Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜZLEM NEDİR?. DÜZLEM NEDİR? DÜMDÜZDÜR HAYALİDİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜZLEM NEDİR?. DÜZLEM NEDİR? DÜMDÜZDÜR HAYALİDİR."— Sunum transkripti:

1

2 DÜZLEM NEDİR?

3 DÜMDÜZDÜR HAYALİDİR

4 BİLİYOR MUSUNUZ? Gerçek Dünyada düzlem yoktur. Tüm düz olarak gördüğümüz yüzeyler birer düzlem parçasıdır. Sınıfınızın tabanı , sıranızın yüzeyi , tahtanızın yüzü birer düzlem parçasıdır. Düzlemden bir bölümdür.

5 Sınıfınızın , evinizin , sıranızın üzerinde incecik bir perde düşünün, ve bu perdenin tüm yönlere doğru sınıfınızı, evinizi , dağları tepeleri aşıp , dünyanın dışına çıkıp sonsuza kadar uzandığını düşünün . Bu Düzlemdir.

6 Örnek olarak; durgun su yüzeyi, pencere camının yüzeyi, düzgün masa yüzeyi verilebilir.

7 Düzlem parçası ise bu düzlemlerin olduğu şekillerdir
Düzlem parçası ise bu düzlemlerin olduğu şekillerdir. Mesela bir tablo , bir kilim, halı, kağıt parçası gibi. Düzlem parçaları düzlemsel şekillerden oluşmuştur Düzlem parçası örnekleri: Yazı tahtası, halı, masa, duvar, tablolar, televizyonun yüzeyi vs vs..

8 Düzlem ile Düzlem Parçası Farkı

9 Düzlem parçaları düzlemsel şekillerden oluşmuştur
Düzlem parçaları düzlemsel şekillerden oluşmuştur. Düzlem her yönden Sınırsızdır. Durgun su yüzeyi, pencere camının yüzeyi, düzgün masa yüzeyi birer düzlemdir. Yazı tahtası, masa gibi yüzeyler birer düzlem parçasıdır. Yap boz kartonu bir düzlem parçası, yap-boz parçaları ise birer düzlemsel şekildir. Kilim bir düzlem parçası, kilimin desenleri ise bir düzlemsel şekildir.


"DÜZLEM NEDİR?. DÜZLEM NEDİR? DÜMDÜZDÜR HAYALİDİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları