Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci 2014. Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci 2014. Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları."— Sunum transkripti:

1 D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci 2014

2 Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları bölümde zorunlu staj olduğuna dair "Zorunlu Staj Belgesi" talep etmektedirler. Görüşmeye giderken Bölüm Sekreterliği’nden alabileceğiniz bu belgeyi yanınızda bulundurunuz.) Firmadan Gerekli Belgelerin Alınması Firmanın antetli kağıdına “Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Başkanlığına” ibaresi ile başlayan ve içeriğinde öğrencinin adının, okul numarasının ve staj yapacağı tarihlerin yer aldığı, firmaya kabul edildiğine dair bir dilekçe yazdırılır. Yetkili imzası ve kurum mührü dilekçede mutlaka bulunmalıdır. Daha önce bu kurumda staj yapan bir öğrencimiz olmamışsa (bunu lectures sitemizdeki staj yapılan kurumların listesinden kontrol ediniz) firmanın organizasyon şeması (çalışanlar içinde Bilgisayar Mühendisi olduğunu görebilmek için – donanım stajı için Elektrik-Elektronik Mühendisi de olabilmekte) alınmalıdır. STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE

3 Staj Komisyonu Üyelerine İmzalatılacak Belgeler (Staj yapılacak firma, kesin tarihleri ile belli olduktan sonra) Sigorta formu (bu linkten ulaşılabilir) elektronik ortamda eksiksiz doldurulup 3 adet çıktısı alınmalıdır.bu linkten ulaşılabilir Sicil Formunun (bu linkten ulaşılabilir) “UYARI” ibaresine kadar olan kısmı elektronik ortamda doldurulup 2 adet çıktısı alınmalıdır. Çıktılar alındıktan sonra sicil formlarına vesikalık ve yüzünüzün net olduğu resminizi yapıştırınız. Her iki sicil formunda da aynı resim olmasına özen gösteriniz. Dijital resim kullanacaklar mutlaka renkli çıktı almalıdır.bu linkten ulaşılabilir 3 adet 2 adet 3 nüshaya da öğrenci imzasını atmalıdır. Staj komisyonu imzası öncesinde danışman onayı yapılmadır

4 Önceki tüm işlemler tamamlanmasının ardından, staja başlanmadan en az 3 hafta öncesinden; 3 adet sigorta formu, 2 adet sicil formu Firmadan alınmış kabul yazısı (ve varsa organizasyon şeması) staj komisyonu üyelerine imzalatılmak için getirilir. Firmadan alınmış belgeler komisyona teslim edilir. 2 sicil formu da komisyon imzasından sonra öğrenciye verilir ve staj bitimine kadar öğrenci bu formları yanında bulundurmalıdır. 3 sigorta formu da komisyon imzasından sonra öğrenciye verilir ve öğrenci bölüm sekreterliğine teslim eder. Bu aşamadan sonra öğrenci staj başlama tarihi’nde staja başlayabilir.

5 STAJ BİTTİKTEN SONRA Öğrencinin yanında bulunan onaylı sicil formlarının doldurulmamış “Çalıştığı Bölümler ve Yapılan İşler” kısmı, her 2 nüsha için öğrenci tarafından doldurulur. Ardından firmanın staj sorumlusu tarafından da “Değerlendirme; not ve düşünceler” kısmı doldurulur. Son olarak Kurum mührü ve yetkili personelin imzası alınır. (Kurum mührü ve yetkili personel imzası olmayan sicil formları geçersiz sayılmaktadır.)

6 Sicil formlarını bir nüshası staj raporunun iç kapak sayfası olacak şekilde spiral edilir, diğer nüshası da kapalı zarfla (zarf kapatıldıktan sonra şekildeki gibi kurum mührü basılmadır) öğrenci tarafından elle staj komisyonuna getirilir ya da firma tarafından bölüm sekreterliğine postalanır.

7 İstenen formatta (bu linkten ulaşılabilir) ve elektronik ortamda rapor hazırlanır. Kapak sayfası mutlaka renkli, iç sayfalar öğrenciye bağlı olarak renkli ya da siyah-beyaz olacak şekilde çıktıları alınır.bu linkten ulaşılabilir Raporun içindeki her bir sayfanın aşağısında yer alan, firmanın staj yetkilisinin imzası için ayrılmış yerler imzalatılır.

8 Güz dönemi başlangıcından itibaren 3 hafta içinde onaylı ve imzalı staj raporu, şekildeki gibi spiral edilmiş hali ile, kapalı zarfla gelen sicil formu ile birlikte staj komisyonuna teslim edilir. Geciken staj raporları kesinlikle kabul edilmez.

9 Sıkça Sorulan Sorular Ara tatilde staj yapılabilir mi? – Son sınıf gözüken öğrenciler ara tatilde staj yapabilirler. Bunun dışındaki öğrenciler ara tatilde kesinlikle staj yapamazlar. – Ara dönemde yapılan stajların raporları ve kapalı zarfla gelen sicil formları bahar dönemi başlangıcından itibaren 3 hafta içinde staj komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir. Yaz okulu süresince staj yapılabilir mi? – Yaz okulu süresince kesinlikle staj yapılamaz. Eğer firma ile anlaşılırsa yaz okulu öncesi ve sonrası bölünmüş olarak staj yapılabilir. – Sigorta formları ve sicil formları da bunun paralelinde çifter nüsha olarak doldurulacaktır.(2 sicil formu ve 3 sigorta formu yaz okulu öncesi için belirtilen tarihlerle doldurulurken, 2 sicil formu ve 3 sigorta formu yaz oklu sonrası için belirtilen tarihlerle doldurulacaktır) Final ve bütünleme sınavları süresince staj yapılabilir mi? – Final haftaları kesinlikle staj yapılamaz. Bütünleme haftası için ise firma kabul ettiği takdirde ve en fazla 2 sınava girilmesi durumunda staj yapılabilir. Dönem içinde staj yapılabilir mi? – Mezun olabilecek durumda olup, bitirme projesi hariç tüm derslerinden muaf olan öğrenciler güz ve bahar dönemleri içerisinde staj yapabilmektedirler.

10 Bayram tatiline denk gelen günler yüzünden hafta kaybı olur mu? – Staj süreleri haftalık bazda değerlendirilir ve stajın bir haftasının kabul görebilmesi için en az 5 iş günü fiili olarak firmada bulunulması esastır. Bu yüzden bayram tatiline denk gelen günler yüzünden çalışılmış gün sayısı 5 iş günü aşağısında kalan haftalar toplam haftalarınızdan düşürülmektedir. Dikey geçişle bölüme gelen öğrencilerin önceki stajları kabul görüyor mu? – Dikey geçişle gelen öğrenciler geçiş öncesi okullarından stajlarını başarıyla tamamlamış olduklarına dair okulun mührü ve bölümün stajla ilgili öğretim görevlisinin imzasını taşıyan bir dilekçe ile bir not döküm belgesini staj komisyonuna teslim ettikleri takdirde, yapmış oldukları stajlar 6 haftalık donanım stajı olarak kabul görmektedir. Donanım stajlarından beklenen nelerdir? – Donanım stajlarından komisyon olarak beklentimiz, öğrencinin kendisi için mümkün olduğunca faydalı işlerde yer alması olacaktır. Başka bir deyişle, tüm staj süresinde format atmak gibi eğitici olmayacak işlerde sürekli yer alınması istenmemektedir. Daha çok network ve gömülü sistemler üzerine yapılan donanım stajları öğrenciden beklenmektedir. – Bunların dışında donanım stajı raporları internetten kopyala-yapıştır halinde alınmış içeriklerden ötürü de yetersiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin özgün raporlar yazmaları konusunda dikkat etmeleri gerekmektedir. Yazılım stajlarından beklenen nelerdir? – Yazılım stajlarında mutlaka öğrencinin bir yazılım projesinde yer alması beklenmektedir. Bu nedenle öğrenci gerek yazılım mühendisliği alanında gerekse programlama alanında firmadan mümkün olduğunca beslenebilmeli ve bunları staj raporuna da yansıtabilmedir.

11 Bilinmesi gereken temel kurallar Bir öğrencinin mezun olabilmesi için toplamda 12 haftalık zorunlu stajlarını tamamlaması gerekmektedir. Bu 12 haftanın en az 2 haftası donanım, en az 4 haftası yazılım ve diğer kalan 6 hafta da öğrencinin isteğine bağlı olarak yazılım ve/veya donanım şeklinde yapılmalıdır. Bir firmada 8 haftadan fazla staj yapılamaz. Öğrenci aynı yaz içerisinde birden fazla yerde staj yapabilir. Önerilen 4 hafta donanım (2. sınıfın sonunda), 8 hafta da yazılım (3. sınıfın sonunda) stajlarınızı yapmanızdır. Staj Komisyonu Başkanı; Prof. Dr. Yalçın Çebi Staj Komisyonu Üyeleri; Araş. Gör. Mustafa Batar Araş. Gör. İlker Kalaycı Araş. Gör. Pelin Yıldırım Araş. Gör. Yunus Doğan Araş. Gör. Dr. Meltem Yıldırım


"D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci 2014. Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları