çok tepki gören özellikleri arasında ise alışılagelmişin dışında bir veri aktarım a ğ ı kullanmasıdır. iTunes programı üzerinden resim, müzik ve dosya transferine izin veren işletim sistemi, kullanıcıların her ne kadar güvenli ğ ini sa ğ lamaya çalışıyor olsa da aktarım hızı konusunda yaşattı ğ ı sorunlar nedeniyle birçok kişi tarafından hala eleştirilmektedir.

9 IOS Mu Yoksa Android Mi? Hangisi Daha İ yi? Devir teknoloji devri..Böyle olunca firmalar birbiri ile yarış içerisinde. Peki Apple’ın iOS’u mu daha kaliteli, Google’ın Android’i mi? Gelin karşılaştıralım. Android Android Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Android daha açık bir sistemati ğ e sahip. Bu da her uygulamaya kolayca ulaşılabilmesini sa ğ lamaktadır. Fakat Linux sistem saldırılara karşı açık hedef haline gelmesine sebep olmaktadır. Andorid sistem uygulama ma ğ azası olarak Google Play’i kullanmaktadır.

10 Android cihazlarında genelde 5 tane ana ekran bulunmaktadır. Bu ekranlara widget adı verilen kısa yollar ekleyerek çok daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Menüye girmeden Twitter, Facebook, Foursquare, haberler ve hava durumu gibi onlarca widget ekleyebilirsiniz. Kullanım kolaylı ğ ı ve arayüz konusunda Android işletim sistemi karışıktır. Google Play, 400.000 civarı uygulama sayısına sahip dev bir market. Market’te birçok uygulamayı bulmak mümkün. Uygulamaların kalitesi ve çeşit sayısı de son aylarda ciddi anlamda arttı ğ ından aranılan uygulamaları bulmak sıkıntı olmamakta. Android cihazlarına APK uzantılı uygulama dosyaları dışarıdan yüklenebilmektedir. Bu Market’e ba ğ ımlı olmadan işlem yapma konusunda oldukça kullanışlı bir durumdur.

11 İ OS İ OS Unix veri tabanlı bir işletim sistemidir.Kapalı bir sistemdir. Bu da güvenlik bakımından oldukça güvenilir oldu ğ u anlamına gelmektedir. Uygulamaları App Store adı verilen market a ğ ından indirilmektedir. İ OS tasarım bakımından oldukça kullanışlıdır. Cihazla ilgili tüm ayarları “Ayarlar” uygulamasının içinde bulabilirsiniz. İ OS’un tüm özellikleri ve uygulamaları kutu şeklinde ekranda bulunmaktadır. Home tuşuna iki kere basılınca açık uygulamaların ve müzik çaların çıkması, kilit ekranındayken kameraya hızlı geçiş yapılabilmesi, artı tuşuyla foto ğ raf çekebilmek,

12 yeni bildirim sistemiyle tüm bildirimleri tek ekranda görmek gibi özellikleriyle de iOS kullanımı en kolay mobil işletim sistemi durumuna gelmektedir. Cihazlarda uygulama Apple’dan öncede vardır. Ancak Apple bunu düzenli bir online yazılım ma ğ azası haline getirip milyonlarca kullanıcıya ulaşan ilk şirkettir. Bu alanda ilk olması sebebiyle geniş uygulama a ğ ına sahiptir. Dünya çapında 500 binden fazla uygulamasıyla beraber kullanıcılara geniş seçenek sunmaktadır. Apple, sınırlamalar konusunda oldukça titiz bir sistemdir. Güvenli ğ i had safhada tutan Apple, uygulamaların hepsini kontrol ettikten sonra App Store’da yayınlıyor. Telefonu iTunes olmayan bir bilgisayara ba ğ ladı ğ ınız zaman içindeki foto ğ rafları alabilirsiniz, fakat yine güvenlik sebebiyle bu klasöre hiçbir dosya kopyalayamazsınız. Her yıl Phone ile büyük iOS güncellemesi yayınlanmaktadır. Bu güncelleme birbirinden fazla yenilikler içermektedir. Son yapılan iOS 5 güncellemesi telefona 200’ün üzerinde yenilik getirmiştir. Sonuç olarak kolay, kullanışlı bir işletim sistemi istiyorsanız İ OS tam size göre. U ğ raşmaktan üşenmiyorsanız teknolojiden de anlıyorsanız Android size daha uygundur.

13

14

15

16 BİZİ DİNLEDİGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR


"HOŞ GELDİNİZ İbrahim Halil YETİMOĞLU & Seher KARAGÖKTAŞ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları