Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2015

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2015"— Sunum transkripti:

1 Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2015
EBA V2 Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2015

2 EBA Portal 8 Eylül 2015 tarihi itibariyle EBA v2 test yayınının başlamıştır. Etkileşimli Sınıf Yönetimi ile birlikte başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere eğitimin bütün paydaşları için tasarlanan, ders programlarının yanında öğrencide güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya ve beceriler kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri içerir.

3

4 EBA v2 temelde üç ayak üzerine inşa edilmiştir.
EBA Ders: Öğretmen ve öğrencilerin e-içeriklere ulaşabildiği, kullanıcı adı ve şifre ile erişim yapılabilen, öğretim yönetim sistemi, EBA Paylaşım: Öğretmenlerin ve okul, ilçe, il idarelerinin yaptıkları çalışmaları tanıtabilecekleri, ‘ben de varım’ diyebilecekleri haber, video, ses, görsel paylaşım alanı, EBA Portal: Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü´nün "protokol yaparak sisteme entegre ettiği özel sektör ve kamu eğitim portallarının olduğu bölüm.

5 EBA V2’nin sağladığı yenilikler
Yönetim sisteminin (LMS) kurulmuştur. Öğretmen – öğrenci etkileşimi sağlanmıştır. Raporlama sistemi kurularak karar vericilere destek sağlanmıştır. Ölçme – değerlendirme sisteminin kurulmuştur. Tüm içerikler ve sorular alt kazanımlarla ilişkilendirilmiştir. Öğrenciye özel içeriklerin atanabileceği ‘bireyselleştirilmiş öğrenim yönetim sistemi’ geliştirilmiştir. Kişiye özel dosya saklama ve paylaşım alanı oluşturulmuştur.  Engellilere yönelik içerikler geliştirildi, sesli kitap okuma cihazları dağıtılmıştır.

6 Etkileşimli Sınıf Yönetimi Nedir?
Etkileşimli Sınıf Yönetimi’nin derste öğretmen ve öğrencilerin etkileşimine; etkileşimli tahta ve tablet ile ders işlemelerine imkân sağlayan bir sınıf yönetim yazılımıyla, kontrol öğretmende olacak.

7 Etkileşimli Sınıf Yönetiminde;
Öğretmen bu etkileşim sırasında tabletleri yönetir. Sistemin kontrol mekanizması, öğretmene, öğrencilerin dikkatini dağıtacak uygulamaları kısıtlayabilme imkânı tanır. ESY ile tabletler arası görüntü paylaşımı ve sınıf içinde anlık oylamalar yapılabilir. Öğrenciler, öğretmen rehberliğinde, bireysel çalışmalar ve grup çalışmaları gerçekleştirebilir, özgün projeler ortaya koyabilirler. ESY ile sınıf içi etkileşimin üst düzeyde tutulması, öğrenci öğretmen iletişiminin artırılması amaçlanmıştır. Ayrıca ders yönetimi özellikleri sayesinde de ders süresinin önemli bölümünü kapsayan sınıf yönetim süreçleri kısa zamanda gerçekleşebilmektedir.

8 Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2015
Teşekkür Ederiz. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2015


"Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2015" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları