Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternet GÖKHAN BAKIR Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternet GÖKHAN BAKIR Bilişim Teknolojileri Öğretmeni."— Sunum transkripti:

1

2 İnternet GÖKHAN BAKIR Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

3 İNTERNETİN ÖNEMİ  Çağımızın en sık kullanılan iletişim kaynaklarından biri olan internet, bugün hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur.  İnternet; haberleşme, bilgi edinme, banka işlemleri, eğlence vb. amaçlarla kullanılmaktadır.

4  1969 yılında ABD askeri amaçla kullanılmak üzere bilgisayarlar birbirine bağlanmış ve ARPANET adlı ağ kurulmuştur.  Bu ağ önceleri askeri ihtiyaçları karşılarken 1980’li yıllarda diğer alanlarda da ihtiyaç hissedildi ve üniversitelerde ve ticari alanda da bilgisayarlar arasında bağlantı kurularak, kurumlar birbirleriyle haberleşmeye başladılar. İnternet Nasıl Ortaya Çıktı ?

5  İnternetten yararlanmak sizin temel hakkınızdır.  İnternet sizi istediğiniz yere götüren uçan halı gibidir.  İnternet dünyamıza açılan büyük bir özgürlük penceresidir. Sevgili Öğrenciler,

6 İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI  İnternetin, öğrencilerin eğitiminde büyük yararları olduğu gerçektir. Özellikle ödev yaparken, yeni bir konunun araştırmasını yaparken büyük kolaylıklar getirmektedir.

7  Dünyanın en büyük kütüphanesidir. Dilediğiniz bilgiyi internetteki değişik kaynaklardan bulabilirsiniz.  Başka bir ülkedeki akrabalarınızla elektronik postayla veya çevrimiçi sohbet uygulamalarıyla rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz. İnternet Ne İşe Yarar?

8  İnternetten Alış-veriş yapabilirsiniz, siparişler verebilirsiniz.  Farklı mekanlardaki arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz,  Kendi web sayfanızı hazırlayarak çalışmalarınızı yayınlayabilirsiniz İnternet Ne İşe Yarar?

9 İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI  İnternet sayesinde çocuklar ve gençler elektronik posta ve sohbet odaları aracılığıyla yeni dostluklar kurmakta, arkadaşlıklarını sürdürmekte, sosyal yaşantılarını paylaşmakta, gündelik olaylar hakkında sohbet etme imkanı bulmakta ve sosyal ilişkilerini sürdürmektedirler.

10

11  Bilinmeyen yerlere açılan ve sizi davet eden her kapıdan içeri girecek misiniz?  Her pencereden başınızı çıkarıp bakacak mısınız? ZARARI VAR MI ??

12 İnternet Ne Kadar Güvenlidir? Kişisel bilgileriniz ve özel iletileriniz (e-posta, e-mail) kötü amaçlı, profesyonel kişiler tarafından illegal yollarla ele geçirilebilir. İnterneti kullanırken çok dikkatli olmalıyız!

13  İnternetten e-posta(e-mail), msn, veya bazı zararlı siteler aracılığıyla bilgisayarımıza virüs bulaşabilir.  İçeriğini bilmediğimiz ve zararlı içerikli sitelere kesinlikle girmemeliyiz.  Bu yüzden tanımadığınız kişilerden gelen e-postalardaki iletileri(ekleri) kesinlikle açmamalıyız. İnternet Güvenliği

14

15

16

17  İnternet’te yazıştığınız kişilere azami dikkat edelim. Tanımadığınız kişilerin sözlerine önem vermeyin.  Güvenliğimiz ve sağlığımız açısından bilinmeyen, güvensiz sitelere girmeyelim.  Kullandığımız sitelere kişisel bilgilerimizi vermeyelim.  İnternet kullanırken zararlı yazılımlara maruz kalmamak için güncellenen bir anti virüs programı kullanalım. DİKKAT


"İnternet GÖKHAN BAKIR Bilişim Teknolojileri Öğretmeni." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları