Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WhatsApp,Instagram,Skype ile Kurulan İletişim Hazırlayan İlker Kireççi 20151662005.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WhatsApp,Instagram,Skype ile Kurulan İletişim Hazırlayan İlker Kireççi 20151662005."— Sunum transkripti:

1 WhatsApp,Instagram,Skype ile Kurulan İletişim Hazırlayan İlker Kireççi 20151662005

2 WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlararası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 3G ya da WiFi Internet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine resim, video,ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

3 Uzun zamandır herkesin kullandığı bu en popüler mesajlaşma uygulaması, indirmesi ve kullanması ücretsiz olması, belkide çok basit bir arayüzünün olmasından dolayı popülerliğini halen sürdürmekte. WhatsApp’ın şuanki kullanıcı sayısı 1 Milyarı aşmıştır. Aynı zamanda WhatsApp üzerinden her biri 250 civarı kişi olmakla beraber gruplar oluşturabilir, yetkisi olan herkes istediği kişiyi bu gruba ekleyebilir, bu sayede birçok kişi belli bir amaç yada konu dahilinde ortak bir yerde buluşabilir ve herkes birbiriyle iletişim kurabilir.

4 WhatsApp içeriğinde: mesaj okundu bilgisi, son görülme bilgisi gibi özellikler bulunur. Bu iki özellik iki kişi veya grup konuşması arasında bireyler içerisinde kurulan iletişimde en çok gözlemlenen ve en çok ihtiyaç duyulan özelliklerdendir. Kişi, karşısındakinin en son ne zaman aktif olduğunu öğrenebilir, gönderilen mesajın okunup okunmadığını yada henüz iletilmediğini anlayabilir. İsteğe bağlı olarak son görülme özelliği kapatılabilir ve diğer kişilerin kendisinin ne zaman açık olduğunu görmesi engellenebilir ancak bu durumda son görülme özelliğini kapatan kişi, karşı tarafın en son ne zaman aktif olduğunu da göremez. WhatsApp, Facebook tarafından 4 milyar dolar nakit para, 12 milyar dolar hisse senedi ve 3 milyar dolar sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satın alınmıştır 6 yılda ciddi bir ilerleme kaydetmiştir ve son zamanların en popüler mesajlaşma uygulaması olarak kalmayı başarıyor.

5 Skype Skype, İnternet üzerinden iletişim ve telefon görüşmesi yapılmasını sağlayan bir yazılımdır. VoIP (Voice Over Internet Protocol) teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, IP adresi üzerinden ses verisi gönderimini sağlar. Bu da uluslararası ücretsiz iletişim yapmamızı sağlar. Özellikle Amerikalıların çok ucuza konuştuğu bu yazılımla dünyada milyonlarca insana internet veya telefonla konuşma imkânı sağlamaktadır.

6 2005'te E-kolay'ın başlattığı kampanyada Skype, eBay tarafindan 2,6 milyar dolara satın alınmıştır.10 Mayıs 2011'de Microsoft'a 8,5 milyar dolar karşılığında satılmıştır. Üyelik alımı ve kurulumu basit olan bu ücretsiz konuşma programı, aynı ülke sınırları içerisinde ücretsiz hizmet sunar fakat uluslararası durumlarda kendi içerisinde satın almalar mevcuttur. Özellikle yurtdışı aramaları için kullanılan ‘Skype Kontör’ birimi, bizler için Türk Lirası ödeyerek satın alınır ve yurtdışına bu şekilde arama sağlanır. Aynı zamanda yazışma, iki kişi arasında görüntülü konuşma, konferans halinde görüntülü veya sesli konuşulabilir. Bu program birçok işletim sistemi için kullanılabilir ve akıllı telefonlarda da kullanıma olanak sağlar. Fotoğraf, video, ses kaydı gönderilebilir; gönderilen kişi bu esnada aktif değilse, aktif olduğunda gönderilen mesajları tek tek görebilir.

7 Skype Kontör aracılığıyla sabit telefon, cep telefonu veya yurt dışı görüşmeleri yapılabilir. Çok kullanışlı ve hızlı bir iletişime olanak sağlar. Ancak gönderilen IP adresleri bulunmaması açısından kodlar karmaşıklaştırılarak kodlanır ve bu sayede izlenmesi zor bir hal alır. Bu da Skype geliştiricilerinin kullanıcılarına sunduğu en önemli güvenlik önlemlerinden biridir.

8 Instagram Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf paylaşma uygulaması. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.

9 Kevin Systorm ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram, Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. Facebook'a satılmadan önce 30 milyon kullanıcısı olan Instagram'ın 2016 yılı itibariyle 400 milyon kullanıcısı var. Instagram kullanımı ücretsizdir. Kullanıcılarından hiçbir satın alma talep etmez. Genelde kişisel fotoğraf arşivi olarak kullanılan bu sosyal medya uygulaması, çoğu zaman da bilindik markaların kendi reklamlarını yapma amacı güderek paylaşım yaptığı bir alan olarak da kullanılmaktadır. Kullanıcılar kendi profillerini gizleyebilir, ancak takipçi isteklerini kabul etmeleri sonucu başkaları onların profillerini görebilir. Bu özellik isteğe bağlı olarak kullanıma sunulmuştur.

10 D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜRLER…


"WhatsApp,Instagram,Skype ile Kurulan İletişim Hazırlayan İlker Kireççi 20151662005." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları