Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu."— Sunum transkripti:

1 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu

2 Blog Nedir? Blog, genellikle bir ya da birkaç kişi tarafından güncellenen, içinde kişisel yorumlar, olay incelemeleri veya resim ve video gibi multimedya öğelerini barındıran bir web sitesi türüdür. Tipik bir blog da yazılar, resimler, diğer bloklara linkler ve bloğun konusuyla ilgili çeşitli multimedya öğeleri bulunur. Okurların interaktif bir formatta yorumlarını paylaşma imkanları çoğu blok da varsayılan olarak mevcuttur. Blog’lardaki yazılar genellikle ters kronolojik sırada görüntülenirler, yani en son eklenen yazılar sayfanın en başında gelir.

3 WordPress İle Neler Yapılabilir? Hiçbir program veya tasarım bilgisi gerektirmeksizin blog hazırlamanızı sağlayan, ücretsiz bir yazılımdır. Wordpress sayesinde, fikirlerinizi yazıya dökmek ve internette yayınlamak için yapacağınız tek şey, WordPress’in yönetim paneline girdikten sonra yazınızı yazmak ve Yayınla düğmesine tıklamak Wordpress de kullanabileceğiniz binlerce eklenti sayesinde bloğunuzun fonksiyonlarını genişletmeniz, binlerce tema sayesinde de bloğunuzun tasarımını hiç tasarım bilginiz olmadan değiştirmeniz mümkün.

4 WordPress İle Neler Yapılabilir? Wordpress blogları temelde hemen hemen aynıdır, ama sisteme yeni eklentiler yüklenerek bloğunuzu kendinize ve okurlarınıza göre dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Wordpress eklentilerinin bir çoğu ücretsiz olarak sunulmaktadır. Eklentilerin yanı sıra bloğunuzu özelleştirmek için temaları da kullanabilirsiniz. Varsayılan olarak wordpress 2 tema ile gelir ve kurulumun ardından Kubrick adlı temayı kullanmaya başlarsınız, ama temanızı değiştirmeniz son derece kolaydır.

5 WordPress’inizi Seçin Bir blok sahibi olmak için öncelikle kendinize uygun platformu seçmelisiniz. wordpress yazılımının farklı kullanıcılara hitap eden 3 versiyonu vardır: Wordpress.com da barındırılan sürüm. (Barındırma ve kurulum gerektirmez) Wordpress.org adresinden indirip kendi barındırma alanınıza kuracağınız sürüm Wordpress MU (Multi User) adlı çok kullanıcılı sürüm. (mu.worpress.org adresinden temin edilebilir)

6 WordPress’inizi Seçin Wordpress ’in hangi sürümünü seçerseniz seçin şu özelliklerin hepsine sahip olursunuz: Hızlı ve kolay kurulum Kullanımı kolay web ara birimi sayesinde kolay blog yazımı Yazıların kategoriler aracılığı ile konulara göre arşivlenmesi Yazılarınızın aylara göre arşivlenmesi Yorum ve geri besleme araçları

7 WordPress’inizi Seçin Wordpress ’in hangi sürümünü seçerseniz seçin şu özelliklerin hepsine sahip olursunuz: Akismet eklentisi sayesinde otomatik spam koruması Fotoğraf ve resimler için bütünleşik resim galerisi Video ve ses dosyaları için Medya Yöneticisi Sınırsız sayıda statik sayfa oluşturabilme RSS desteği Farklı blog sistemlerinden (örneğin Blogger gibi) içeriği içe aktarma araçları

8 WordPress.com mu Wordpress.org mi? Wordpress.com ücretsiz bir servistir. Hosting satın almanız ve web sunucunuza yazılım yüklemeniz gerekmez. Wordpress.com servisi aracılığı ile oluşturduğunuz blog’lar Wordpress.com sunucularında barındırılır. Ancak, wordpress.com’un bazı kısıtlamaları var. Örneğin eklenti veya özel tema yükleyemiyorsunuz ve çekirdek kod dosyalarını düzenleyemiyorsunuz. Bu kısıtlamalara rağmen bloglama dünyasına tamamen yabancıysanız ve hiç para harcamadan işe başlamak istiyorsanızWordpress.com sizin için iyi bir başlangıç olabilir.

9 WordPress.com mu Wordpress.org mi? Ayrıca Wordpress.com servisi aracılığı ile oluşturduğunuz bloğunuzu istediğiniz zaman kendi host alanınıza kurduğunuz Wrodpress.org yazılımına aktarabilmeniz de mümkün. Wordpress.org adresinden indirilen Wordpress yazılımını ise bir web sunucusuna kurmanız gerekmektedir. Worpress’i bir sunucuya kurmak için öncelikle bir hosting firmasından barındırma alanı kiralamanız gerekmektedir.

10 WordPress.com mu Wordpress.org mi? Wordpress yazılımını web sunucunuza kurduktan sonra istediğiniz gibi geliştirmek için sisteme çeşitli eklentiler kurabilirsiniz. Ayrıca Wordpress’ i kendiniz kurduğunuzda Wordpress açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan tüm kaynak kodlarına erişme yetkiniz olur, böylece az da olsa PHP ve MySQL bilginiz varsa kodlara müdahale ederek sistemi kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

11 Kendi WordPress’inizi Kurun Öncelikle bir hosting firmasından bir barındırma alanı kiralayın. Wordpress’i Türkçe olarak kullanmak için http://www.wp-tr.org/ adresine gidin ve en güncel sürümü indirin.(Wordpress 4.5)http://www.wp-tr.org/ İnen rar dosyasını bilgisayarınıza açın Filezilla gibi bir FTP programı yardımıyla htdocs klasörü altına rar dan çıkardığınız dosyaları yükleyin.

12 Kendi WordPress’inizi Kurun Verilerin kaydedileceği alan olan MySQL veritabanını oluşturun. Bu, işlem hosting sağlayıcınızın kullandığı kontrol panele göre değişiklik gösterebilir. Tarayıcınızı açıp wordpress dosyalarını yüklediğiniz site adını girin. Veritabanı bağlantı ayarlarını girdikten sonra kurulum işlemi başarı ile tamamlanmış olacak.


"İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları