Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IPHONE KULLANICALARI ÜZERİNE YAPILAN BİR ANKETTİR !

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IPHONE KULLANICALARI ÜZERİNE YAPILAN BİR ANKETTİR !"— Sunum transkripti:

1 IPHONE KULLANICALARI ÜZERİNE YAPILAN BİR ANKETTİR !

2 1) Yeni İphone modelinen beklentileriniz nelerdir? 20 Kişiden; - Batarya yetersizliğinin giderilmesi (11’i) - Bilgisayarlarında olduğu gibi led ışık tasarımı (6’sı) - Aramalarda daha hızlı cevap (3’ü)

3 2) İphone 7’ de çekilen fotoğrafların GİF formatına dönüşmesini ister misiniz? - Evet(13’ü) - Hayır(7’si)

4 3) Apple İphone 7 ile bir fotoğraf yarışması düzenlese katılır mısınız? - Evet (15’i) - Hayır(5’i)

5 4) Sizin için performans mı daha önemli veya görsellik mi? - Performans (12’si) - Görsellik (8’i)

6 5) Apple İphone 7’yi arkadaşlarına tavsiye eder misin? - Evet (15’i) - Hayır(5’i)

7 İPHONE 7 ‘’ Yeni IPhone’nun led ışığında aramalarınıza cevap bulacaksınız ‘’ Pazarlamayı en şekilde yapan firmalar listesinde en üst kısımlarında kesinlikle firmamızı da görebilirsiniz. Ancak işin ilginç kısmı firmamızın bilinen birçok pazarlama taktiğini uygulamıyor olması. Sadece Google Adwords reklamları veriyoruz ve bu reklamlar da arama sonuçlarında en üstte firmamızın sitesinin yer alması için kullanılıyor. Yani firmamız, Adwords aracılığıyla diğer sitelere reklam vermiyor. Aslında buna zaten ihtiyacımız da yok. Çünkü her gün firmamız hakkında onlarca haber yazılıyor. Her gün milyonlarca kişi ürünlerimizin yer aldığı fotoğraflarını Facebook’ta paylaşıyor.

8 Her gün milyonlarca kişi mail gönderdiğinde maillerinin altında “iPhone’umdan gönderildi” ibaresi yer alıyor. Her gün Twitter’da milyonlarca kişi iPhone’un ekran görüntüsünü alıp paylaşıyor. Bunun gibi onlarca örnek var. Kısacası firmamızın dijital pazarlama çalışmasını bizzat kendi müşterilerimiz ücretsiz olarak yapıyor. Tabi bunun olmasını sağlayan şey ise ürünlerimizin fotoğraflarda yer almayı hak edecek kadar şık tasarımı ve kalitesi. Firmamızın kullandığı yöntemler biraz daha geleneksel. Bunlardan ilki televizyon reklamları. Ancak bu reklamlar sıradan reklamlar gibi değil. Hemen hemen her reklamda pazarlamanın vazgeçilmez unsurlarından biri olan hikâye yer alıyor.

9 Hemen hemen her reklamda ünlü bir kişi oynuyor ya da ünlü bir kişi seslendiriyor. Bir diğer geleneksel yöntemimiz ise billboard reklamları. Ancak bu reklamlar da yine sıradan billboard reklamları gibi değil. Mesela en son billboard çalışmalarımızda İphone 6 ile çekilen fotoğraflara yer verdik. Bu fotoğraflar sıradan iPhone kullanıcıları tarafından çekilmiş ve Flickr, Instagram, Facebook gibi çeşitli sosyal mecralarda paylaşılmış fotoğraflar. Firmamızın pazarlama ekibi tüm bu sosyal mecraları tarayıp en iyi kareleri buluyor ve bu kareleri billboard reklamlarında kullanıyoruz. Düşünsenize çektiğiniz bir fotoğraf bir de bakıyorsunuz gökdelenin üzerinde. Başka hangi marka bu kadar harika bir şey düşünebilir ki? Oscar ödülü alan Boyhood filmini izlediyseniz ilk iMac’ten iPhone’a kadarki tüm ürünlerimizi görebilirsiniz. İşte bu ürün yerleştirmeler sayesinde bu dizi ve filmleri seven kullanıcılar da satın alma tercihlerini yapıyorken firmamızı daha çok göz önünde bulunduruyor. İzleyicinin sevdiği karakter iPhone kullanıyorsa kendisi neden iPhone kullanmasın ki? Siz x firması olup reklamınızı yapması için bir ünlüye milyonlarca dolar verseniz de o ünlü yine her zaman kullandığı iPhone’undan reklam tweetini atıyor. Bu da bizi harika bir ürün tasarımcısı ve harika ürünler üreten bir şirket haline getiriyor.

10 Çift Batarya Özelliği Bilindiğin üzere İphone 6 modelimizde geliştirilmiş güçlü bataryayı çift batarya olarak ve toplamda 2400x2=4800 olarak İphone 7 modellimizde size sunacağız. Bu çift batarya özelliği bize toplamda 72 saat konuşma süresi, 20 güne kadar (500 saat) bekleme süresi, 33 saate kadar HD video oynatma imkânı sunuyor. İlk batarya tamamen bittiği zaman ikinci batarya aktif olacak ve gün ortasında bu sayede işleriniz ve severek oynadığınız oyunlarınız yarım kalmayacaktır. 2x hızlı şarj edebilen adaptör ile 55-70 dk. (kullanıma bağlı) arasında çift bataryayı tamamen şarj etmeniz mümkün olacak.

11 Led Tasarımlı "Answer" Tuşu İphone 7 ile gelen bir yeni özellikte LED ışıklı parmak okuyucu Apple logosu. Hem görünüm hem de teknolojik olarak yapılan bu geliştirmede gelen çağrıları işaretçi parmağınızı logoya okuttuğunuzda cevaplayacaktır. Sağ ve sol işaretçi parmağınızın izini İphone 7 ye tanımlayarak gelen çağrıları cevaplayabilirsiniz. Tamamen teknolojik ve tasarım harikası olan "Answer" tuşunu aynı zamanda internet üzerinden yaptığınız alışverişlerinizde kullanabileceksiniz (sadece Apple destekleyen ticari uygulamalar ve siteler). Bu tasarım günlük yaşantınızda alışverişlerinizi pratikleştirme ve hızlı bir şekilde satın alma özelliğini beraberinde getiriyor.

12 Tasarım : Sami Kılınç Metin Yazma ve Araştırma Öykü Gökçil Gökkaya Sami Kılınç Beyza Silinmez Yasin Akyüz


"IPHONE KULLANICALARI ÜZERİNE YAPILAN BİR ANKETTİR !" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları