Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with."— Sunum transkripti:

1 learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2 learning to learn network for low skilled senior learners Bu dersin sonunda… Öğrenmenin geliştirilebilir bir beceri olduğunu Öğrenme sürecinin çoğunluğunu nasıl yapacağımızı öğreneceğiz

3 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrenmeyi öğrenme Daha genç olduğunuz zamanları hatırlamaya çalışın. Bazı şeyleri bilinçli olarak ilk ne zaman öğrendiğinizi hatırlıyor musunuz? Bir şiir ya da bir şarkı, haftanın günlerini, ayakkabınızı nasıl bağladığınızı, yumurtayı nasıl pişirdiğinizi, bir ağacı nasıl çizdiğinizi, vs. Öğrenmenize ne yardımcı oldu.? Öğrenmedeki en önemli beceri nedir?

4 learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm ! Öğrenmeyi öğrenme genellikle çocukluğumuzda geliştirdiğimiz ve sonra bu yeni bilgi ve becerileri hayatımız boyunca kullandığımız hayatın en önemli becerisidir. Öğrenmeyi öğrenme hayatın en önemli becerisidir.

5 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrenmeyi öğrenmeyi nasıl öğreniriz? Öğrenmede bazı anahtar faktörler vardır: Öğrenme için motivasyon; Amaç – Ne öğrenmek istediğini bilmek; Öğrenme stili – yeni bilgi ve becerileri en etkili şekilde edinme yolu. Hazırlık ve sistem Öğrenmeyi öğrenme herhangi başka bir beceri gibidir– onu geliştirebilirsiniz.

6 learning to learn network for low skilled senior learners Motivasyon Kimse sizi öğrenmeye zorlayamaz! Öğrenmeye hazır olduğunuzda başlayın. Neyi başarmak istediğiniz ve neye ihtiyacınız olduğu konusunda net bir fikre sahip olun. Bazı insanlar iş bulmak için öğrenir, bazıları da sadece eğlenmek için. nedenleriniz farklı olabilir, ama they güçlü nedenler olmalılar. Size destek olacak bir öğretmen ya da arkadaş bulabilirsiniz ama onlar sizi doğru bir şekilde motive edemeyebilirler. Siz kendi öğrenmenizin ustasısınız!

7 learning to learn network for low skilled senior learners Amaç Ne öğrenmek istediğinize karar verdiğinizde amacınıza odaklanın. Çalışırken bu amacınız doğrultusunda hareket edin. Amacınız ulaşmak istediğiniz noktadır.

8 learning to learn network for low skilled senior learners Akıllı Amaçlar Örneğin: Aralık 2010 tarihine kadar bir Fransızca başlangıç düzeyi (A1) sertifikası alın. Öğrenme sürecinizdeki gelişiminiz için akıllıca amaçlar belirleyin Belirli Ölçülebilir Başarılabilir Gerçekçi Süreli

9 learning to learn network for low skilled senior learners Akıllı amacınız nedir? Doğru kelimeleri bulmak neden bu kadar önemli? Çünkü bu ne istediğinizi netleştirmenize ve fikirlerinizi uygulayabilmenize yardımcı olur. Amacınız ne kadar anlaşılır ne kadar belirli ve de kesin olursa o kadar başarıyı arttırma şansınız var demektir. Now try to formulate your own goal! ne istiyorum?

10 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrenme Stili Öğrenmeyle ilgili olarak tercih ettiğiniz yol nedir? Dinlemede başkalarını izlemede, okumada, katılımda,tekrar etmede,yönergeleri takip etmede ya da yalnız başına denmede iyi misiniz? Evde, sınıfta öğretmenle beraber, açık havada yada grup arkadaşlarınızla, partnerinizle bilgisayar kullanmayı sever misiniz? Beyniniz akşam mı sabah mı, sessi ortamda mı müzikle mi daha yaratıcı ve üreticidir. Bu size en uygun programı bulmak konusunda yardım edecektir. Öğrenme stiliniz çeşitli özelliklerinizle birleştirilebilir.

11 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrenme stili ve seçenekler Çeşitli öğrenme şekilleri vardır – özel ders, yetişkin sınıfları, teknik eğitimler, kendi başına öğrenme ya da uzaktan eğitim, ve daha bir çoğu öğrenme alanına bağlıdır. bazı kurslar sadece hafta sonları olur, diğerleri akşam; aile kursları bile vardır! Sizin için en uygun modeli seçmenizde yardımcı olabilecek ve size farklı öğrenme teknikleri öğretecek bir çok kariyer eğitim danışmanları vardır. Bir çok farklı seçeneği araştırın ve size en uygun olanı seçin.

12 learning to learn network for low skilled senior learners Hazırlık Öğrenmeye başladığınızda kursu takip edin. Bu düzenli ve sistematik bir şekilde çalışmanız gerektiği anlamına gelir. Derlerinizi ve egzersizlerinizi kaçırmayın çünkü yakalamak her zaman çok daha zor olacaktır. Daha fazlasına ihtiyacınız varsa bu harika! Araştırın, öğretmene sorun, arkadaşlarınızla tartışın, google da ve kütüphanede kontrol edin. Yaptığınız şeyi en iyi yapmanın tek yolu kendinizi o işe adamak ve hırslı olmaktır.

13 learning to learn network for low skilled senior learners Sistem Zihninizin bir kas olduğunu ve egzersize, yeterli uykuya ve rahatlamaya ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bilgi ve becerilerinizi test edin, öğrendiklerinizi uygulayın - en sevdiğiniz filmin ya da kitabın hikayesini bir arkadaşınıza anlatın; hatırlamanıza yardımcı olacak sembolleri kullanın; testler, problemler ve bulmacalar çözün.solve tests, puzzles, problems and crosswords. Zihninizin beslenmeye ve egzersize ihtiyacı var- En iyi olanı onu her gün kullanmaktır. the best ones are to use it every day :)

14 learning to learn network for low skilled senior learners Sonuç ! Bugün öğrendiğiniz en önemli 3 şeyi listeler misiniz? Bugün öğrendiğiniz en önemli 3 şey Dilekler!

15 learning to learn network for low skilled senior learners Öğrendiklerimiz “Dünden ders alın, Bugünü yaşayın, Yarın için umutlu olun. ‘’Önemli olan sorgulamayı bırakmamaktır” (Albert Einstein) Önemli olan soru sorgulamayı bırakmamaktır.


"Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları