Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYATA DA İ R… 23 Hamilelerin Yaz Rehberi Hamileliğinizin İlk ve Son Ayları Yaz Mevsimine Rastladıysa…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYATA DA İ R… 23 Hamilelerin Yaz Rehberi Hamileliğinizin İlk ve Son Ayları Yaz Mevsimine Rastladıysa…"— Sunum transkripti:

1 HAYATA DA İ R… 23 Hamilelerin Yaz Rehberi Hamileliğinizin İlk ve Son Ayları Yaz Mevsimine Rastladıysa…

2

3 Direkt güneş altında kalmayın. Gebelikte salgılanan bazı hormonlar güneş ışınlarına karşı cildin duyarlılığını artırarak özellikle yüz ve karın bölgesinde kahverengi lekelenmelere neden olabilir. Güneş ışınlarının dik olduğu 11.00-15.00 saatleri arasında güneşe çıkmayın. Gebelikte vücut direnci düştüğü için bazı enfeksiyonlara yatkın olabilir. Özellikle genital bölgenin nemli kalması mantar enfeksiyonu için zemin hazırlar. Bu yüzden pamuklu çamaşırları tercih edin. Sıcak havalar nedeniyle terle kaybedilen sıvı miktarı arttığı için günde en az 2,5 litre sıvı alın. Sıvı ihtiyacını karşılamak için su, maden suyu, taze meyve suları ve ayranı tercih edin. Yüksek faktörlü güneş kremi ve şapka kullanın.

4 Hamileliğinizin İlk ve Son Ayları Yaz Mevsimine Rastladıysa… Ter emici, rahat, hafif, kolay değiştirilebilir ve yıkanabilir giysiler giyin. Bol bol yürüyün ve yüzün. Yüzme ile vücudun hemen hemen tüm kasları zarar görmeden çalışır ve psikolojik olarak rahatlarsınız. Uzun süreli yolculuklarda bacak ve ayak bileklerinizde şişmeler olabilir, 2 saatte bir mola vererek kısa yürüyüşler yaparak kan dolaşımınızı uyarın. İlk 3 ay düşük ve son 3 ay erken doğum tehlikesi nedeni ile mümkün olduğunca uzun seyahatlerden kaçının. Uçak yolculuğu sizin için daha güvenlidir. Enfeksiyon ihtimalini göz ardı etmeyip havuz yerine denize girmeyi tercih edin.

5 HAYATA DA İ R… www.hisarhospital.com facebok.com/hisarhospital twitter.com/hisarhospital


"HAYATA DA İ R… 23 Hamilelerin Yaz Rehberi Hamileliğinizin İlk ve Son Ayları Yaz Mevsimine Rastladıysa…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları