Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursiyerlerinin Avrupa Stajı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursiyerlerinin Avrupa Stajı"— Sunum transkripti:

1 Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursiyerlerinin Avrupa Stajı
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir MEZITLI HALK EGİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

2 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Ortaklar , Bütçe ve Süre Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Ortak : Medisina BELÇİKA Bütçe: AVRO Süre: 1 Temmuz Haziran 2015

3 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
ÖZET Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir AB ülkelerinde verilen hasta ve bakımı uygulamaları incelenerek öğrenci ve öğretmenlerimizin mesleki bilgi ve becerisi arttırarak eğitiminde çağdaş ve yenilikçi yaklaşımları çalışma alanlarında uygulayabileceklerdir. Hasta ve yaşlı bakımı uygulamalarında yabancı bir kültüre ait faaliyetlere ait kazanımlarını ilimizde yaygınlaştırarak kültürler arası etkileşim oluşturacaklardır.

4 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
SUMMARY Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir In this project we aim to examine the practices, increase professional knowledge and skills of our students and teachers on the sick and and elderly people care In EU countries, in order to be able to implement to contemporary training and innovative approaches.

5 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Genel Hedefler Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir AB ülkelerinde verilen hasta ve bakımı uygulamaları incelenerek öğrenci ve öğretmenlerimizin mesleki bilgi ve becerisi arttırarak eğitiminde çağdaş ve yenilikçi yaklaşımları çalışma alanlarında uygulamak. Hasta ve yaşlı bakımı uygulamalarında yabancı bir kültüre ait faaliyetlere ait kazanımlarını ilimizde yaygınlaştırarak kültürler arası etkileşim oluşturmak.

6 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Özel Amaçlar Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Katılımcıların hasta ve yaşlı bakımı ve eğitimi konularında bilgi ve becerilerini arttırmak. Mesleki yeterliliklerini Avrupa standartlarına çıkartıldı. Hasta bakıcılığı ve eğiticiliği mesleğine uluslararası standart kazandırıp, ilimizde bu alanda eğitim yapan kurumların niteliğini, eğitim kalitesini yükseltmek. AB üyesi ülkelerde yaşlıların ruhsal durumlarının nasıl izlendiğini öğrenmek. Yaşlılara yaptırılan aktiviteleri çalışmaları hakkında bilgi ve beceri edinmek. Hasta/yaşlı bakıcı iletişimi hakkında gözlem yapmak, beceri kazandırmak. Projemizde başlangıçta planlanan tüm hedeflere ulaşmak. Başlangıçta düşündüğümüz temel konularda ülkemizde hem kaliteli bir eğitime hem de alanında iyi eğitim almış kalifiye sağlık personeline ihtiyaç duyulmasına ve iyileştirme yapılabilmesine yürütülen projemizle katkı sağlamak

7 Projeniz tarafından değinilen en temel konular nelerdir?
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Sağlık ve Saadet Sağlıklı Yaşam, Aktif Yaşlanma Engellilik- Özel İhtiyaçlar

8 Kalite ve yönetim konuları
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Ortağımız daha önceki yıllarda ülkemizden ve şehrimizden giden okullara ve kurumlara Ev sahipliği yapmıştır. Ortağımıza çalışma yapmak istediğimiz alanları, yararlanıcı gruplarımızı ve beklentilerimizi açıkladık. Hazırladığımız taslak çalışma takvimini gönderdik. Ev sahibi ortağımız bize staj ve iş başı gözlem için kurumlarının uygun olduğunu bunun yanı sıra diğer kurumlarda çalışma ziyaretleri yapabileceğimizi belirtti. Çalışma takviminde düzenlemeler yaparak kesin takvimi bize gönderdi. Hareketlilik takvimini ise öğrenciler için en verimli olacağına karar verdiğimiz tarihleri belirledik. İklim şartlarını göz önüne alarak 2015 Nisan ve Haziran ayları olarak kararlaştırdık. Kursiyerlerimizin farklı huzurevlerinde staj yapılması, aynı alanda eğitim veren kurumlara ziyaretler yapılması, teorik dersler düzenlemesi, diğer bakım evlerinin ziyaret edilerek kısa süreli çalışmalar yapılması konusunda mutabakat sağladık. Alıcı ortağımız hareketlilik sırasında konunun uzmanı bir doktor ile iki sağlık personel görevlendirdi. Ev sahibi ortağımızla yaptığımız sözleşme ve imzaladığımız mutabakat zaptının ardından, katılımcılar ile öğrenme sözleşmesi imzaladık.

9 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Mesleki hazırlık Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Kurumumuz, yararlanıcılara proje ortağımız Belçika'nın genel eğitim, mesleki eğitim sağlık sitemleri hakkında proje ortağımız ise Belçika’da hasta ve yaşlı bakımı veren kurumlar ile staj yapılacak kurumlar hakkında bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yaptı.

10 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Kültürel hazırlık Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Kurumumuz, Belçika kültürü, tarihi, dini, yemekleri, yaşam tarzı, iklimi ve insanları hakkında hazırlanmış CD’leri katılımcılarımıza izlettirdi. Daha önce proje faaliyetini Belçika 'da gerçekleştirmiş farklı katılımcıların toplantıya katılarak bilgi vermelerini sağladı. Katılımcıların, yanlarında bulundurmaları gereken malzemeler, özel eşyalar, pasaport vb. yanlarında bulundurulması hususunda hatırlatma yaptı. İklim farklılığına dikkat çekilerek giyim tarzı, sürekli ilaç kullanan öğrenci varsa ilaçların gidilecek ülkede eşdeğerleri hakkında ve hareketlilik esnasında uyulacak kurallar anlatıldı.

11 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Dil Hazırlığı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Kurumumuz, katılımcılar için kurumumuzda görevli İngilizce öğretmenleri tarafından Pratik İngilizce 1-2 ve 3.seviyede kursları açtı.

12 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Risk Önleme Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Katılımcılarımızın hareketliliğin yapılacağı ülkede yaşanacak sıkıntıların giderilmesi açısından ülkemizin gidilen ülkede yaşanabilecek sorunların başkonsolosluk aracılığı ile nasıl çözülebileceği konusunda, açıklayıcı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

13 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Katılımcılar Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Katılımcı grubumuz;28 kursiyerler ile işbaşı izleme yapacak olan 5 öğretmenden oluşmaktadır. Kursiyerlerimizin bir kısmı daha önce meslek liselerinin farklı alanlarından mezun olmuş kişilerdir. Hasta ve Yaşlı bakımı alanında piyasada yeterli kalifiye ve sertifikalı eleman bulunmamasından dolayı kurumuzda açılan modüler programa katılmış ve/veya katılmaktadır.

14 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Projenin etkisi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Yerel açıdan: Yararlanıcı kurum ve kurum personeli kendi bölgelerindeki mesleki eğitim kurumları, özel ve resmi okulları ile alanda eğitim veren öğretmenlerine, hasta bakıcılarına, hazırlanan yaygınlaştırma planına göre seminerler düzenledi. Kurum, web sayfasında da kazanımlarını paylaşıldı. Yurtdışı çalışmalarını içeren bir CD ve kitapçık hazırlanarak verilecek olan seminerlerde dağıtıldı. Bu suretle öncelikle ilçemizde daha sonra ilimizde bir sinerji oluşturuldu.

15 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Projenin etkisi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Bölgesel açıdan: Kurum, web sayfasına konmak üzere yurtdışı çalışmalarını içeren videolar ve dokümanlar hazırlandı.TR6(Akdeniz Bölgesi genelinde) bulunan tüm halk eğitimi merkezlerine yolu ile kazanımları içeren dokümanlar gönderildi. Yerel ve ulusal basın projeyle ilgili haber yapması sağlandı.

16 Projenin daha geniş etkisi
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Ulusal açıdan: Ulusal basın temsilcileri seminerlerimize davet edildi, gazetelerde projeyle ilgili kazanımların yayınlanması sağlandı. Proje konusuyla ilgili eğitim yapan tüm okullara bilgilendirme leri atıldı.

17 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Projenin etkisi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Uluslararası açıdan: Proje ile Belçikalı ortağımızla yapacağımız etkileşim ve bilgi alışverişi ile Belçika'daki iyi uygulamaların ülkemize transferi sağlandı. Bizim kendi ülkemizde uygulanan yöntemleri ortağımıza aktarmamız sayesinde aldıkları bilgileri sağlık alanında hizmet verecek öğrencilerine aktarabilecek, ülkemizin ve projemizin tanıtımına katkı sağladılar. Ortağımızın Web sayfasında projemizin tanıtımı yapıldı. Projenin daha geniş etkisi

18 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Proje Sonucunda Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir -Projeden elde edilen çıktılar ve edinilen kazanımlar ile tespit edilen iyi uygulamalar aşağıda belirtilen sırayla yaygınlaştırılmıştır: -Hareketlilik sonucu edinilen kazanımlar müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan tüm personele yönelik bilgilendirme toplantıları ve seminerlerle anlatılmıştır. -Hareketlilik sonucu edinilen kazanımlar ilimiz bünyesindeki 14 halk eğitim merkezi müdürlüklerinde bu alanda görev yapan tüm öğretmenlere ve usta öğreticilere yönelik bilgilendirme toplantıları ve seminerlerle anlatılmıştır. -Hareketlilik sonucu edinilen kazanımlar ilimiz bünyesindeki tüm sağlık meslek lisesi müdürlüklerinde bu alanda görev yapan tüm öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantıları planlanmış, yeni eğitim öğretim yılı itibariyle bu plan uygulamaya konulacaktır.

19 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Proje Sonucunda Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir - Hareketlilik sonucu edinilen kazanımlar ilimiz bünyesindeki tüm huzurevi ve bakımevlerindeki bu alanda çalışan tüm personel bilgilendirilmiştir. - Hareketlilik sonucu edinilen kazanımlar ilimiz bünyesindeki tüm kamu ve özel hastanelerde, bu alanda görev yapan tüm personele yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmiştir. -Tüm kazanımlar projeye dâhil olan iki kurumun resmi web sitelerinden duyurulmuştur.

20 -Tüm çıktılar bir CD haline getirilip Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının görüşüne sunulmuştur.
-Yerel ve ulusal basına bu konuda basın bülteni hazırlanarak sunulmuştur. İşbaşı gözlem ve staj faaliyeti kapsamında yapılan çalışmalar ile AB boyutunda iş başvurularında göz önünde bulundurulan kriterler incelenerek, katılımcılarımızın özgeçmişlerini hazırlarken hasta ve yaşlı bakımı noktasında önemli olan yetkinlikleri ifade edebilecekleri form hazırlamayı öğrenmişlerdir. Bu anlamda proje sonucunda her bir katılımcı iş başvurusundaki kritik becerileri öğrenmiştir. Özgeçmiş örnekleri paylaşılarak benzer hedef kitlelerin de kendilerini bu şekilde geliştirmeleri beklenmektedir.

21 BRÜKSEL’DE ARMONİA HASTA VE YAŞLI BAKIMEVİ
ARMONEA BİLGİ İŞLEM MERKEZİ

22 12-19 Nisan 2015 te hareketliliğe katılan öğretmenlerimizin kurum ziyaretleri

23 HİZMET VERİLİRKEN KULLANILAN ARAÇ GEREÇLER

24 ÖZBAKIM İÇİN KULLANILAN ARAÇ

25 ODA KLOZETİ

26 Kurumun İşleyişi hakkında öğretmenlerimize bilgi veriliyor

27 Armonea’da tek Kişilik Hasta ve Yaşlı odası.

28 Yaşlı Hastaların günlük bakım malzemeleri

29 Hasta ve Yaşlıların günlük ilaç kullanım tablosu

30 GRANVELLE HASTA VE YAŞLI BAKIMEVİ

31 KURUM SAHBİ HATİCE HANIM KURUMUN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİ VERİYOR

32 HASTA VE YAŞLILARIN GÜNLÜK İLAÇ TAKİBİ YAPILAN HEMŞİRE ODASI

33 HASTA VE YAŞLILARIN KULLANDIKLARI MALZEMELER

34 2. DÜNYA SAVAŞINA KATILMIŞ YAŞLI BOP AMCAYLA SÖYLEŞİ

35 GRANVELLE YAŞLI VE BAKIMEVİ ODASI

36 BİZLERİ GÜLER YÜZLE VE HOŞ SOHBETLE KARŞILAYAN MARY NİNE

37 GRANVELLE YAŞLI BAKIM MERKEZİNDE KALAN YAŞLI ÇİFT

38 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Teşekkürler


"Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursiyerlerinin Avrupa Stajı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları