Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Learning to learn network for low skilled senior learners HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLUMU Learning to Learn Training ÖGRENME KÜLTÜRÜ Developed with the support.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Learning to learn network for low skilled senior learners HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLUMU Learning to Learn Training ÖGRENME KÜLTÜRÜ Developed with the support."— Sunum transkripti:

1 learning to learn network for low skilled senior learners HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLUMU Learning to Learn Training ÖGRENME KÜLTÜRÜ Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2 learning to learn network for low skilled senior learners Bu dersin sonunda şunları öğreneceksiniz… Ögrenmelerini engelleyen insan önündeki en yaygın engeller. Bunlarin hepsi birer hurefeden ibaretler. Ve bu ögrenme yolu bize bir çok fayda saglayabilir.

3 learning to learn network for low skilled senior learners İnsanları öğrenmeden ne alıkoyar? Öğrenmeyi engellediğini düşündüğünüz bahaneleri olabildiğince çok sıralayınız. Bizim çaba ve hatalarımiz ögrenmeye götüren en önemli nedenler

4 learning to learn network for low skilled senior learners Hurafeleri yıkmak Yetişkinleri öğrenmeye katılmaktan alıkoyan bir çok öğrenme hakkında hurafeler vardır. İnsanoğlunun aya yolculuk yapabileceğini, kendinden daha zeki makineler icat edebileceğini, ve genlerin sırlarını çözebileceğini kim hayal edebilirdi?Şimdi, bütün bu düşünülemez olayların hepsi gerçek, hurafeleri yıkmamızı sağlayan da zamandır, her şeyin ilacıdır. “Basarisiz olmadim-Sadece ise yaramayan 10.000 yol buldum.” (Thomas Edison)

5 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrenme herkes için Çoğu insan öğrenme için çok yaşlı olduğuna, yeteri kadar zeki olmadığına, ve yeteri kadar şey öğrendiğine inanır. Bazıları ise öğrenmenin çok sıkıcı ve çocuklar için olduğunu düşünür. Öğrenme insana kendi hayatinin kurallarını belirlemesine yardimci olur.

6 learning to learn network for low skilled senior learners “Öğrenme için çok yaşlı” Öğrenme için asla geç değildir. Araştırmalar öğrenme ve sağlıklı yaşam arsında kuvvetli bir bağ olduğunu gösteriyor. Aklında kaslar kadar egzersize ihtiyacı vardır.Aklımızı ne kadar çok kullanırsak bize o kadar hizmet eder. “Ögrenmeyi birakan herkes yaslidir, 20sinde yada 80ninde olsun ” (Henry Ford)

7 learning to learn network for low skilled senior learners 107sindeki öğrenci Fred Moore 1999 da İngilterelin en yaşlı öğrencisi olarak ödüllendirildiğinde 107 yaşında aydı. Malcolm 1974 yılında 82 yaşında sanat sınıfına haftada bir kez devam etmeye başladı. Ögrenme yasli insanlari aktif, zinde ve glikli tutar.

8 learning to learn network for low skilled senior learners Yaşlı bir öğrenci öğretmene dönüştü 75 yaşındaki Iris Fawkes bilgisayar kullanmayı öğrenmeye karar verdi. Şimdi ise edindiği beş yetenek ile kendi bilgisayar eğitim programını işletiyor.Bir tetikleyiciye ihtiyacı vardı ve bu onun için müthiş bir değişim yarattı.’’ Şimdiye kadar hiç hissetmediğim kadar çok canlı hissediyorum’’ Ögrenme bir firsattir

9 learning to learn network for low skilled senior learners “çok da zeki değil ” Çoğu insan başarısız olmaktan korkar. Eğer insan okulda başarısız ve bir şeyi anlamakta birden çok açıklamaya ihtiyaç duyuyorsa bu onun aptal olduğunu göstermez.Bu öğrenme yolları, alışkanlıklar, öğretme yaklaşımı ve pratik ile alakalı bir süreçtir. Dahi iseniz yararı olmaz ama ögrenme herkes için iyidir.

10 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrenme bir yarışma değildir Eğer bir çiçek bahçeniz olsaydı bazı çiçeklerin hemen bazılarının ise yavaş yavaş büyüdüğünü fark edeceksiniz ama buna rağmen hepsine aynı ölçüde değer verirsiniz. Fakat çiçek açtıklarında her birinin ayrı bir güzelliği ortaya çıkar. Aynı şey öğrenme içinde geçerlidir. Öğrenme bir quiz yada yarış değildir. Bazılarımız figürlerde bazılarımız ise metaforlarda daha iyiyizdir.sadece ihtiyacımız olan potansiyelimizi geliştirmemizi sağlayacak birkaç yararlı teknik. Bir kez yeni fikirlerle doldumu akliniz asla eski haline dönmez.

11 learning to learn network for low skilled senior learners “Yeteri kadar öğrendim…” Öğrenme asla yeterli değildir. Eskiden yaptığımız gibi yiyecek üretmiyoruz. 100 yüz önceki gibi seyahat etmiyoruz. 50 yıl önceki gibi iletişim kurmuyoruz. 10 yıl önce kullandığımız aletleri kullanmıyoruz. Eger ögrenmeyi birakirsak zorlu yasam sartlarina adapte olmayida birakiriz.

12 learning to learn network for low skilled senior learners “çok zor ve sıkıcı’’ Çoğu insan için öğrenme kalpten tekrarlama ve hatırlamak anlamına gelir. Bu yıllar önce memorizing by heartgeçerli bir anlayıştı. Öğrenme şimdi artık hiç olmadığı kadar çok öğrenen odaklı. Yemek yapmayı favori TV programınızı izlerken öğrenebilirsiniz.Bir yardımsever bilgisayar programından yabancı dil öğrenebilirsiniz. Uzaklara seyahat ederken tarih öğrenebilirsiniz. Yaşlı insanlara yardımcı bir çok özel programlar vardır, öğrenme için onlardan faydalanabilirsiniz. Ögrenme modelinizi seçebilir ve kendinize uyarlayabilirsiniz

13 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrenme eğlenceli olabilir Öğrenme eğlenceli olabilir.Öğrenme zorluklarla başa çıkabilme, yeni insanlarla tanışma birbirimizin yanlışlarından öğrenme, problem çözme ve pratik problemlere çözümler üretmekle alakalıdır. Öğrenme size yeni fikirler üretmenize ve onları genellemenize yardımcı olur. Bir kez ondan zevk almaya başladığınızda sağlıklı bir bağımlılık yaratır Bir kez ondan zevk almaya basladiginizda saglikli bir bagimllik haline gelir.

14 learning to learn network for low skilled senior learners sonuç “No matter how one may think himself accomplished, when he sets out to learn a new language, science, or the bicycle, he has entered a new realm as truly as if he were a child newly born into the world.” (Frances Willard) Her gün yeni şeyler ögreniyoruz ve bu bizim zihnizimizin beslenme kaynagidir. Compliments!

15 learning to learn network for low skilled senior learners Çıkarılan ders Öğrenme bizi daha güçlü, kendine güvenli ve başarılı yapar.Fakat öğrenme sadece iş için değildir.Öğrenme zevkli, yaratıcı ve eğlenceli bir meşgale olabilir. Öğrenme bize daha iyi yasama ve hayattan zevk alma olasiligi tanır


"Learning to learn network for low skilled senior learners HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLUMU Learning to Learn Training ÖGRENME KÜLTÜRÜ Developed with the support." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları