Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the."— Sunum transkripti:

1 learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2 learning to learn network for low skilled senior learners Bu dersin sonunda… Geleneksel eğitimle topluma dayalı eğitim arasındaki farkları Öğrenci merkezli sürecin ne olduğunu öğreneceğiz.

3 learning to learn network for low skilled senior learners Soru Son 10 20 30 yılda hayatınızın ve yaşadığınız yerin ne kadar değiştiğini düşününün. 10 farklılığı listeleyebilir misiniz?

4 learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm! Son yıllarda öğrenmenin önemi önemli ölçüde artmıştır ve insanlar toplum ve bireyler için Öğrenmenin ne kadar değerli olduğunun farkına varmışlardır. Bu durum teknolojinin ve insanların gelişiminden kaynaklanmıştır. Bu endüstri devriminden sonraki başka bir dönüm noktasıdır. Son 10 yıldır XIX y.y da yaşayan bir insanın hayatı boyunca öğrendiğinden daha çok şey öğrendiniz.

5 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrenmenin evrimi Son 10 yılda ne değişti? İnsan,yaşam, dünya. Öğrenme değişti – bu sadece bilgi toplama değil, ama onu düzenlemektir.. sadece sınıfta oturup öğretmeni dinlemek değil,öğrenmenin merkezinde olmaktır, özellikle de ihtiyaçlarınıza göre düzenlenmiş bir ortam. Bilgiden öğrenene transfer- öğrenci merkezli öğrenme

6 learning to learn network for low skilled senior learners Topluma dayalı öğrenme Bilgi 2008 de son 5000 yıldan daha fazla üretildi. Bu hepsini öğrenmemiz gerektiği anlamına mı geliyor? Kesinlikle HAYIR! Öğrenme şunun içindir:düşünebilmek, bilgiyi organize etmek (neyin yararlı olduğunu hatırlamak, sınıflandırıp yararsız olanları unutmak), Kendi kararlarımızı vermek,kolayca adapte olmak ve kendimizi bu dinamik dünyada daha rahat hale getirmek. Öğrenme bu dinamik zamanda insanlara ilerlemek konusunda yardımcı olur.

7 learning to learn network for low skilled senior learners Geleneksel Eğitim Geleneksel sınıf eğitimi yetişkin öğrencilerin büyük bir kısmının ihtiyaçlarına cevap vermez.- yoğun çalışanlar, anneler,yaşlı ve olanağı olmayanlar, vs. Onlar başka işlerle uğraşmak zorundadırlar, ama aynı zamanda becerilerini geliştirmeleri ve daha üretici ve rekabetçi olmaları gerekir. Öğrenme öğrencilere yakın olan her yerde gerçekleşebilir

8 learning to learn network for low skilled senior learners Kitaptan Fareye… Teknolojinin yardımıyla işyerinde, kişisel bilgisayarınızda ya da internet bağlantısının olduğu her yerde öğrenmek mümkün. – Bilgi ve iletişim teknolojileri insanlarının öğrenme şeklini değiştirdi

9 learning to learn network for low skilled senior learners Yeni Öğrenme Kültürü Yeni öğrenme biçimlerinden biri de sanal öğrenmedir. İnternet ortamını kullanarak öğrenciler öğretmenleriyle ve birbirleriyle iletişim kurabilirler. Çünkü yeni bir öğrenme kültürü gelişti.Bu öğrenciyi öğrenmenin merkezine koyar yeni esnek metotlar ve yaklaşımlar sunar.hem teoriyi hem uygulamayı düşünürler ve bu hem öğretmeni hem öğrenciyi öğrenmenin sonuçlarından sorumlu tutar. Bugünün öğretmenleri ve öğrencileri partnerdirler.

10 learning to learn network for low skilled senior learners Sanal Öğrenme Öğrencilerin serbest bırakılması bilgi toplumu için çok önemlidir.. Şu anda bir çok üniversitenin programı, internet üzerinden yapılmaktadır. Bu evinizden ayrılmadan bir üniversiteden mezun olabileceğiniz anlamına geliyor. Evden ayrılmadan dünyanın başka bir noktasında olmak!

11 learning to learn network for low skilled senior learners Soru Bunun kim olduğunu biliyor musunuz? (bu sunumu görmeyi ona borçluyuz)

12 learning to learn network for low skilled senior learners Internet Kaynakları Yeni internet kaynakları ortak paylaşılan bilgileri ortaya çıkarıyor – Google, Wikipedia, YouTube, e-dergiler, weblog, forum ve ağlar vb.. Googleen popüler olan arama motorudur. Wikipedia internet kullanıcıları ortaklaşa bilgi paylaşımında bulunabilirler. Herkes makalelere ve kaynaklara ulaşabilir. Öğrenciler bilgilerini aynı zamanda www da paylaşabilirler.

13 learning to learn network for low skilled senior learners İnternet Kaynakları You Tube da video veya film paylaşabilirsiniz. Her konuda yüzlerce kaynağa ulaşabilirsiniz. Sosyal ağlar ve forumlar öğrencilerin amaçlarına göre düzenlenmiş bilgi paylaşımının başka bir sanal araçlarıdır. Yasal olması koşuluyla her şeyi kolaylıkla bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Hemen hemen her şey hakkında internetten bilgi alabilirsiniz.

14 learning to learn network for low skilled senior learners Sonuçlar : ICT insanların bugün sahip olmaları gereken temel becerilerin alanını değiştirecektir Dilekler ! Bugünün okur yazarlığı artık sadece okuyabilmek değil aynı zamanda ihtiyacınız olan bilgiyi internette surf yaparak bulabilmektir. Bugünlerde ICT becerileri bugünün işlerinde ve gelecekte olabilecek her şey için gereklidir. “21. yüz yılın cahili okuma yazma bilmeyen değil öğrenemeyen, öğrenmemiş, ve tekrar öğrenen olacaktır.’’ (Alvin Toffler)

15 learning to learn network for low skilled senior learners Bu derste öğrendiklerimiz Yeni teknolojiler sayesinde öğrenme insanların çoğunluğu için daha yakın daha ucuz ve daha kolay bulunabilir olmuştur. Şimdi insanlar her zaman, her yerde bir öğretmeden olmadan bir çok internet kaynağını kullanarak ya da uzaktan eğitim programlarından yararlanarak öğrenmeyi sağlayabilirler. Şimdi insanlar her yerde,her zaman ve bir öğretmenin desteği olmadan da öğrenebilirler.


"Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları