Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİM VE SANAT MERKEZİ Bilim ve Sanat Merkezi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim çağındaki özel veya üstün yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİM VE SANAT MERKEZİ Bilim ve Sanat Merkezi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim çağındaki özel veya üstün yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin."— Sunum transkripti:

1 BİLİM VE SANAT MERKEZİ Bilim ve Sanat Merkezi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim çağındaki özel veya üstün yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılan ücretsiz bir devlet kurumudur.

2 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNİN AMACI İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim kurumlarına devam eden özel veya üstün yetenekli öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak Bilim ve Sanat Merkezlerinin (Bilsemlerin) temel amacıdır.

3 BİLSEM´DE EĞİTİM, ULAŞIM, DİPLOMA, NOT DURUMU NASILDIR? Bilim ve Sanat Merkezine gelmeye hak kazanan öğrenciler kendi okullarında örgün eğitimlerine devam edip okul dışı zamanlarda Bilim ve Sanat Merkezine devam edeceklerdir. Örneğin okulunda sabahçı olan öğrenciler; öğleden sonra, okulunda öğleci olan öğrenciler; sabah ve okulları tam gün olan öğrenciler ise Bilim ve Sanat Merkezine okul çıkışından sonra/akşam saatlerinde devam edecektir. Bilim Sanat Merkezlerinde yatılı öğrenci durumu yoktur.

4 BİLSEM´DE EĞİTİM, ULAŞIM, DİPLOMA, NOT DURUMU NASILDIR? Bilim ve Sanat Merkezine gelmeye hak kazanan öğrencilerin ulaşımları velileri tarafından sağlanacaktır.

5 BİLSEM´DE EĞİTİM, ULAŞIM, DİPLOMA, NOT DURUMU NASILDIR? Bilim ve Sanat Merkezi Eğitimi bitiminde öğrencilere diploma verilmez. Her dönem sonunda öğrencilere program tamamlama belgesi verilir.

6 BİLSEM´DE EĞİTİM, ULAŞIM, DİPLOMA, NOT DURUMU NASILDIR? Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencilerin başarıları sınavla ölçmek veya not vermek yerine; öğrencilerin uygulanan programlar sonucunda gösterdikleri performans öğretmenler kurulunda değerlendirilip üst döneme devam edecek öğrenciler belirlenir.

7 BİLSEM´DE EĞİTİM PROGRAMLARI NASILDIR ? Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi belirlendikten sonra uygulanan 5 eğitim dönemi mevcuttur.

8 BİLSEM´DE EĞİTİM PROGRAMLARI NASILDIR ? 1.Uyum Dönemi 2.Destek Eğitimi Dönemi -İletişim Becerileri -Grupla Çalışma Teknikleri -Öğrenme Yöntemleri -Problem Çözme Teknikleri -Bilimsel Araştırma Teknikleri -Yabancı Dil -Bilgisayar -Sosyal Etkinlikler 3.Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme Dönemi 4.Özel Yetenekleri Geliştirme Dönemi 5.Proje Dönemi

9 TEŞEKKÜRLER… ELAZIĞ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ www.elazigram.meb.k12.tr/


"BİLİM VE SANAT MERKEZİ Bilim ve Sanat Merkezi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim çağındaki özel veya üstün yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları