Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAVACILIK SİGORTALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAVACILIK SİGORTALARI"— Sunum transkripti:

1 HAVACILIK SİGORTALARI
Başa Dön

2 Havacılık Sigortaları
MAPFRE GENEL SİGORTA olarak Havacılık sigortaları hizmetimiz özellikle ”Genel Havacılık” kapsamında verilmektedir. Bu kapsamda temin edebileceğimiz sigortalar kısaca aşağıda sıralanmıştır: Hava taşıtları Tekne (kasko sigortası) Hava Taşıtları Savaş Sorumluluk Pilot Lisans Kaybı Ferdi Kaza (genellikle Koltuk Ferdi kaza esasıyla çalışır) Sigortalanması talep edilen hava taşıtlarının kullanım amaçları olarak Hava Taksisi, Kişisel ve İş, Endüstriyel Fayda, değerlendirme (lisans yükseltme değerlendirmeleri dâhil-type rating) uçuşları, deneme uçuşları, hava liyakat uçuşları olabilmektedir.

3 Hava Taşıtları Tekne Hava Taşıtları Tekne Sigortası ile havacılığın ana poliçe şartları metni sayılan AVN1C Londra Hava Taşıtları Sigortası Poliçe Metni’ne bağlı olarak uçak, otomobil kasko sigortalarında olduğu gibi karşılaşılacak maddi zararları teminat altına alınır. Hava Taşıtları Tekne Sigortası’nda verilen teminat, poliçede belirtilen limitle sınırlı olmak üzere, her bir olay başına muafiyet uygulaması vardır. Bu muafiyet uygulaması genellikle tam ziya hallerinde istisna edilir. Hava Taşıtları Tekne teminatının ana poliçe metni AVN1C’ye ilave olarak poliçede belirtilen diğer klozların özel şartlar kapsamında genişletilmesi mümkündür. Örneğin, tekne sigortası teminatı altında, hava taşıtı yedek parça poliçe metni özel şartlarına ait ilgili klozlar ile uçağa ait yedek parçalar teminat kapsamında, ek teminat sağlanarak sigortalanabilir.

4 Hava Taşıtları Savaş Hava Taşıtları Tekne Savaş & Benzer Riskler: Savaş teminatı, Hava Taşıtları Savaş & Benzer Riskler LSW555D poliçe metni kapsamında teminat verilmektedir. Tekne Savaş teminatı, uçağı, harp ve benzeri rizikolar kaynaklı zarar ve ziyanlara karşı poliçe limitleri ile sınırlı olmak üzere korumaktadır. Teminat bedeli, Hava taşıtları tekne sigorta bedelinin aynısıdır. Hava Taşıtları Tekne Savaş Sigortası, özellikle terör anlamında riskli sayılan Iran, Irak gibi bölgelerde terörizmin olumsuz etkilerine karşı önemli bir koruma yaratmaktadır.

5 Havacılık Sorumluluk Sigortaları
Sorumluluk (Üçüncü Şahıs ve Yolcu Mali Mesuliyet) : Tekne sigortalarında da esas alındığı üzere AVN1C Londra Hava taşıtları Sigortası Poliçe Metni çerçevesinde geçerlidir. Sigortalıya ait Hava taşıtlarının kullanımları sırasında üçüncü şahıslara ve yolculara verilebilecek bedeni ve maddi zararlar (bagaj ve kişisel eşyalar dâhil) ile bedeni zararlar sebebiyle doğabilecek hukuki sorumluluklar güvence altına alınır. Hava taşıtları için minimum sorumluluk teminat limiti, Sivil havacılık tarafından da talep edildiği üzere, ilgili uçağın maksimum kalkış ağırlığına göre tespit edilmektedir. Bu nedenle, teklif çalışmasına konu olan hava taşıtının alması gerekli teminat limitinin tespiti ve fiyat çalışması bakımından hava taşıtının maksimum kalkış ağırlığı bilgisinin tarafımıza iletilmesi ayrıca önem arz etmektedir. Türk Sivil Havacılık tarafından kabul görmüş Avrupa Birliği sorumluluk limitleri skalasında ilgili uçak için maksimum kalkış ağırlığına tekabül eden minimum sorumluluk limitlerini bulmak mümkündür.

6 Havacılık Sorumluluk Sigortaları
Örneğin, uçağınızın maksimum kalkış ağırlığı 1000 kilogram ise sorumluluk anlamında uçağın alması gereken minimum teminat limiti SDR’ e tekabül etmektedir. SDR cinsinden belirlenen bu teminat limiti akabinde SDR karşılığı USD veya EUR olarak temin edilir. Hava Taşıtları Tekne Sigortası’nda görebileceğiniz muafiyet uygulamasına sorumlulukta da rastlamak mümkündür. Bu muafiyetlerin uygulamaları genellikle kargo ve posta kayıpları içindir. Sorumluluk teminatları genellikle kombine tek limit olarak verilmektedir. Kombine tek limit, tek bir limit altında aşağıda belirtilen teminatları ilgili alt limitlerle karşılamaktadır. SDR 250,000 Bedeni zarar veya ölüm için yolcu başına SDR 1,131 Bagaja verilen zarar veya bagajın taşınmasında yaşanan gecikmeler için olay başına SDR 19 Yüke verilen zararlar için kilogram başına

7 Havacılık Ferdi Kaza Sigortaları
Ferdi kaza (Mürettebat ve/veya Yolcu): Havacılık ferdi kaza teminatı mürettebat ve/veya yolcuya verilmektedir. Genellikle “koltuk ferdi” anlamında temin edilse de, direkt şahsa (isme) yönelik tam bir ferdi kaza sigortası olarak da verilebilmektedir. Koltuk ferdi kaza teminatı ile sigortalıya ait hava taşıtlarının uçuşu esnasında mürettebat ve yolcuların uğrayabileceği bedeni zarar ve ziyanlar teminat altına alınmaktadır. Genel olarak NMA2989 Lloyd’s Kaza ve Hastalık poliçe şartları metni esaslarına bağlı olarak çalışır.

8 Pilot Lisans Kaybı Sigortaları
Pilotların direkt bir kaza sonucu yaralanması veya hastalığa maruz kalması sebebiyle “daimi veya geçici” olarak iş göremez hale gelmeleri neticesinde pilotluk lisansını ve/veya lisans geçerlilik sertifikasını kaybetmeleri halinde finansal destek sağlayan bir sigorta ürünüdür. İlgili özel şartlar ile temin edilen kapsam dahilinde çalışır. Bu sigorta, lisanslarını kaybeden pilotlar için geleceklerini icra etmeleri anlamında oldukça büyük önem taşımaktadır. Sigorta kapsamında temin edilen azami limit, pilotların yıllık gelirleri üzerinden yapılan aktüerya hesaplamaları ile tespit edilebilmekte, maruz kalınan risk boyutunda finansal destek sağlanmaktadır.


"HAVACILIK SİGORTALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları