Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu."— Sunum transkripti:

1 PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenişehir/DİYARBAKIR

2 Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

3 ÜÇKUYU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Okulumuz 1991-1992 Eğitim Öğretim yılında Diyarbakır Şehitlik semtinde açılmıştır. 1998-1999 öğretim yılında Ergani yolu 12. km Üçkuyu mahallesinde yapılan yeni binamıza taşınmış olup; halen faaliyetlerine devam etmektedir. Okul binası yanında bulunan 72 yataklı uygulama otelimiz ise güçlendirme raporuna istinaden faaliyet vermeyip, günümüz itibarıyla ihale aşamasına gelinmiştir. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

4  Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü  Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  Crystal Park Zoo Oteli Polonya –Tarnov Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

5  Haydi Kızlar Okula   PİLOT İLLER: VAN,SİİRT,MUŞ,AĞRI,ŞANLIURFA,BİTLİS,ŞIRNAK,MARDİN,BİNGÖL,BATMA N,KARS,HAKKARİ,ERZURUM VE IĞDIR Muş/Bulanık İlçesi “ Kız Çocuklarının Okullaştırılması AB projesi 2014 KEP-1 VE KEP-2 Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

6 EĞITIMDE TOPLUMSAL CINSIYET EŞITLIĞINI SAĞLAMAK Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

7  İlimizde yaklaşık 400.000 öğrenciden 190.000 i kız öğrencilerden oluşmaktadır(2015 İl Milli Eğitim Müdürlüğü Verileri)  2014 yılında Çeşitli nedenlerle okulla ilişiği kesilen Kız Öğrenci sayısı 15.000 civarında olmuştur.  Bu öğrencilerden yaklaşık 3000 tanesi önlenebilir devamsızlık, başarısızlık ve kendi isteği gibi nedenlerden dolayı okullardan ayrılmışlardır Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

8  Mesleki Eğitim Verimliliğinin Kapasitesini Arttırmak  Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarını Arttırarak Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamak Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

9  İlimizde Bulunan Kız Öğrencilerin Okula Devam Oranlarını arttırmak  İlimizde eğitim almakta olan ve okulu bırakma/okula ara verme riski bulunan kız çocuklarını tespit ederek okula kazandırılmalarını sağlamak.  Kız çocuklarının ailelerine yönelik olarak ziyaretler ve toplantılar yapmak.  Öğretmenlerin mesleki rehberlik alanında eğitilmesini sağlayarak; kız çocukları için rehberlik hizmetlerinin kalitesinin arttırılması.  Kız çocuklarının okullaştırılması hususunda toplumda pozitif bilinç ve farkındalık yaratmak Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

10  İlimizde görev yapan 15 meslek dersi öğretmeni  Kız çocuklarını okula gönderemeyen en az 30 aile  Eğitim hayatından uzak kalmış en az 24 kız öğrenci  Bölgedeki 30 köy muhtarı  Okulumuzda bulunan 540 öğrenci Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

11  Devamsızlık yapan kız çocuklarının tespit edilmesi  Tespit edilen kız çocuklarının evlerinde ziyaret edilmesi  Velilerle ve çevredeki köy muhtarlarıyla toplantı yapılması  Velilere eğitim verilmesi  Meslek Dersi Öğretmenlerine Mesleki Rehberlik Alanında eğitim vermek.  Proje kapsamındaki 30 kız öğrenci ve 8 personele eğitim amaçlı olarak 15 günlük yurt dışı(Polonya) hareketliliği. Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

12 PROJENİN NİHAİ FAYDALANICILARI Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

13 1. İlimizde ortaöğretime devam etmeyen kız çocuklarının okula devam oranını arttırmak Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

14 2. İlimizde eğitimine devam eden ancak okulu bırakma riski taşıyan kız çocuklarının okula devamlarını sağlamak Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

15 3. İlimizde ailelere yapılan ziyaretler ve ilçemizde bulunan köylerin muhtarlarıyla yapılan toplantılarla kız çocuklarının okullaştırılması konusunda farkındalık yaratmak Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

16 4. Eğitimde uzak kalmış asgari 24 tane kız öğrenciye turizm otelcilik alanında eğitim aldırarak mesleki nitelik kazandırmak Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

17 5. İlimizde mesleki eğitimde görev alan 15 öğretmeni mesleki rehberlik alanında eğitmek Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

18 6. İlimizde mesleki rehberlik hizmetlerini geliştirmek Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

19 7. İlimizde Eğitim Alanında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamak Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

20 8. Kız Çocuklarının okullaşma oranını arttırmak Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.

21 Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir.


"PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları