Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SEMİNERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATILIM ÜNİVERSİTESİ SEMİNERİ"— Sunum transkripti:

1 ATILIM ÜNİVERSİTESİ SEMİNERİ
Deniz HEPKUL, Mustafa Burak BURCU, Güçlü SERT SHGM; SHY-66/147 Koordinatörlüğü 20 Nisan 2016

2 2. Bölüm Kalifiye Personel

3 2. Bölüm/Kalifiye Personel
Mekanik olarak çalışacak personel için motor, makine, mekatronik, vb., aviyonik olarak çalışacak personel için ise elektrik veya elektronik cihazların imalat, tamir, bakım, servis, kontrol veya revizyonlarını kapsayan Ve Genel Müdürlük tarafından kabul edilen bir eğitim sürecini başarı ile tamamlamış kişidir. Söz konusu eğitim alet ve ölçüm cihazlarının kullanımını da içermelidir.

4 2. Bölüm/Kalifiye Personel
İlgili okullarda alet/ekipman/test ekipmanını, üreticisini tarafından belirtilen şekilde kullanabilme, bu süreç sırasında bakım el kitaplarından yararlanabilme, gerekli incelemeyi/testi hiçbir kusuru atlamadan gerçekleştirebilme, komponentlerin yerlerini rahatlıkla saptayabilme beceri ve kabiliyetini sergilemiş olmaları ve söz konusu komponentleri doğru bir şekilde sökebilmeleri/takabilmeleri/ayarlayabilmeleri anlamına gelmektedir.

5 2. Bölüm/Kalifiye Personel
Beceri ve kabiliyetini sergilemek üzere; Öğrencilerin yeterli sayıda inceleme/test ve komponent sökümü/takımı/ayarlaması gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

6 2. Bölüm/Kalifiye Personel
Öğrencilerin ayrıca; temiz çalışma koşullarının sağlanmasına ilişkin ihtiyacı karşılamada ve öğrencilere ve ürüne yönelik emniyet tedbirlerine riayet edilmesinde başarılı bulunmaları gerekmektedir. Ek olarak, öğrencilerin bakım emniyeti ile ilgili olarak sorumlu bir yaklaşım sergilemeleri gerekmektedir.

7 2. Bölüm/Kalifiye Personel
Pratik eğitimin süresi ve içeriği önem arz ermekte olup ilgili okulların pratik eğitim için atölye imkanları olmalıdır. Bu kapsamda; ilgili okulun kişi bazlı pratik eğitim vermesi ve kişinin yaptığı işlerle ilgili kayıt tutması gerekmektedir. (kişi bazlıdan kasıt, bir kişi yapıp diğer öğrenciler izlemeyecek, herkesin kişisel çalışabileceği, istenilen işleri uygulayabileceği sistemin sunulması. “the personal performance of the activity and actively taking part in a certain activity”)

8 2. Bölüm/Kalifiye Personel
Sonuç olarak; Genel Müdürlüğümüzün, MEB, YÖK ile çalışma yapıp belirlediğimiz teknik disipline sahip bölümlerin imkânları değerlendirilmeli ve rapor tutulmalıdır.

9 2. Bölüm/Kalifiye Personel
SHT-66 Talimatı AMC 66.B.100 Genel Müdürlük tarafından kabul edilen teknik disipline sahip bir eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanmasına dayalı olarak 66.A.30(a) toplam tecrübesinde indirim talebinde bulunan başvuru sahipleri (kalifiye personel) başvurularında eğitimin başarılı bir şekilde tamamladığını gösteren sertifikayı veya diplomayı sunmalıdır.

10 SHY-66 Lisans Tanzimi için Gereken Bakım Deneyimi
Kategori Operasyondaki hava aracı üzerinde kazanılması gereken bakım deneyimi Temel Eğitimi Olmayan Kalifiye personel SHY-147 mezunu A, B1.2, B1.4, B3 3 Yıl 2 Yıl 1 Yıl B2, B1.1, B1.3 5 Yıl

11 TEŞEKKÜRLER


"ATILIM ÜNİVERSİTESİ SEMİNERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları