Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZADE VITAL 2013 – 2014 MARKA LANSMANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZADE VITAL 2013 – 2014 MARKA LANSMANI"— Sunum transkripti:

1 ZADE VITAL 2013 – 2014 MARKA LANSMANI

2 Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Ve Tic. A.Ş.(1888)
ÜRÜN Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Ve Tic. A.Ş.(1888) 124 yılı aşan tecrübesi ile sektöre sağlıklı ve güvenilir ürünler sunmaktadır yılında faaliyete geçen ZADE Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’nde ileri teknolojiyle üretilen ZADE markası ile bitkisel yağ alanında Türkiye genelinde 77 ilde, 3 bini aşkın eczanede satışa sunulan Zade Vital ülkemizde tüketici tarafından seçkin marka olmayı hedefliyor. ZADE ürünleri ülkemiz ile birlikte 5 kıtada 60 ülkede tüketicilerle buluşuyor.

3 ÜRÜN ÇEŞİTLERİ 7 ayrı formda sunulan toplam 170’den fazla ürün içerir. Bu ürünler; Sıvı Cam Şişe, Yumuşak Kapsül, Spesifik Formlar, Balık Yağı olarak 4 ana başlık altında toplanır.

4 PAZARIN DURUMU VE ZORLUKLARI
Türkiye'de OTC pazarı ile ilgili henüz sağlıklı bir ölçümleme yapılmadığı için markaların pazar payları hakkında net bir bilgi yoktur. Reçetesiz ilaç satışlarının 2013 yılına kadar yüzde 17’lik yıllık büyüme oranı yakalayacağı, pazarın 2013 yılının sonuna kadar yaklaşık 1,9 milyar dolara ulaşacağı ve Türkiye’deki toplam ilaç pazarının yaklaşık yüzde 10,5’ini oluşturacağı tahmin ediliyor. Türkiye’nin OTC pazarında ithalatçı konumunda bulunuyor. Türkiye’de sağlık alanında düzenlenmesine devam eden yasalarla OTC pazarı bir çok firma tarafından yatırım yapmaya açık ve büyümesi beklenen bir pazar. (Türkiye Sağlık Sektörü Raporu)

5 SWOT ANALİZİ Güçlü Yönler Fırsatlar Zayıf Yönler Tehditler
Tarihsel birikim Ürün çeşitliliği Kalite ödülleri Fırsatlar Aç bir pazar Sağlık reformları Doğala dönüşüm trendi Zayıf Yönler Güvensizlik Zayıf müşteri sadakati Talep azlığı Tehditler Pazarın cazipleşmesi Büyük ilaç firmaları

6 Tüketici İçgörüleri Tüketicilerin bitkisel ürünlere olan güven az
(Bu yüzden Zade Vital sadece eczanelerde satılmasını doğru buluyor.) Bitkisel ürünlerin nerede, nasıl ve ne koşulda üretildiğini bilmemekten kaynaklanan yetersiz bilgi tüketiciyi korkutuyor. Bitkisel ürünler pahalı bulunuyor. Genç kitlenin bitkisel ürünlere karşı ilgisiz tavrı özellikle ‘’Balık Yağlarının’’ sevilmemesi.

7 Kampanya Hedefleri İlk defa lansmanı yapılan Zade Vital hakkında tüketiciyi bilgilendirmek ve yönlendirebilmek. Bilgi Kirliliğinin oluştuğu besin desteği pazarında doğru ve tamamlayıcı bilgileri vermek. Ürünün denenmesini sağlamak. Zade Vital TOMA puanını 0.5% den 10%’a çıkarmak.

8 Hedef Grup Psikografik : Sağlık ve uzun ömre dikkat eden, gündeminde tutanlar. Demografik : 30 yaş üstü, evli ve aile sahibi olan kimseler. Davranışsal : Yeme içme alışkanlıklarında titiz olan ve kaygı duyanlar.

9 Yaratıcı Strateji Dünyada insanlar hastalıklara yakalandıktan sonra kimyasal olarak bir sürü ilaç kullanırlar. Oysa hastalıklara yakalanma sebepleri düzensiz ve sağlıksız beslenmektir. Zade Vital besin takviye ürünleriyle hastalıkta ve sağlıkta yanınızda. Zade Vital’le tüketicinin tanışma vakti geldi.

10 Amaç/Problem/Fırsat Markanın bilinirliğini artırmak, tüketiciyle tanıştırmak. Bu ürün grubu için güven problemini aşmak. 120 yılı aşkın süredir oluşan tecrübe ve bunun güven duygusunu destekleyici olması.

11 Söylemek istediğimiz en önemli şey nedir?
Sağlık her insan için önemlidir. Zade Vital çaresiz kaldığınızda değil her zaman yanınızda.

12 Kime Hitap Ediyoruz? Ailesi üzerinde sorumlulukları olan ve sağlığa önem veren kimseler bizim için önemli. Titiz yeme içme alışkanlığına sahip olanlar. Bitki çaylarına önem veren aile sahibi kadınlar

13 Sağlık ciddiyet gerektirir.
Nasıl Söylemeliyiz? Sağlık ciddiyet gerektirir. Ciddi ve güven verici mesajlarımızla tüketicilerimize biz uzun yıllardır buradayız demeliyiz.

14 Açıkhava ve basılı mecraları kullanacağız.
Hangi Mecra? Açıkhava ve basılı mecraları kullanacağız. Açıkhava tanıştırma açısından, basılı mecra ise bilgilendirme anlamında hedef grubumuza ulaşabileceğimiz mecralar.

15 Vaad 120 yılı aşkın süredir Zade Vital sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve uzun ömür sunmak için %100 doğal besin desteği ürünleri tasarlar. Vaadin Desteği Zade Vital Doğal Besin Destekleri, 23 ayrı bitki, meyve ve tohumdan soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş ve farklı kullanımlara yönelik 7 ayrı formda sunulan toplam 170'den fazla ürün içerir.Her biri doğanın bir mucizesi olan bu bitki, meyve ve tohumlar Türkiye'nin ve dünyanın dört bir köşesinden özenle seçilir ve üretimden önce farklı analizlerle kalite kontrolü yapılır

16 Yaratıcı Fikir Aile, güven, tecrübe kelimeleri ana çıkış noktası olarak ele alınmalı. Doğadan alınan ürünler üzerinde 125 yıldır çalışmalarını yürüten bir firma bu tecrübesini mesajlarında desteklemelidir. Babasının yanında bulunan çocuk bütün tehlikelere karşı kendini bertaraf hisseder. Babası tarafından havaya atılan çocuk yere düşmeyeceğini bilir. Aynı şekilde kaydıraktan kayan çocuk da aynı hissi yaşar. Doğallık ve ilaç birbirinden zıt algılanan kavramlar. Kapsül ilacı, bitkisel ürünler doğallığı uyandırır. Bu yüzden ikisinin birlikte olduğu mesajı aktarmamız gerekiyor.

17 Billboard

18 Billboard

19 Gazete

20 Medya Stratejisi Zade Vital markasının medya planlama sürecinde ürünün hedef kitlesini, kendisinin ve çevresindekilerin sağlığına önem veren ebeveynler olarak belirlemiştik. Ürünün satın alma çevrimi ve mevsimselliği ürünün özelliklerinden ve faydalarıyla paralellik göstermektedir. Ürünün kullanım potansiyeli olan dönemler geçiş dönemleri ve kış aylarıdır. Çünkü bu dönemlerde insanların akıllarına hasta olma olasılıkları daha fazla gelir.

21 Atlama (Flight) Stratejisi
Markamızın lansmanında atlatma stratejisini izleyeceğiz. Ürünlerin potansiyel satın alımını dönemlere ayrıştırarak Eylül/Ekim – Ocak/Şubat aylarında haftalık olarak tanıtım faaliyetlerini yapmayı planlıyoruz.

22 Açıkhava (Billboard) Açıkhava tanıtımı yapacağımız iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa’dır. Medya planlama stratejimizi ikiye bölüp, mecralarımızda ise pekiştirmek için Gazete ve Açıkhava’yı arka arkaya sunmayı planlıyoruz. Bölümlemiş olduğumuz bu iki sürecin tarihi ise Gazete için Ocak lansmanın başlangıcı, Ocak’ta ise 1 haftalık açıkhava reklamıyla medya planlamamızın ilk ayağını tamamlıyoruz. Medya planlamamızın 2. ayağına ise eylül arasında gazete ile başlıyoruz, devamında ise Eylül arasında Açıkhava reklamıyla sonlandırıyoruz.

23 Açıkhava reklam harcaması (1 haftalık)
İstanbul TL Ankara TL İzmir TL Bursa TL Konya TL Toplam fiyat: TL Açıkhava reklamı 1 haftalık.

24 Arka tam sayfa Gazete reklam harcaması (1 haftalık)
Gazete Tirajları Zaman Sabah Posta Habertürk Hürriyet Türkiye Sözcü Milliyet Arka tam sayfa Gazete reklam harcaması (1 haftalık) Gazete reklam harcamaları: 8 gazeteye bir haftalık maliyetimiz ise TL

25 Diğer İletişim Programları Halkla İlişkiler Açısından Yeni Stant İmajı
Zade Vital’in 23 ürünü hammaddesiyle birlikle gösterilecek, örneğin Çörek Otu Yağı küçük hasır sepet içerisinde çörek otuyla birlikte bulunacak. Hem doğallık pekişecek hem de hoş bir görüntü ortaya çıkacak. Tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla eczanelerde stantların kurulması broşürlerin dağıtılması, sosyal paylaşım ağlarında kampanya duyurularının online biçimde yayına başlaması.

26 Sosyal Medya Çalışmaları
Promosyon Zade atkı ve kış şapkası promosyonu Broşür Tasarlanan broşürler büyük eczaneler, AVM’ler, kurulacak stantlar ve evlerin posta kutularına atılarak hedef kitlenin ilgisinin çekilmesi amaçlanmaktadır. Sosyal Medya Çalışmaları Twitter’de potansiyel hedef kitleye yönelik bir çalışma olarak; ‘’Zade Vital’’ adı altında bir karakter yaratarak çeşitli aktiviteler ile (hastag paylaşarak veya belirli tweet’leri atma şartı sonucu hediyeler ve promosyonlar vererek) Twitter kullanıcıları arasında dikkat çeken ve konuşulan bir uygulama geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Zade Vital Facebook sayfası oluşturup tüketiciyle daha yakın temasla iletişime geçmeyi amaçlıyoruz.

27 SPONSORLUK FAALİYETLERİ
DOKTORUM TV PROGRAMI (TÜKETİCİLER İÇİN) Hafta içi her gün 8.45’te Kanal D kanalında canlı olarak yayınlanan ve çeşitli doktorların konuk olduğu sağlık programıdır. Konuk doktorlar özellikle güler yüzlü seçilir bu da izleyicilerde samimi bir izlenim oluşturmaktadır. Alternatif tıp hakkında bilgiler içerir.

28 PROGRAM KARAKTERİ Bizden Samimi Güvenilir Eğitici
Alternatif tıpa önem veren Umut veren Eğlenceli

29 PROGRAM İZLEYİCİ KİTLESİ
Ameliyattan ya da tedaviden korkan. Sağlık problemleri yaşayan Sağlık gelişmelerini takip eden Uzman görüşüne önem veren Alternatif tıp bilgisi olan Edindiği bilgiyi paylaşan Sabah eşi-çocukları veya işi için erken kalkan bayanlar

30 NEDEN DOKTORUM? Yayın samimi bulunuyor ve takip ediliyor
Sağlık konusundan pek uzaklaşılmıyor ve uzmanlar konuk ediliyor Yayının canlı olması güven oluşturuyor Türk kanallarında en çok izlenen sağlık programı

31 FARMAVİZYON ECZACILIK FUARI (10-12 Ekim/CNR Expo Yeşilköy/İSTANBUL) (ÜRETİCİLER İÇİN)  
Türkiye’de TEKB tarafından oluşturulan tek fuar olan Farmavizyon sektörün öncü firmaları ile binlerce eczacıyı Ekim 2014 tarihleri arasında CNR Ekspo İstanbul’da bir araya getiriyor. Türkiye'nin en kapsamlı eczacılık fuarı niteliğindeki organizasyon, ticari yönünün yanı sıra düzenlenen etkinlikleriyle de sosyo-kültürel ve bilimsel bir platform olarak öne çıkıyor. Alanında uzman isimler tarafından gerçekleştirilecek panel ve seminerlerle Farmavizyon, eczacıların tüm dünyadaki sektör gelişmelerini takip etmeleri ve mevzuatlarla ilgili bilgilere ulaşmaları açısından da büyük önem taşıyor.

32 Katılımcı Profili Reçeteli ilaç üreticileri
Reçetesiz / OTC ilaç üreticileri Dermokozmetik ve kişisel bakım ürün tedarikçileri ve üretici firmaları Bitkisel ürün, ıtriyat ve kozmetik ürün tedarikçileri ve üretici firmaları Eczane donanım ve ekipman tedarikçileri Eczane sarf ve ambalaj malzemesi üretici ve dağıtıcı firmalar Bebek ürünleri, diyabetik ürünleri, ortopedik ürünleri tedarikçileri Sektörel Yayınlar Hizmet Sektörü

33 NEDEN FARMAVİZYON 24.000 eczacıya etkin tanıtım imkanı
Firmamızın asıl odak noktası olan eczaneciler ile direk temas Bu sponsorluk ile insanlar üzerinde güvenilirlik algısı oluşturmak

34 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Kampanyanın sonunda yapılacak olan “kampanyada başarılı mıyız?” anketi Medyada yer alma sıklığı Zade Vital’ in satışlarındaki artış oranı Twitter’de “Zade Vital” grubundaki takipçi sayısı Sponsorluğa katılım oranları Broşürlerin tutulma oranı

35 2. ADIM: NEREDE OLMALIYIZ ?
5 AŞAMALI IPRA MODELİ Araştırmamız IPRA ölçümleme modeli üzerinden ölçümlenecektir. 1.ADIM: NEREDEYİZ ? Bitkisel ürün kullanımına ilişkin toplumun genelinde yeteri kadar farkındalığın olmadığı ve bitkisel ürün kullanımında çeşitli güven problemlerinin olduğu görülmüştür. 2. ADIM: NEREDE OLMALIYIZ ? Durum analizinde neredeyiz sorusuna verilen cevapları ile çalışma içeriği belirlenmiştir. Bitkisel ürün kullanımında toplumda yüzde 20 oranında bilinç arttırma nerede olmalıyız sorusunun cevabıdır; buna göre bitkisel ürün kullanımının yaygınlaştırılması mesajı temel olarak belirlenmiştir.

36 3. ADIM: HEDEFLERİMİZE NASIL ULAŞABİLİRİZ ?
Bitkisel ürün kullananların ve potansiyel bitkisel ürün kullanıcılarını kampanyamızın etkinlikleri altında toplayarak, aktivitelerin objektif olarak insanların düşüncelerini ne kadar etkilediği ölçülecektir. 4. ADIM: HEDEFLEDİĞİMİZ YERE ULAŞTIK MI ? Etkinlikler ile basında ne ölçüde yer aldığımız sağlanacak; etkinliklerin başarıya ulaşıp ulaşmadığı, strateji ve taktiklerimizin ne kadar başarılı olduğu, hedef kitleler üzerinde oluşacak bilişsel değişikler, hedef kitlelere yönlendirilecek “Kampanyada başarılı mıyız?” anketiyle ölçümlenebilecektir.

37 5. ADIM: NE ÖĞRENDİK ? Ölçümlerle gerçekleştirilen kampanyaya ilişkin feedback’ler alındı mı? Neler değiştirilmeli ? Eksikler nelerdir ? Ve benzeri sorulara verilecek cevaplarla kampanya yönlendirilebilir.

38 Bütçeleme Açıkhava (haftalık) : 534.000 TL
Gazete (haftalık) : TL Sponsorluk : TL Stant (100 Adet) : Broşür ( Adet) : 3.000 Sosyal Medya Çalışması : (Twitter Sponsorlu hastag fiyatları gizli tutulmaktadır) Dağıtım ve Ölçümleme : Anlaşmalı firmaların sunduğu fiyatlarca belirlenecektir. Ajans Maliyeti Fiyatlar araştırma sonucu çıkarılmış ortalama fiyatlardır. Ortalama Resmi Olmayan Toplam : TL

39 TEŞEKKÜRLER


"ZADE VITAL 2013 – 2014 MARKA LANSMANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları