Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güneş ile ısının, kazanın!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güneş ile ısının, kazanın!"— Sunum transkripti:

1 Güneş ile ısının, kazanın!
Levent İlhan

2 Hiçbir enerji kaynağından destek almaz.
İhtiyaç duyduğu ısı ve elektrik enerjisini güneşten alır.

3 Hiç düşündünüz mü? Kullandığımız ve kullanabileceğimiz hangi enerji kaynağının devamlılığından emin olabilirsiniz? Hangi enerji kaynağını kullanırken aylık fatura ödemeyiz? Hangi enerji kaynağını kullanmamızı bir başkası engelleyemez?

4 GÜNEŞ TABİ Kİ! SO&SO Sıcak hava panelleri, dış ortam ısısına °C ısı artışı yaparak iç mekana üfler. Isıtılan ve havalandırılan yaşamsal alanlar, sağlıklı ve konforlu eğitim için keyifli bir ortam sağlayacaktır.

5 SO&SO güneş enerjisini ısı ve elektrik enerjisine çevirir.
Günümüz şartlarında ulusal enerji şebekelerinden faydalanıyoruz. Yakın bir geçmişte jeopolitik sebepler ile Rusya, İran ve Azerbaycan kaynaklı doğalgaz, ulusal şebekelerimizin de bir anda susma ihtimalini hep birlikte yaşadık. Bu tarz sıkıntıları gelecekte yaşamayacağı garantisini kimse veremez. Güneş enerjisi kaynaklı elektrik ve ısınma sistemleri tamamen güneş kaynaklı çalışır. Güneş varsa çalışmaması için hiçbir sebep yoktur. Ankara da Ekim ayının 15 i gibi konutlarda bireysel ısınma ihtiyacı başlar.Kış aylarının yarısından fazlasında hava güneşli fakat soğuk geçer. SO&SO Sıcak hava panelleri bu havalarda dış ortam ısısına °C ısı artışı yaparak iç mekana üfler. Bu durumda yakıt fatura tutarınız düşecektir.

6 ÇALIŞMA PRENSİBİ

7 Gün içinde yapılan ısıtmanın yararı.
Gün içinde, güneş varken yapılan ısıtma, anlık olarak ortamın ısıtılmasını sağladığı gibi ortamda bulunan eşyaların da ısınmasını sağlar. Ortamda bulunan eşyalar birer enerji pili görevi görür. Güneş battıktan sonra ortamın birden soğumasına engel olur. Aynı prensip ortam ısınırken de geçerlidir. Soğuk olan bir ortamı ısıtmaya başladığınızda da bir miktar enerjiyi eşyalar emerler. Kış aylarında birkaç gün kapalı kalan konut veya iş yerinizde ısıtma yapmaya başladığınızda ilk gün tam kapasite dahi ısıtma cihazınızı çalıştırsanız, ortamı ısıtamazsınız. Ortam da bulunan eşyalar ve iç duvar yüzeyleri ısınma ihtiyacı duyarlar, içlerinde depoladıkları soğuk enerjisini atarlar.

8 KAPASİTE ARTIŞI

9 Eğitim kurumlarında Güneş doğduğu anda ısıtma yapmaya başlayan So&So sıcak hava panelleri, aynı zamanda yaşamsal alanların sıcak taze hava ile havalandırılmasını sağlamaktadır. Yoğun kullanılan yaşamsal alanlarda, istemeden oluşan kötü kokunun giderilmesinde de etkilidir. Tatil günlerinde yaşamsal alanların ısıtılması gereksiz bir maliyet olarak görülmektedir. Tatil sonrasında ise ısıtılması zaman almaktadır. Öğretmenler, Öğrenciler ve çalışanlar için sağlık problemlerine sebep olmaktadır. Hafta başı sendromunun bir kısmını da yaşamsal alanların konfor sıcaklığına ilk gün ulaşamaması oluşturmaktadır. So&So sıcak hava panelleri ile yarı yıl tatili, hafta sonu tatili veya hafta içi, güneş olduğu sürece ısınmak bedelsizdir.

10 Yapı tarzına uygun çözümler.
Yapının kullanım amacı ne olur ise olsun, kullanım amacı ve yapının özelliklerine bağlı olarak farklı çözümler üretilmesi mümkündür. Yapının dış cephesinde bulunan boş alanların her metre karesi, So&So sıcak hava panelleri ile Watt gücünde güneş radyatörüne çevrilir. Yaşamsal alana konulan oda termostadı ile istenildiği anda So&So sıcak hava panelleri devre dışı bırakılır.

11 Çok katlı yapılarda uygulama
So&So sıcak hava panelleri, alışık olduğumuz güneş enerjisi sistemleri ile tamamen farklı sistem dizaynına ve çalışma prensiplerine sahip olduğu gibi görüntüsü de tamamen farklıdır. Güneş enerjisi denildiğinde, akılda kalan,yapı tarzına aykırı borular , silindirik su deposu yada sanki birisi camdan bir kutu atacakmış gibi cam kenarlarına asılı duran klima dış ünitelerinin oluşturduğu çirkin görüntüleri aklınıza kesinlikle getirmeyin. Bir reklam panosu, dekoratif dış cephe kaplaması yada bina içi aydınlatması amaçlı cam görüntüsündedir. Son derece şık ve çok katlı konutlarda da mimari bir detaymış görüntüsünde, yerleşim yapılması mümkündür. Çok sayıda So&So sıcak hava panelleri ile merkezi bir sistem kurulması mümkün olduğu gibi aynı dizayn ile şebeke beslemeli bir sisteme ön ısıtma yapılması da mümkündür.

12 Direk ısıtma yapar, böylece sistemde sıvı kullanımına bağlı oluşabilecek problemler yaşanmaz.
Hiçbir ulusal yada lokal enerji şebekesine ihtiyaç duymaksızın çalışır. Güneşi görmesi yeterlidir. Montajı yapıldıktan sonra yıllarca mevsimsel bakım yada sarf malzemesine ihtiyaç duymaz.

13 Yazlıklar da terasa montaj
Dış cephesinde güneş alan montaj alanı olmayan yapılar da teras alternatifi değerlendirilir.

14 Nemli ve sıcak iklimler için vazgeçilmez bir ekonomi!
Sadece yazın yada yıl boyu kullanılan sayfiye konutlara her daim konforu sağlar.

15 Çatı üzeri montaj örneği.
Yapı tarzından anlaşılacağı gibi soğuk bir iklim de kullanılmaktadır. Kar yükü fazla olan bir bölgenin çatı açısına sahip. Bu bölgelerde yaşayanlar enerjinin kıymetini daha iyi biliyorlar.

16 Varlığı dikkat çekmeyen bir So&So uygulamasının yanında sanki birisi camdan bir kutu atacakmış gibi cam kenarlarına asılı duran klima dış ünitesinin oluşturduğu fark bir arada.

17 Merkezi yada ferdi ısınmanızın önemi yok!
Yaşadığınız alanın düşük maliyet ile ısıtılmasına kesinlikle katkısı olacaktır. Mevsim dönüşlerinde devre dışı kalan merkezi sistem ısıtılan konutlarda sorununuzu ferdi olarak çözmek ve bedelini ödemek zorundasınız.

18 Öğrenci yurtları için ideal ve lokal bir çözüm.

19 Güneş alma cephesine bağlı olarak istasyon sayısı arttırılabilir.
İşletmelerin geneline uygulanabileceği gibi ofis bölümlerine de uygulanabilir. Güneş alma cephesine bağlı olarak istasyon sayısı arttırılabilir.

20 Okul ve fabrikaların çatıları montaj için kullanılır.
Çok sayıda SO&SO sıcak hava panelleri ile daha büyük alanların ısıtılması mümkündür. Aynı dizayn ile merkezi ısıtma sistemleri kurulabilir.

21 Konutlarda boş alanlara kolayca montaj yapılır.

22 Dağ evlerinde kullanım.
Sahil bölgelerinde yaşanılan nem ve ısınma problemlerine karşı rahatlıkla kullanıldığı şekilde dağ evlerinde de kullanılmaktadır.

23 Müstakil sitelerde, ferdi ısınma çözümüdür.

24 Uygulama yapılacak konutun yaşı önem arz etmemektedir.
Yeni inşa edilen konutlarda uygulanabileceği gibi eski konutlarda da rahatlıkla uygulanır.

25 Enerji ihtiyacı estetiğin önüne geçebiliyor.
Ulusal enerji şebekelerinden uzakta yaşıyorsanız, enerji sizin için hayati önem taşıyacaktır. Elektrik temini ve ısı ihtiyacınızı güneş kaynaklı ve işletme maliyetsiz olarak karşılayabilirsiniz.

26 Ferdi bir uygulama. Konutun güneş elen arka cephesinde boş alanlar değerlendiriliyor.

27 Yazlıklarda bir uygulama

28 Dağ kulübesi uygulaması
Tüm enerji şebekelerinden uzakta, fakat her an acil kullanımı mümkün bir dağ kulübesinde bile rahatlıkla kullanılır.

29 Güneşi doğru açı ile alması için gerekli montaj seti

30 Çatı uygulaması

31 Çatı uygulaması Çatı altı detayı: Isıtılan hava izoleli flex borular ile yaşamsal alana taşınır.

32 Çatı uygulaması

33 Çatı uygulaması

34 Çatı uygulaması Tavandan iç mahalle sıcak hava üflenirken, çapraz bir köşeden de iç mahalden hava emişi yapılabilir.

35 Sahilde bulunan yapılarda avantajları
So&So sıcak hava panelleri ısıtmanın yanı sıra havalandırma yapmaktadır. Taze havanın ısıtılmasıyla iç mahallere nemsiz, sıcak ve taze havalandırma yapılır. Böylece neme bağlı oluşan koku, yapının genelinde ve eşyalarda oluşan yıpranmanın da önüne geçilmiş olur. İşletme maliyeti olmadan yapılan ısıtma ve havalandırma sayesinde yıllık olarak yapı genelinde ve eşyalarda yapılması gereken bakım onarım giderleri ortadan kalkmış olur.

36 So&So sıcak hava panellerinin sıcak hava çıkış menfezi

37 İç mahal sıcak hava üfleme menfezi

38 Konforunu yaşayanlar ,varlığını hisseder!
Dış duvara montaj uygulaması

39 Dış duvara montaj uygulaması
Merkezi havalandırma sistemine sıcak hava aktarımı yapılabilir.

40 Dış duvara montaji iç mahal emiş uygulaması,
Dış duvara montajı yapılan So&So sıcak hava paneli iç mekandan aldığı soğuk havayı ısıtarak tekrar iç mahele üfler.

41 Dış duvara montaj, dışardan taze hava emiş, iç mahale üfleme uygulaması.

42 İç mahal sıcak hava üfleme menfezi

43 Daire içinde homojen havalandırmanın daha sağlıklı olabilmesi için kapı altlarında menfez uygulaması

44 So&So sıcak hava panellerinin farklı kapasitelerde oluşturulan istasyonları.

45 Çatı montajı aşamaları 1

46 Çatı montajı aşamaları 2

47 Çatı montajı aşamaları 3
Çatı arasından flex borular ile geçiş ve iç mahal tavanından üfleme menfezi detayları.

48


"Güneş ile ısının, kazanın!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları